Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim,
Je to pres pul roku a porad a porad nic, vim, ze jsou tu zenske co jsou na tom hur nez my, ale chci se zeptat jak to probiha dal. Muj gynekolog rekl, ze v prosinci mam prijit a uvidi se. No ale trpelivost se jaksi ztraci. Je mi 27, Mam endometriozu a prosla jsem si dvema zakroky. Prvni byl kde endometriozu zjistili a druha na odstraneni cysty. Jde i mimo lekare kontaktovat nejakou asistovanou reprodukci nebo je potreba doporuceni lekare? Diky za info
ahoj, nepodceňovat a jít do centra než bude pozdě - píšu z vlastní zkušenosti - mám endo a snažíme se už x let bez výsledku
Do CARu by měl člověk jít až po roce snažení, ale doporučení lékaře tam nepotřebuješ
A já bych ještě chvilku počkala. Z vlastní zkušenosti je car hrozný nápor na psychiku, ale faktem je, že se začne něco dít. Půl roku mi ještě nepřijde tak hrozná doba, nechala bych tomu čas do konce roku a pak šla rovnou do car.
@geileenka píše:
A já bych ještě chvilku počkala. Z vlastní zkušenosti je car hrozný nápor na psychiku, ale faktem je, že se začne něco dít. Půl roku mi ještě nepřijde tak hrozná doba, nechala bych tomu čas do konce roku a pak šla rovnou do car.
Tak u nas to bylo naopak, psychika si odpočinula, protože jsem verila,ze nam tam urcite pomuzou ![]()
Doporuceni nepotrebujes.
řeším teď něco podobného v srpnu to bude rok co se snažíme a pořád nic, už začínám být nešťastná
teď budu brát už druhý cyklus clostilbegyt a nevím jestli už to také nebudeme řešit přes CAR
doteď jsem byla relativně v pohodě, dávala jsem hodně naděje do toho clostilu a když nic, tak už mě to úplně zlomilo. Ty víš aspoň příčinu takže bych se toho nebála a určitě se objednala ![]()
@Anna85 To ano, ze začátku. Ale s rostoucím počtem návštěv a neúspěchů nastává zase úplný opak. A potom je blbé, že začínají docházet možnosti.
@MadammeLu souhlasim s @geileenka , pro psychiku je lepší počkat ten rok, protože průměrná doba otěhotnění u zdravých páru je 6 měsíců. Proc se stresovat s tím, ze se musím léčit, připadne nedejboze kdyby tam nebyl hned výsledek, tak te to fakt položí. Jeste tomu zkuste dat šanci a zatím jen připadám doporučení gynekologa co se týče frekvence styku, doporučené zivotospravy atd. Do CAR bych šla po roce, doporučení nepotrebujes, ale to uz by ti ho i gynekolog dal. Ale gynekolog napr. Po pul roce nabízí měření velikosti folikul a určením přesného data ovulace, bez nějakých zakroku, takže bych urcite začínala u nej.
Pro začátek si nech udělat hormonální profil a spermio přítele (manžela).
Muj novy gynekolog k tomu pristoupil docela laicky, rekl at prijdu v prosinci dal mi milion letacku a cau../
kvuli prestehovani jsem zmenila gynekologa.. ![]()
@MadammeLu tak to je docela blbý nechceš zkusit ještě jiného? mě začal můj dr měřit folikuly a řešit to po půl roce snažení ![]()
@Serpentini píše:
Do CARu by měl člověk jít až po roce snažení, ale doporučení lékaře tam nepotřebuješ
což u endometriozy přesně neplatí
@MadammeLu píše:
Muj novy gynekolog k tomu pristoupil docela laicky, rekl at prijdu v prosinci dal mi milion letacku a cau../kvuli prestehovani jsem zmenila gynekologa..
chyba, chyba, chyba.. endometr. se musí nejdřív utlumit, jinak roste a může tě připravit o vaječníky.. začni tím, že změníš gynekologa
@Janičcka92 píše: řeším teď něco podobného v srpnu to bude rok co se snažíme a pořád nic, už začínám být nešťastnáteď budu brát už druhý cyklus clostilbegyt a nevím jestli už to také nebudeme řešit přes CAR
doteď jsem byla relativně v pohodě, dávala jsem hodně naděje do toho clostilu a když nic, tak už mě to úplně zlomilo. Ty víš aspoň příčinu takže bych se toho nebála a určitě se objednala
Clostil by se v běžných ordinacích neměl vůbec podávat. V Carech na to nadávají a vědí proč.. můžu se případně rozepsat víc.