Nemohu usnout

Anonymní
8.5.23 00:00

Nemohu usnout

Ahoj :) už kolikátou noc za sebou se mi nedaří usnout a usínám až nad ránem. Nemáte někdo nějakou radu co je dobré na usnutí? Předem moc díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
8.5.23 05:45

Beru melatonin, hormon volně dostupný v lékárně, a fakt funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
8.5.23 06:14

Medunkoby čaj, necucet před spaním do telefonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.5.23 07:58

Horcik nebo melatonin a nebo 5Htp, ale pozor 5HTP se nesmi pokud beres antidepresiva!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
8.5.23 08:18

I přesto, že usínáš nad ránem, tak brzo vstávat. A přes den dělat nějakou fyzickou činnost. Před spaním se pak jít projít na čerstvý vzduch. Ale důležitá je nějaká ta fyzická práce přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.5.23 09:16

Nepíšeš, kolik ti je, jestli jsi aktuálně v nějakém stresu apod.
Ale obecné rady jsou: chodit spát a vstávat ve stejnou dobu, pravidelně denně aspoň 10 min meditovat, přiměřeně sportovat, chodit na procházky do přírody, nekoukat vůbec večer do TV, PC, mobilu apod. (pouze pokud bys tam měla filtr modrého světla), věnovat se před spaním uklidňující činnosti.

• Citovat
  • Upravit
24717
8.5.23 15:15
@pet p píše:
Nepíšeš, kolik ti je, jestli jsi aktuálně v nějakém stresu apod.
Ale obecné rady jsou: chodit spát a vstávat ve stejnou dobu, pravidelně denně aspoň 10 min meditovat, přiměřeně sportovat, chodit na procházky do přírody, nekoukat vůbec večer do TV, PC, mobilu apod. (pouze pokud bys tam měla filtr modrého světla), věnovat se před spaním uklidňující činnosti.

Tahle rada mě vždycky pobaví. Tu musel stopro vymyslet někdo s volnou pracovní dobou, nebo nějaký pražský kancelářský, co začíná dělat až od desíti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.5.23 16:57
@lucad77 píše:
Tahle rada mě vždycky pobaví. Tu musel stopro vymyslet někdo s volnou pracovní dobou, nebo nějaký pražský kancelářský, co začíná dělat až od desíti. :mrgreen:

Tím se myslí to, že spíš třeba od 22 hod do 6 ráno a děláš to tak i o víkendu. Je to rada z knížky Proč spíme. Na konci je tam seznam rad pro dobrý spánek a autor píše, že kdyby měl ze všech vybrat jen jednu, byla by to tato.

• Citovat
  • Upravit
24717
8.5.23 17:08
@pet p píše:
Tím se myslí to, že spíš třeba od 22 hod do 6 ráno a děláš to tak i o víkendu. Je to rada z knížky Proč spíme. Na konci je tam seznam rad pro dobrý spánek a autor píše, že kdyby měl ze všech vybrat jen jednu, byla by to tato.

Jasně. Ale to nesmím dělat na směny, nebo dvanáctky, pohotovosti, nebo vstávat v pracovní den v půl páté ráno. Ono stačí i mít děti. Prostě hraběcí rada pro hodně lidí absolutně nepoužitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.5.23 21:02

@lucad77 Pro každého to použitelné není, to máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
4383
10.5.23 09:16

1. Nečumět před spaním do mobilu, pc
2. Mobil co nejdál od hlavy
3. Někomu pomáhá teplé mléko ( mě třeba vůbec )

1. Chodit spát ve stejnou dobu každý den. Tělo si navykne a v tu dobu co bude čas jít spát, bude unavené.
  2. Vyvětrej si v ložnici
  3. Žádný kofein, ani alkohol x hodin před spaním
  4. Před spaním se hoď do klidu, neřeš složitosti abys usnula.
  5. Když se mě nedaří zabrat, vstanu, jdu do jiné místnosti, myšlenku si zapíšu, nebo nějaký úkol a jdu si zase lehnout. Všechno máš na papíře.
  6. Teplá sprcha ( vana )
  7. Mě třeba dost unaví sex :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.5.23 10:11

@Lu66 Pro někoho ten kofein platí dokonce tak, že ho nemůže třeba 10 hod před spaním. To si každý musí vysledovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová