Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Obnovuji tema. Mám za sebou dva potraty v 8tt a jedno biochemické v 6tt (nestihla jsem kontrolu u gynekoložky). Přitom mám dvě dcery, nechápu, proč to najednou nejde. Genetiku jsem měla před prvním těhotenstvím a vše ukázkové. První dvě těhotenství na první pokus, obě naprosto ukázkové.
Začínám se bát, že nemůžu donosit chlapečka. Kamarádka má tento problém (ona potratila dokonce 7×).![]()
Je něco, jak tělu pomoci donosit zdravé dítě? Jím zdravě, cvičím, mám tedy lehce stresovou práci (dobře, stresuje mě hodně), ale jinak jsem velmi štastný člověk.
Příště trvat na Ultrogestanu od prvního pozitivního testu?
Děkuji všem za rady!
Ahoj, já si nemyslím, že by ten problém byl v pohlaví. Ale pokud je ti třeba už nad 30 let, udává se, že třetina vajíček není v pořádku + musíš vzít v potaz i kvalitu spermií chlapa. Zkoušejte dál, jistě to brzy klapne ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Obnovuji tema. Mám za sebou dva potraty v 8tt a jedno biochemické v 6tt (nestihla jsem kontrolu u gynekoložky). Přitom mám dvě dcery, nechápu, proč to najednou nejde. Genetiku jsem měla před prvním těhotenstvím a vše ukázkové. První dvě těhotenství na první pokus, obě naprosto ukázkové.
Začínám se bát, že nemůžu donosit chlapečka. Kamarádka má tento problém (ona potratila dokonce 7×).
Je něco, jak tělu pomoci donosit zdravé dítě? Jím zdravě, cvičím, mám tedy lehce stresovou práci (dobře, stresuje mě hodně), ale jinak jsem velmi štastný člověk.
Příště trvat na Ultrogestanu od prvního pozitivního testu?
Děkuji všem za rady!