Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Záleží kde a jak rozsáhlou endo máš. Já ji mám cca 12 let. Loni 2 zakroky - 2 laparky a potom ještě jedna punkce, zjištěn 4.stupeň, ložiska v celé dutině břišní, srůsty už i na střevu, vajecnicich atd. Léčba na půl roku hormony a nakonec se nám podařilo přirozeně. Což byl dle lékařů malý zázrak. Víš jakou máš hladinu ca 125, víš jaký stupeň, máš průchodne vejcovody, léčí ti ji lékař nějak? Zrovna u té endo je mnohem víc faktorů. Endo může způsobovat problémy ale nemusí.
@lachtanice86
Na cast strev ji mam taky. Po kontrolni laparce mi rekli, ze by byla operqce dlouha protoze by mi museli odstranit cast streva a to pred tim nevedeli takze ja sem byla informovana ze kdyz se neco mensiho najde tak to rovnou odstrani a odstranili mi srusty, ale na to strevo si neteoufli pac bych muséa mit vyvod a to by me teda asi trefili kdybyh se probudila..
bych se musela mrknout do papiru kolik presne mam…
Mohli byste mi prosim hodit nejvhodnejsi kontakty do centra? Jsem z Liberce. Tak jestli mate nejake dobre info…
@MartinaCV píše:
což u endometriozy přesně neplatí
přesně tak, čekat rok s neléčenou endometriózou je riskantní, taky doporučuji jít hned do car - u endometriozy jsou cysty, srůsty, zvýšená imunita a čekání nemoc a šanci na početí zmenšuje…
@MartinaCV klidně můžeš, jsem ráda za každou informaci
teda doufám, že mi to neudělá v hlavě ještě větší zmatek
nevím, co mám dělat prostě, nikdy bych nevěřila, že budu v takové situaci ![]()
@Janičcka92 píše:
@MartinaCV klidně můžeš, jsem ráda za každou informaciteda doufám, že mi to neudělá v hlavě ještě větší zmatek
nevím, co mám dělat prostě, nikdy bych nevěřila, že budu v takové situaci
Clostil se v běžných gyn ambulancích dává tak často jako chleba. Stačí, když žena přijde, že se jí nedaří otěhotnět, bum a dostane Clostil. Ovšem, tomuto se říká necílené podání léků a já bych se nebála označení non lege artis postup. Lékař si musí především pečlivě ověřit, zda k ovulaci skutečně dochází nebo nedochází, a to pečlivou opakovanou folikulometrií a v termínu po předpokládané ovulaci ověřit přítomnost žlutého tělíska, že skutečně ovulace proběhla. Lékaři bohužel ládují ženy Clostilem i když ovulace probíhá, protože tyto kontroly neprovádí. Clostil je lék, který má vážné nežádoucí účinky a může se užít max. 6× za život. Když si toto nekontrolované užívání odbyde žena u běžného gynekologa, přijde o pečlivý a kontrolovaný pokus z rukou reprodukčního gynekologa.
@MartinaCV ale já chodila na měření folikulů už před clostilem asi dva cykly a k ovulaci nedocházelo. Vajíčka mám ale nikdy nedorostly tak aby byla ovulace. Teda nevím jestli nikdy ale po ty dva cykly prostě nic, takže se rozhodl mi ho nasadit. Po clostilu mi narostl jeden folik 28mm a říkal, že buď z toho něco bude nebo ne. Na druhý den jsem měla i pozitivní ovulační test, ale někde jsem tady četla, že už je to velký, že to bývá cysta takže z toho beztak nic nebude ![]()
Ahoj my jsme se z partnerem snazili 6let,(jsme spolu 8let) a vedela jsem ze u me bude problem,ale byla jsem mlada a dr.rikaly ze to urcite casem pujde.Ted je me 27.Nemam edometriozu, ale mam syndrom polycistickych vajecniku tudiz hrozne dlouhe cykly a ovulaci jsem mela tak dvakrat do roka i to je mozna moc,jednou za tech 6let jsem otehotnela prirozene ale dopadlo to ZT kolem 8-9tt nastesti bez revize(mela jsem z revize hruzu uz jen to slovo se me nelibi),pote jsme tomu dali rok a mazali do CARu,tam zjistili ze pritel na tom take neni nejlepe,v zari/rijnu jsme podstoupili 1.IVF/KET. Byly radi ze jsem prisla jeste celkem brzo,ze pry to telo lepe zvladne. Povedlo se na prvni pokus,zitra mam termin,ale vypada to ze male se na svet zatim nechce
Ale uz se nemuzu dockat az si ji pochovam
.Takze za me muzu rict,ze lepsi drive nez pozdeji,mladsi uz nebudes
a jeste kdyz mas zdrav.problem.Preji hodne stesti,at se brzo dockate.Omlouvam se za pripadne chyby,datlim to na telefonu.
Hodne stesti.
Takže radite po roce jit raději do CAru? U mě doktor jinak žádný problem nenašel, přítel je úplně v pořádku. Je mi 26 let
@Anna85 ano byl a pan doktor říkal, že tak výborné výsledky dlouho neviděl.