Nemůžu najít práci v Praze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A co můžeš nabídnout?
Když slyším někoho, jak škytá, že nemůže najít práci, tak si o něm myslím svoje. Kdo pracovat chce, tak si práci najde hravě.
A navíc Praha? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro začátek v jakém oboru by jsi v Praze chtěla pracovat? Práce je tu dost, ale faktem je, že pracovní portály se hemží nabídkami buď na různá specifická místa. Nebo naopak Call centra, různé pyramidy a podobné šílenosti. Nic méně pokud víš co hledáš, tak najdeš. Jdi tomu naproti. Pošli CV i někam, kde na portálech nehledají. Třeba ve firmě, kde pracuji se na portály žádné nabídky nedávají. A zaměstnanci si k nám vždycky nějakou cestu najdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prestehovala jsem se do Prahy s manzelem. Vubec jsem necekala, ze budu mit problem najit praci. Nechapu to. Koukam pracovni nabidky, ale nic tam neni, jakoby Praha byla jenom pro programatory, bez ciziho jazyka je to tady taky spatny. Nevadilo by mi delat klidne ve vyrobe, ale tady nejsou zadne nabidky do fabriky.
Co delam spatne? Na pracovnich portalech je strasne malo nabidek.
Když v Praze nejsou fabriky, tak těžko tady bude práce ve výrobě. Ale přijímají také do výroby. Třeba Chirana Modřany na výrobu injekčních stříkaček. Jinak jsou to tady samé služby, hlavně restaurace, hotely, obchody a pak pozice pro vzdělané lidi. Pomocné práce dělají hlavně lidé s invalidním důchodem a cizinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi v jakem oboru. Tovaren, montoven, vyroby je tu malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamka pracuje v kaufu jako zástupce ředitele a potřebují hafo lidí a lidí nejsou…
- Citovat
- Upravit
Jaké máš vzdělání? Vždyť tam je plno obchodů, služeb. Kdybych tam někdy šla a nemohla nic najít ve svém oboru, tak bych se šla první ptát na ČD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 Ano, vidim ze montoven je tu hrozne malo, pak jenom sluzby a pak prace pro vzdelane. Ja mam zkusenosti hlavne ve vyrobe, nebo pecovatelka. Bohuzel moje anglictina neni na takove urovni abych se mohla uchazet o nejakou lepsi praci.
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše:
A co můžeš nabídnout?Když slyším někoho, jak škytá, že nemůže najít práci, tak si o něm myslím svoje. Kdo pracovat chce, tak si práci najde hravě.
A navíc Praha?
Pod svícnem bývá tma. Všichni si myslí, jak je lehké v Praze sehnat práci, ale ono to tak není. Je tady sice větší nabídka pracovních míst, ale ještě víc zájemců o ta místa. Výroba zde skoro žádná není, zato služeb plno. Problém je, že do nich berou většinou lidi s praxí nebo brigádníky. Těch je tady také hodně, protože je zde dost vysokých i středních škola, a tudíž hodně zájemců o brigády. Pokud člověk nemá vyloženě požadovanou kvalifikaci, tak se v Praze chytá dost špatně. Na místech nízkokvalifikovaných prací jsou invalidní důchodci nebo Ukrajinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Da12 Ano, vidim ze montoven je tu hrozne malo, pak jenom sluzby a pak prace pro vzdelane. Ja mam zkusenosti hlavne ve vyrobe, nebo pecovatelka. Bohuzel moje anglictina neni na takove urovni abych se mohla uchazet o nejakou lepsi praci.
Pracovnice v sociálních službách, nedostatkove, platy jsou slušné!
Můžeš doplnit vzdělání, udělat si kurz, VOŠ, další maturitu…
Kam tě to táhne nejvíce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud jsi dělala pečovatelku, tak se jdi přímo zeptat do nějakého domova důchodců. Tam také pořád hledali zaměstnance. Třeba v Sulické ulici na Praze 4. Také jsou tady Alzheimer centra, na Praze 4 nebo kousek od Prahy v Průhonicích. Ale nevím, zda to již také neobsadily Ukrajinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Chtela bych zkusit korporat, jenze musim dopilovat jazyk. Taky uz koukam po kurzech, rada bych delala neco jineho nez stala u pasu. Samozrejme je to taky prace, bohuzel me nenaplnuje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak myslím, že zdravotnického personálu na všech úrovních, pečovatelek (včetně těch do domácí péče) apod. je nedostatek i v Praze.
Ano, překvapivě tu není výrobní prumysl (učivo 4. třídy ZŠ), ale v okolí Prahy jsou mraky logistických center.
A ano, pokud má člověk nějaké vzdělání a umí jazyk, vždy se mu ta práce hledá líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prestehovala jsem se do Prahy s manzelem. Vubec jsem necekala, ze budu mit problem najit praci. Nechapu to. Koukam pracovni nabidky, ale nic tam neni, jakoby Praha byla jenom pro programatory, bez ciziho jazyka je to tady taky spatny. Nevadilo by mi delat klidne ve vyrobe, ale tady nejsou zadne nabidky do fabriky.
Co delam spatne? Na pracovnich portalech je strasne malo nabidek.