Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
předem se omlouvám, jdu se sem vybrečet, třeba bude mít někdo podobnou zkušenost.
Od příchodu z porodnice jsme bojovali s kojením. Dělala jsem pro to maximum, odsávala, krmila přes stříkačku (na návštěvu LP jsme čekali víc než týden). Nakonec se to podařilo a já se rozkrojila. Kojila jsem na požádání, vždy dle potřeb miminka. Nebyl problém, neřešila jsem ani noční vstávání, někdy i každou hodinu na prsu.
Každopádně teď nastalo naprosto šílený období, co se kojení týče - šílený řev, kroucení se, škubání za bradavku. Dokonce nesnese základní pozice, ve který byl kojený, teď snese jen polohu v leže a i to mi nepřijde na 100%. Přijde mi, že po napití rozhodně není tak spokojený, jako byl předtím, není to takový to spokojený “odpadnutí”. Jsem z toho už psychicky opravdu hotová, LP je na dovolený a může dorazit až za 2 týdny. Já jsem na nervy že málo pije, že mu něco schází, každý pokus o kojení je pro mě teď naprostý peklo.
Pořád váhám nad tím, se na to už jednou pro vždy vykašlat a přejít na UM, ale prostě nevím. Byl na tom někdo podobně a byl přechodu na UM spokojenější? Pomohlo to třeba s režimem? A co cestování?
Ještě bych dodala, že syn je dost náročný miminko a druhá polovina 6N byla celkem peklo, což mi na psychice taky moc nedodává. Přes den téměř nespí, je nedoložitelný. Tak prostě přemýšlím, jestli by alespoň tahle změna nebyla trochu úleva pro mě.
PS: předem prosím žádný nevyžádaný rady ohledně “skin to skin”, odkazů na Mamilu apod.
Předem děkuju za případné pochopení.
Jestli vám to oběma přináší více stresu než užitku, tak bych to utnula. Ty potřebuješ fungovat a ne se neustále psychicky i fyzicky týrat. Za to to opravdu nestojí
Klasický bojkot kojení, který lze překonat, pokud chceš. Řešila bych to s jinou LP. Pokud ne, dej mu láhev. Dítě bude spokojené taky a svět se nezboří.
Přijde mi to jako zlatá klasika. Vím, že prožíváš peklíčko, ale je to opravdu běžný „bojkot“.
Odpíchla bych se od dvou věcí:
Kolik mu je? Tohle jsme měli kolem 4m tuším se starší dcerou, jak chtěla všude koukat a kojení ji prostě otravovalo. Já ji prostě kojila méně, po nějakých 4-5 hodinách. Pamatuji si, jak mě stresovalo, že je to dlouho, byla taky tehdy vedra, ale ona si vysála pak o to více. Taky se nám kojilo nejlépe doma vleže, kde ji nic nerozptylovalo a nejlépe přes spaním.
Je to jen období, přijde jiný…
ty si v sobě srovnej zásadní otázku… chceš ještě kojit a tím pádem o kojení bojovat?
Kolik je miminku? Bude to bojkot kojení asi - mne se osvědčilo kojit v polospanku, to šlo, jinak moc ne. Přešloto cca po 14 dnech. Pak se to zopakovali v devíti měsících, ale to už stejně jedl normální jídlo, tak jsem se na to vykašlala.
Nemyslím si, že náročné miminko přechodem na UM přestane být náročné a stane se odložitelnym.
Já bych kontaktovala jinou LP.
Já to v takovém případě vzdala, a bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohla udělat. Úplně mi z toho kojení už hrabalo, nemyslela jsem na nic jiného. Ale někomu se to podařilo prorazit, záleží, kolik času, energie, peněz a všeho do toho chceš investovat. Ona ta umělá výživa taky není žádný jed ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Ale může, pokud mu bude umělé mléko vyhovovat víc než mateřské.
@medvidka zmiňuje, že mimino je dost náročné. Zřejmě bylo náročné i při stavu kdy kojení bylo ok. Nebo já to z toho čtu.
Jinak pokud UM nevyzkouší, tak to nezjistí.
Nějaké 4 měsíce jsem kojila a za trest. LP mi řekla, že to mám vydržet, že to přejde, že je to nějaké normální období.
Já na nervy, ještě k tomu zdravotní problémy a od malého jsem utíkala. Představa, že mám kojit bylo něco hrozného.
Naštěstí, teď jsem za to vděčná, jsem musela přestat kojit a přejít na UM. Najednou jaký byl klid a spokojené dítě.
Než se trápit a řešit nějaký kojení, který vás ničí, přešla bych na UM.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()