Nemůžu najít práci!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.8.12 10:14

Nemůžu najít práci!

Ahoj potřebuji poradit a možná i trochu uklidnit! Je mi 23 let a mám vystudovanou školu s veřejnosprávním zaměřením s maturitou a s půl roční praxí. Nyní sháním práci už přes rok a stále se mi nedaří. Všude po mě chtějí praxi, ale je to pořád dokola. Už dávno nehledám práci v mém oboru. Defakto sháním uplně všude. Práce se nebojím, po tom všem bych dělala snad už cokoliv.

Prosím napište mi jak to máte vy, jak dlouho jste práci hledali a co vše je zapotřebí proto udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
9.8.12 10:17

Ahoj, no tak můžem si podat ruku :lol: já jsem totálně zoufalá už :lol: :lol:
Je mi čerstvých 25, loni v říjnu jsem dala výpověď v práci a od té doby nic, praxi mám, školu taky, široký spektrum, životopis dobrej ale obávám se že věk a teď už i to že jsem vdaná toto všehcno maže, protože při otázce kde se vidím za 5 let je to asi dost jasný…kde bych asi tak ve 30 chtěla být že?? :zed: :zed:

No je to mazec a co poradit nevím ale ráda si počkám na komentáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.8.12 10:24

Ja pracovala sest let hned od maturity na gymplu, nemela jsem ani prazdniny, od svataku jsem pracovala az do lonskeho cervna. Udelala jsem si vejsku, v praci skoncila a pak ani tuk. Nereknu, kdybych si zila pohodlnym studentskym zivotem, ale bylo fakt ubijejici, kdyz me odmitli i na pozicu sekretarky, ze neman dostatecnou kvalifikaci. Jakou, sakra? Tolik probrecenych noci jsem urcite nedala, ani jako dite. Obzvlast kdyz musite platit najem a dalsi „vystrelky“, na ktere si jako pracujici zvyknete. Zamestnat me chtela jedna firma az po „dlouhych“ osmi mesicich, ale to uz jsem byla tehotna. Ted jsem OSVC, aspon neco, ale ja chci staly plat a kolektiv kolem sebe :)

• Citovat
  • Upravit
5970
9.8.12 10:30

Holky, jdu si s váma podat ruku. Nevím, co s tím. Už mě to fakt nebaví. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.8.12 10:30
  • nemysli, ve 35-ti to není lepší, jako vy jste byla doma na mateřské? Jako ne asi, porodila jsem dvě děti a nechala je v kojeňáku a vyzvednu si je v 15-ti, až budou samostatné, ani nerozliší, jestli mateřská nebo rodičák. Ano, mám dvě malé děti, vychovávám z nich daňové poplatníky, při prvním jsem dodělala odbornou kvalifikaci, při druhé dodělávám státnice z jazyků, plodit jsem začala až ve 30-ti, mám praxi, mám babičku v důchodu, ale mladou, co bydlí s námi, OČR čerpat nechci. Verdikt, děti jsou horší než lepra, nashledanou :zed: :zed: :zed: mezi první a druhou jsem chtěla do práce, rok jsem hledala s praxí, vzděláním, se čtyřletým plně zaopatřeným dítětem, nemožné, až teď půjdu s dvěmi, budu jak méněcenná, mám z toho hnusný pocit už teď a to mám ještě dva roky klidu před sebou. Tedy, jestli vůbec budu schopná umístit tříleté dítě do školky, už teď je jasné, že půl roku budu doma zadarmo a pást se, protože je prosincová, ve dvou a půl letech neumístitelná, v lednu do školky neberou, až od září, to jí bude 3 a třičtvtrě, takže reálná šance na školku není, tak budu zoufale řešit, co dělat. A dostane se mi rady, najdi maminy, co taky nemají školku a hlídej jim děti :zed: :zed: na to jsem se půl života vzdělávala :zed: :zed: :zed:

tak jsem si povzdychla a jsem šťastná, že mě ještě čeká rodičák, třeba se za dva roky něco změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
9.8.12 10:35

Jako ono je to těžký pro ženský v tomto asi všeobecně pže hold bud budeme plodit a nebo je splozeno a tím zase dětský nemoce atd…to si nevybereš :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.12 10:39

Taky narážím na to, že nemůžu po RD sehnat normální práci. O původní jsem přišla jelikož nebyla šance dostat prosincové dítě do školky. Rozeslala jsem stovky životopisů, pozvání na pohovory začaly občas chodit až když jsem z CV vymazala info, že mám malé dítě. Stejně jsem to pak na pohovoru přiznala a otázky se točily hlavně kolem toho, jak to budu dělat kdyby dítě bylo nemocné a zda určitě neplánuji druhé atd. Do dalších kol jsem nepostoupila. Je to rok, co jsem takhle hledala, stále ještě občas na nějaký inzerát odpovím, ale už si od toho nic neslibuji. Bez práce nejsem, pracuji na DPP, udělala jsem si rekvalifikační kurz a práci hledám i v jiném oboru než byl původní, ale i tak narážím na to, že zaměstnavatelům vadí, že mám dítě a vidí mně jako málo flexibilní. Vidím to tak, že budu dál pracovat jen na DPP případně jako OSVČ a budu doufat, že až mi dítko odroste nebudu zas pro změnu pro zaměstnavatele moc stará a stálou práci najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.12 10:41

