Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte prosím někdo zkušenost s lékem Medocriptine na ukončení laktace? Zajímá mě hlavně, za jak dlouho zabere a přijde úleva. Ukončuji, protože miminko odmítá kojení a mně se opakovaně ucpávají prsa, nechci prodělat další zánět. Mám v sobě zatím jednu tabletku, už před nasazením mi jedno prso ztvrdlo a začalo bolet. Teď jsou prsa nalitá a já šíleně trpím, nemůžu spát. Odsát jsem zkusila, i když bych prý neměla, ale vůbec to nepomohlo. Kdy to u vás začalo zabírat a aspoň trochu se vám ulevilo? Doktorka říkala, že zatvrdliny se lékem samy vstřebají, mám ale i přesto strach ze zánětu. Děkuji za odpovědi.
Ja mela jiny lek, tusim Dostinex?, už je to 5 let… takze si nazvem uplne jista nejsem.
Ale zabral mi asi za dva dny. Taky se mi delaly ty zatvrdliny, muj dr mi rikal, ze si to mam pod teplou sprchou rozmasirovat do ulevy… vic nic. Hlavne neodsavat, ani nezkouset.. Jak budes prsa stimulovat odsavanim, bude se ti mleko zase delat.
@Konys Děkuji, 2 dny, to snad vydržím. Mně říkala odsát jen ty první 2 dny a jen do úlevy, ne do vyprázdnění. Mě to stejně nepomáhá, odsávání bolí jak čert, tak se na to asi vykašlu, jak říkáte. Masáže mi naopak nedoporučila, jen až to povolí, tak opatrně ano. Mám ale nahřívat pak dát tvaroh. Kéž by to nejhorší opravdu trvalo jen 2 dny. 🙏
Tak ja si to tou sprchou prave nahrala, a jen promackavala ty tvrde boule, ktere tim teplem a masirovanim povoli.. Ve sprse to prohrejete rychleji. A pak je nechat.. Nebojte, oni ty leky jsou silny.. to fakt zabere rychle. ![]()
@Konys Já tehdy masírovala u zánětu jak divá, sprchovala, všechno, ale vůbec to nezabralo. Takže spoléhám hlavně na ten lék, vím, že je to sajrajt, ale pořád lepší než další zánět, který už navíc nerozkojím. Masáže můžu klidně zkusit, ale asi budu muset opravdu chvíli počkat, teď to bolí tak, že se na to nedá pomalu ani sáhnout.