Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Beru melatonin, hormon volně dostupný v lékárně, a fakt funguje ![]()
Horcik nebo melatonin a nebo 5Htp, ale pozor 5HTP se nesmi pokud beres antidepresiva!!!
I přesto, že usínáš nad ránem, tak brzo vstávat. A přes den dělat nějakou fyzickou činnost. Před spaním se pak jít projít na čerstvý vzduch. Ale důležitá je nějaká ta fyzická práce přes den.
Nepíšeš, kolik ti je, jestli jsi aktuálně v nějakém stresu apod.
Ale obecné rady jsou: chodit spát a vstávat ve stejnou dobu, pravidelně denně aspoň 10 min meditovat, přiměřeně sportovat, chodit na procházky do přírody, nekoukat vůbec večer do TV, PC, mobilu apod. (pouze pokud bys tam měla filtr modrého světla), věnovat se před spaním uklidňující činnosti.
@pet p píše:
Nepíšeš, kolik ti je, jestli jsi aktuálně v nějakém stresu apod.
Ale obecné rady jsou: chodit spát a vstávat ve stejnou dobu, pravidelně denně aspoň 10 min meditovat, přiměřeně sportovat, chodit na procházky do přírody, nekoukat vůbec večer do TV, PC, mobilu apod. (pouze pokud bys tam měla filtr modrého světla), věnovat se před spaním uklidňující činnosti.
Tahle rada mě vždycky pobaví. Tu musel stopro vymyslet někdo s volnou pracovní dobou, nebo nějaký pražský kancelářský, co začíná dělat až od desíti. ![]()
@lucad77 píše:
Tahle rada mě vždycky pobaví. Tu musel stopro vymyslet někdo s volnou pracovní dobou, nebo nějaký pražský kancelářský, co začíná dělat až od desíti.
Tím se myslí to, že spíš třeba od 22 hod do 6 ráno a děláš to tak i o víkendu. Je to rada z knížky Proč spíme. Na konci je tam seznam rad pro dobrý spánek a autor píše, že kdyby měl ze všech vybrat jen jednu, byla by to tato.
@pet p píše:
Tím se myslí to, že spíš třeba od 22 hod do 6 ráno a děláš to tak i o víkendu. Je to rada z knížky Proč spíme. Na konci je tam seznam rad pro dobrý spánek a autor píše, že kdyby měl ze všech vybrat jen jednu, byla by to tato.
Jasně. Ale to nesmím dělat na směny, nebo dvanáctky, pohotovosti, nebo vstávat v pracovní den v půl páté ráno. Ono stačí i mít děti. Prostě hraběcí rada pro hodně lidí absolutně nepoužitelná.
1. Nečumět před spaním do mobilu, pc
2. Mobil co nejdál od hlavy
3. Někomu pomáhá teplé mléko ( mě třeba vůbec )
@Lu66 Pro někoho ten kofein platí dokonce tak, že ho nemůže třeba 10 hod před spaním. To si každý musí vysledovat.
Ahoj
už kolikátou noc za sebou se mi nedaří usnout a usínám až nad ránem. Nemáte někdo nějakou radu co je dobré na usnutí? Předem moc díky