Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, syn jede se školou do Švédska. Jedou přes Dánsko. Mají mít 200 DKK a
600 SEK. Manžel přišel ze směnárny a samozřejmě s velkými bankovkami. S celou dvoustovkou DKK a stovkou a pětistovkou SEK. Nějak se moc v těchto měnách neorientuji, bude mít syn problém s tím platit? Především s tou pětistovkou SEK? Předpokládám, že si bude kupovat tak pití, zmrzku atd.
Nebo půjde ještě někde u nás v bance nebo směnárně tyto koruny rozměnit na menší? Díky všem za info
@JPMB píše:
Dobrý den, syn jede se školou do Švédska. Jedou přes Dánsko. Mají mít 200 DKK a
600 SEK. Manžel přišel ze směnárny a samozřejmě s velkými bankovkami. S celou dvoustovkou DKK a stovkou a pětistovkou SEK. Nějak se moc v těchto měnách neorientuji, bude mít syn problém s tím platit? Především s tou pětistovkou SEK? Předpokládám, že si bude kupovat tak pití, zmrzku atd.
Nebo půjde ještě někde u nás v bance nebo směnárně tyto koruny rozměnit na menší? Díky všem za info
No musite zkusit nekde ve smenarne vyzebrat rozmeneni. To manžel neuvazoval, kdyz vzal velke bankovky? Kdyz jsem deckam na vylety menila, vzdycky jsem se snazila v drobnych
Nevím, jak směnárny, ale banky mají vždy jen papírové bankovky. Tak záleží jak moc drobné v téhle měně mají v bankovkách. Jinak já si ve své bance vždy objednávám dopředu, v jakých hodnotách bankovky budu chtít. Oni mi to na určitý den seženou, protože to na pobočce zrovna nemusí mít.
Manžel nikdy neměnil? Základ je vyžadovat aspoň část peněz v drobných, oni automaticky cpou co největší. Ale teoreticky by synovi někde v obchodě měli vrátit i na velkou bankovku, teoreticky.