Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdarvím jsem tady poprvé,můj syn (3 roky) má od středy průjem a prevažně v noci horečky,přes den ma třeba jen zvýšenou nebo vůbec ale v noci má minimálně 38,byli jsme v patek na kontrolu ale řekla že to je asi jen viroza ale moc se mi to nezda nechci nic zanedbat a horačky se ho držijou už třetim tydnem ( s přestavkama třeba tri dny) je to normalni nebo to může byt neco vaznejsiho,zitra se chystame zas k doktorce,tak uvidime.jen jestli s necim takovym mate zkusenost?
Tady je vidět, že tělo s něčím bojuje… A co když je to na antibiotika ?!
V tomto případě bych dítěti nechala udělat test CRP. Z kapičky krve z prstu se za 2minuty dozvíš, jestli je to jen viroza nebo už je to na antibiotika !
po nurofenu mu to kleslo jen o stupen porad mel pres 38 tak jsme dali zabali.Antibitika mel ho se to prave drzi uz treti tydnem a antibiotika mu doktorka dala hned prvni tyden,to mel horecky a kaslal,pak mel asi tri dny klid a pak zacal prujem a zase horecky.
já bych nedávala nurofen, když má průjem, stejně to nejspíš neudrží.
38 neni dramatický ani horečka, alébrž teplota zvýšená a když krom průjmu jinak nic neni, tak bych vyčkávala a šla kdyžtak v pátku
Já bych neriskovala, že tam ještě něco lapnete.
Dávala bych hodně pít, kdyžtak bych se snažila ochlazovat koupelí a na průjem dietu (popř. enterol, nějakou minerálku)
Pokud tam nejsou jiné příznaky a pokud nerečí, že bolí bříško a teplota neleze nijak extra vysoko
ještě jednou jsem to pročetla, že se vás to drží dýl.
Já bych stejně teď nechodila u toho průjmu a vyčkala bych. A pak bych zašla a případně s sebou vzala moč
moc jsme davali už dvakrat a byla dobra,na bolest briska si stezuje.jak jsem psala pres den ma treba jen zvysenou ale v noci je minimalni tepltota 38 a kdyz mu nic nedam ma skoro 40 a to uz pak nechce klesnou takze musim dat zabali
to je zvlastni tedy, nemuze to byt nejaka strevni chripka? Nic jineho me nenapada, co by melo tyhle symptomy…
Kazdopadne, az se mu udela trosku lip, tak zajdi k Dr. ![]()
Já bych doporučil hospitalizaci v nemocnici, jen na pozorování a za 3 dny bude fit ![]()