@terinka4444
Já teda taky pořád věřím, že za pár let to bude lepší a že bude i v ČR víc flexibilních úvazků pro matky. Třeba to za ty dva roky bude lepší i se školkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.8.12 10:43
Obávám se, že pak už budeme staré a neatraktivní :zed: :zed: :zed: asi to udělám jako spokojená menšina, dám je do pěstounské péče mamca, stejně bydlí s námi a stará se, stát nám na ně bude dávat příspěvky na dítě v pěstounské péči skoro 8000,– na jedno a já v práci řeknu, že děti nemám a neplánuji a bude :zed: :zed: :zed: další východisko je, koupit králíky a začít sušit seno :zed: :zed: :zed:
@Princess píše:
Taky narážím na to, že nemůžu po RD sehnat normální práci. O původní jsem přišla jelikož nebyla šance dostat prosincové dítě do školky. Rozeslala jsem stovky životopisů, pozvání na pohovory začaly občas chodit až když jsem z CV vymazala info, že mám malé dítě. Stejně jsem to pak na pohovoru přiznala a otázky se točily hlavně kolem toho, jak to budu dělat kdyby dítě bylo nemocné a zda určitě neplánuji druhé atd. Do dalších kol jsem nepostoupila. Je to rok, co jsem takhle hledala, stále ještě občas na nějaký inzerát odpovím, ale už si od toho nic neslibuji. Bez práce nejsem, pracuji na DPP, udělala jsem si rekvalifikační kurz a práci hledám i v jiném oboru než byl původní, ale i tak narážím na to, že zaměstnavatelům vadí, že mám dítě a vidí mně jako málo flexibilní. Vidím to tak, že budu dál pracovat jen na DPP případně jako OSVČ a budu doufat, že až mi dítko odroste nebudu zas pro změnu pro zaměstnavatele moc stará a stálou práci najdu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Olivi
9.8.12 10:46

Zakladatelko a kde sháníš práci? Na malém městě? Napadlo mne, není nějaká možnost se přestěhovat např. do Prahy za prací? Využít, že ještě nemáš děti a nejsi vázaná. Teda jako vím, že ta Praha taky není 100% znám hodně lidí co tam taky shání dlouho ale ta možnost je přeci jen vyšší. Ale chápu tvý pocity…taky jsem psala na inzeráty, splňovala všechny požadavky a ani se neozvali. Nicméně já to tak udělala, a odstěhovala se, i přesto, že přítel byl doma (ale, je pravda, že v té době jsme spolu ještě nebydleli), ale potřebovala jsem po škole praxi, tak co no. Nicméně po mateřské je toto nereálné, tak se taky moc těším, až budu hledat novou práci.

• Citovat
  • Upravit
69235
9.8.12 10:47
Houby platný, školkám nevěřím, starší vozím do Waldorfské školky, normální byla bez šance, vozím ji 15km jinam, takže ráno 15tam a 15zpět, po obědě totéž, měsíčně jen do školky najedu 1200km, jsem flexibilní see vzděláním, stejně je to k ničemu.
Normálně mě to nechytá, to dnešní téma mě rozesmutnilo.
@Princess píše:
@terinka4444
Já teda taky pořád věřím, že za pár let to bude lepší a že bude i v ČR víc flexibilních úvazků pro matky. Třeba to za ty dva roky bude lepší i se školkama.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
9.8.12 10:47

Já práci mám, ale patřím k těm ženám, které začaly na plný úvazek na VŠ, pokračovala při 1. rodičovské a pracuji i při 2. rodičovské. Zaměstnavatele jsem změnila několikrát a neměla jsem nikdy problém, ale faktem je, že jsem neměla žádnou prodlevu a teď, když jsem změnila práci (synovi je rok) tak šéfka koukla do životopisu a řekla „nebojím se, že by děti, byly komplikace“. Ale v mém okolí jsem jednoznačně spíš vyjímka. Nezaměstnanost je vysoká a zaměstnavatelé jdou cesou nejmenšího odporu a faktem je, že po škole nemáš praxi, mezi 25-30 chceš dítě, pak už máš malé dítě a pak už jsi moc stará. Přitom je to blbost, matky jsou skvělé manažerky (musí umět všechno zkloubit), práce si váží a jsou loajální, protože si uvědomují, že mít dobrou práci je dar a v neposlední řadě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.12 10:49

Ahoj, mám dvě děti 5 a 3 roky a práci sháním přes půl roku - otázky zda mám děti jsou mi pokládány, přesto, že by být neměly :zed:. A jakmile se dozví, že mám dvě školkovvé - na shledanou :cert:. A to i přesto, že bych v případě nemoci do práce nadále chodila a o děti by se staral střídavě manžel s prarodičema. Dnes jsem se na radu své koodinátorky vyřadila z evidence ÚP a nastoupila coby „žena v domácnosti“. Naštěstí mám alespoň možnost si přivydělávat brigádně, tak aspoň něco :oops:

• Citovat
  • Upravit
2436
9.8.12 10:50

@terinka4444
A to já jsem zase optimistická a věřím, že bude líp, protože jinak bych se z toho zcvokla. Od ledna 2013 by měl vstoupit v platnost zákon o dětských skupinách, mělo by začít fungovat daňové zvýhodnění firemních školek, hlídání dětí by mělo být daňově odečitatelné…prostě mluví se o tom a dřív nebo později se v tomto musí něco změnit, vždýť i stát má zájem na tom, aby matky šly dřív do práce. Tak prostě věřím, že se to časem zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.8.12 10:52

Tak holky asi vas nepotesim ale ja jsem jeste na RD a to jsem dala vypoved ( dobrovolne) protoze jsem si nasla novou praci. Pracuji na plny uvazek od 1.1.2012. Mala bude mit ted 2 roky. Ma chuvu (3× tydne) a soukromou skolku ( 2× tydne). Obe babicky jsou daleko takze pri nemoci pomaha chuva.
Priznam se ze zenu se 2 detmi ktera byla 6 a vice let na materske bych k sobe nezamestnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat