Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jdu si tady pro radu. Mám 3 měsíčního chlapečka který je od narození na um a nemůže se sám vykakat. První měsíc co byl na um které jsme dosti z porodnice to bylo ještě v pohodě kakal asi co dva dny i když by měl častěji a teď se nevykaka vůbec. Musím mu pomáhat s trubickou. Zkoušela jsem počkat 3 dny ale to bylo pro něj utrpení. A poslední dobou chudák pořád tlačí a nemůže si skoro ani prdnout. Od narození nás trápí prdiky. Ve 2 měsíci to bylo v pohodě s prdikama ale teď je to ještě horší. Dávám čaje, fenykovy, hermankovy, zkoušela jsem přejít na jiné mlika ale to byli dny plné brekotu jak ho bolelo bříško že jsem musela pak znovu přejít na nutrilon. Už nevím jak mu mám pomoct. Nevíte něco co by mu mohlo pomoct?
Změna názvu pro všechny rypaly co si musi všechno komentovat.
Příspěvek upraven 23.09.20 v 09:09
Ty si vezmi nějaký Gutalax, jestli trpis i na větry chtělo by to vysledovat po čem a změnit stravu. Pro malého použít trubičku.
Tak píšete o problémech kakání miminka.. a vy se nemůžete vykakat proč?
pardon, ale na ten nadpis jsem musela reagovat ![]()
Jinak to mlíko nemůžete střídat že dne na den, je lepší pár dní vydržet, jestli si na to mlíko zvykne, takhle mu v tom bříšku děláte guláš.. a jinak bych ještě doporučila nějaký kapičky, BabyCalm treba
a jestli mu pomáhá ta rourka, tak jí prostě používejte.. bříško můžete nahřívat, masírovat, nosit dítě na tygrika, to najdete na netu..
A hybe se? To ze deti jsou v tomhle veku spis lezaci laka k tomu je nechat lezet. Zkus menit polohy a aktivity pri kterych se to brisko masiruje… zkusit nositko, vanickovani, hybat s nozickama
a btw popisek je hrozny pokud nemas taky problem s kakanim
![]()
@inkakřivák @DeeSocialWorker koukám, že to bije do očí všechny ![]()
Je to mazec, nemůžeme se vykakat
hele holka to já mám taky problém od te doby, co jsem těhotná ![]()
Já pořád přemýšlela, jak se zakladatelka i miminko nemůže vykakat. ![]()
Jinak UM musíš nechat chvilku zažít a ne to střídat, jak na běžícím páse. Stejně tak kapky pro dítě. Zkusila bych baby calm, espumisan třeba. A nám hodně pomáhala poloha na tygříka a místo rourky jsme měli easy lax.
Podávat Infacol a mazat Pupíkem. Všeobecně dělat masáže bříška pravidelně 2-3× denně - ne jen při obtížích - mazat klidne jen olejickem a hýbat nozickama (dělat kruhy na jednu nebo druhou stranu, od sebe, k sobě, simulovat pohyb dřepů, dat kolínka k sobě a pretacet ze strany na stranu)…
Přidala bych k nutrilonu probiotika (biopron baby, apolaktík atp.) a zkus easylax. Ale jinak jak psali ostatní, co nejvíc pobízet dítě k aktivitě, na bříšku, kopat nožkama, přitahovat kolínka k bříšku, masírovat, nosit v šátku. A probrat to s pediatrou, to by měl být první krok samozřejmě.
Ty si dojdi pro projimadlo do lekarny a s malym k pediatrovi.
Ten plurál rozpitvávat nebudu, ale je to děs.
Pokud zkoušíš všechno (nahřívání a masírování bříška, nošení „na tygříka“, probiotika pravidelně atd.), tak se neboj použít rektální rourku.
Měla jsem se synem cca měsíc mezi 2.-3. měsícem, kdy jsem používala rourku pravidelně. Ulevilo se mu a nemělo cenu se jí vyhýbat (trpěla pak celá rodina víc - všichni nevyspalí, unavení). Po několika týdnech se to dalo do pořádku samo a už rourka nebyla potřeba.