Nemůžu donosit chlapečka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3250
11.7.12 22:22

Nemůžu donosit chlapečka?

Dobrý večer, chtěla by jsem se zeptat jestli má někdo problém s tím donosit určité pohlaví dítěte. Slyšela jsem že některé ženy potrácejí třeba chlapečky nebo děvčátka le vždy to stejné pohlaví. Jedna paní z nedalekého okolí když byla těhotná a čekala holčičku tak o to přišla a po několika pokuksech to vzdala a je bez dětná. Zajímalo by mě jak na to můžou doktoři přijít jestli je to tedy možné. Mám za sebou 4 potraty a jeden z nich byl chlapeček a moje mamka je přesvědčená že určitě nemůžu donosit chlapečky. Jinak mám doma dvě zdravé dcerky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
maarty.op
11.7.12 22:29

Ahoj, možné to je, ale důvod netuším. Tělo nejspíš reaguje na nějaký hormon vylučovaný daným pohlavím potratem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.12 22:30

Ano, je to možné. Sousedka má 3 (dospělé) syny. Mezi 2. a 3. se jí narodila holčička, která ale krátce po porodu zemřela na vývojovou vadu. Po posledním synovi byla opět těhotná, ale potratila poměrně pozdě (opět holčička). Doktoři jí řekli, že zdravou holčičku nedonosí…

• Citovat
  • Upravit
16631
11.7.12 22:32

ANo možné to je - hlavně z důvodu genetiky - je tu možnost, že ty i partner jste nositeli genu, který zapříčiňuje zdravotní problémy přenášené jen na určité pohlaví a tím pádem se nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
11.7.12 22:42

Nechejte si udelat geneticke vysetreni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 22:47

Myslím také, že je to možné, babička měla 3 dcery, chlapečka mít nemohla, pokud ano, tak vždy nemocný :( Nevím, zda je to genetika, asi ano :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3250
11.7.12 23:07

Všem moc děkuji za odpověď. Z bývalím přítelem jsem potratila 3× ale z nynějším jednou a tak nad tím uvažuji. Genetiku mě dělali z bývalím přítelem a na nic nepřišli. Teď se zatím na genetiku nechastám. Doufám že to teď po revizi vyjde a vše bude už v pořádku. Zkonzultuji to ale z doktorem jestli je možné mi udělat nějaké testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.7.12 00:11

Tak jsou urcite chromosomalni a mitochodrialni vady, ktere jsou dedicne a mohou to zpusobit, ale pokud vim tak officialne se to tak neprezentuje. Ze jako nektere zeny nemuzou ( pokud nemaji tu vadu).
Ale jsou studie, ktere poukazuji na mnohem vetsi potratovost muzskych plodu oproti zenskym do zhruba nejakeho 20tt, pak je to v pomeru.
Celkove zena, ktera ceka chlapce ma vetsi riziko cukrovky, potizi u porodu atd.

Ale neni to muj obor, takze jen co co vim tak zhruba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
12.7.12 00:41

Teda to jsem jeste neslysela, ze by pohlavi plodu ovlivnovalo moznost potratu! 8o No ale vypada to, ze vy tady o tom vite vic, tak jsem zase o neco chytrejsi. Budu drzet palecky, at se vam narodi zdravy chlapecek! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.7.12 06:30

Kamoska odnosila v pohode 3 deti, pak tri potraty po sobe a pak teprve zjistili trombofilii, takze si pichala a uz ma 4

jinak geneticke potraceni chlapecku je mozne, kdyz ses nositelka vazne choroby vazane na na X chromozomu anebo kldyz by chlap mel nejakou vyvazenou translokaci XY, asi jsou i jine moznosti, co me hnedka nenapadaji, ale je to mozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.12 08:00

Je to tak, existuje gonozomální dědičnost a tyto vady jsou vázané na pohlaví, například matka je přenašečka onemocnění projevujícího se pouze u chlapců (hemofilie A a B, daltonismus, ektodermální dysplázie, syndrom fragilního X).

• Citovat
  • Upravit
8814
12.7.12 10:13

Ja myslela, ze zakladatelka ma genetiku v poradku  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3250
12.7.12 11:12

Mě i bývalého přítele genetiku dělali a na nic nepřišly. Nevim ale jestli jdou až tak do detajlů v té genetice jestli by na tuto možnost že nemůžu mít chlapečky přišli. Určitě se na to zeptám doktora a zkonzultuji to s ním. Všem moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.7.12 13:28

No genetikA SE Musi delat cilene. kdyz se obvykle rekne genetika v souvislosti s potracenim, tak se tim mysli obvykle trombofilni mutace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.22 14:32

Obnovuji tema. Mám za sebou dva potraty v 8tt a jedno biochemické v 6tt (nestihla jsem kontrolu u gynekoložky). Přitom mám dvě dcery, nechápu, proč to najednou nejde. Genetiku jsem měla před prvním těhotenstvím a vše ukázkové. První dvě těhotenství na první pokus, obě naprosto ukázkové.
Začínám se bát, že nemůžu donosit chlapečka. Kamarádka má tento problém (ona potratila dokonce 7×). :nevim:

Je něco, jak tělu pomoci donosit zdravé dítě? Jím zdravě, cvičím, mám tedy lehce stresovou práci (dobře, stresuje mě hodně), ale jinak jsem velmi štastný člověk.

Příště trvat na Ultrogestanu od prvního pozitivního testu? :think:

Děkuji všem za rady! :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty