Nemůžu najít práci v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17476
10.4.22 09:14
@Anonymní píše:
Prestehovala jsem se do Prahy s manzelem. Vubec jsem necekala, ze budu mit problem najit praci. Nechapu to. Koukam pracovni nabidky, ale nic tam neni, jakoby Praha byla jenom pro programatory, bez ciziho jazyka je to tady taky spatny. Nevadilo by mi delat klidne ve vyrobe, ale tady nejsou zadne nabidky do fabriky.
Co delam spatne? Na pracovnich portalech je strasne malo nabidek.

tak v první řadě záleží, co umíš, jaké máš vzdělaní, praxi, zkušenosti… ale to Ti snad nemusím říkat.
Pracovní portály jsou plné nabídek, i ve výrobě…!
Ale ono těžko něco hledat, když asi ani nevíš co.
Kdo pracovat chce, ten si práci najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 09:39

@azaleila Mam Obchodni akademii ukoncenou maturitni zkouskou, praxi mam hlavne ve vyrobe a jako pecovatelka v domove duchodcu. Taky jsem byla jako pecovatelka v Anglii. Jak jsem psala, anglictina neni perfektni, to chce dopilovat, domluvila jsem se. Slovicka se ucim a zapamatovavam rychle, skladani vet je uz horsi.

• Citovat
  • Upravit
3464
10.4.22 09:53
@Anonymní píše:
@azaleila Mam Obchodni akademii ukoncenou maturitni zkouskou, praxi mam hlavne ve vyrobe a jako pecovatelka v domove duchodcu. Taky jsem byla jako pecovatelka v Anglii. Jak jsem psala, anglictina neni perfektni, to chce dopilovat, domluvila jsem se. Slovicka se ucim a zapamatovavam rychle, skladani vet je uz horsi.

A co chceš dělat v tom korporátu? Je důležité si to uvědomit a jít si za tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
10.4.22 10:05
@GirlsNick píše:
Hotely, pokojské, servírky - velký nedostatek lidí. Tomto odvětví bys urcite neco sehnala.

Ano, sehnala. Ale za minimální mzdu nebo jen brigádu. Od nevidím do nevidím, noční, svátky, víkendy a bez dovolené v létě, protože je sezóna. Ta začíná již nyní, o Velikonocích a končí po Vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.4.22 10:32
@Anonymní píše:
@azaleila Mam Obchodni akademii ukoncenou maturitni zkouskou, praxi mam hlavne ve vyrobe a jako pecovatelka v domove duchodcu. Taky jsem byla jako pecovatelka v Anglii. Jak jsem psala, anglictina neni perfektni, to chce dopilovat, domluvila jsem se. Slovicka se ucim a zapamatovavam rychle, skladani vet je uz horsi.

podle mě se podceňuješ, zkus zapracovat na sebevědomí a práci budeš mít hned, myslela jsem, že máš max. výuční list a ty OA s maturitou, základy AJ, to by fakt neměl být problém najít práci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
10.4.22 10:38

Ono je otázka, co chceš dělat. i v korporátu můžeš například dělat obchoďák, co objíždí prodejny a anglicky se prakticky nedomluví a nikomu to nevadí.
Všichni ale musí umět s PC -zejmena Excel a PowerPointem. Jestli v Excelu scitas čísla vedle na kalkulačce, ani se nehlas.
Taky je potřeba urcita úroveň komunikace, jak mluvená, tak psaná (hrubky se nevedou).
Pokud jsi schopná vystupovat na úrovni, píšeš český bez hrubek, umíš ovládat Office, tak zkus nějakou kancelářskou pozici, kde nechtejí praxi -call centrum, nějaká asistentska práce..a u toho můžeš chodit na kurzy AJ.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
10.4.22 11:04

Případně začít hledat v českých firmách, kde jim budou stačit AJ základy. V minulosti jsem v různých českých firmách dělala a braly se asistentky bez Aj a zkušenosti, všechno jsme je naučili. Jen plat byl samozřejmě nizky.

• Citovat
  • Upravit
1177
10.4.22 12:10
@Da12 píše:
Ano, sehnala. Ale za minimální mzdu nebo jen brigádu. Od nevidím do nevidím, noční, svátky, víkendy a bez dovolené v létě, protože je sezóna. Ta začíná již nyní, o Velikonocích a končí po Vánocích.

Servirky vubec nemaji minimalni mzdu. A vzhledem k te personalni katastrofe v gastru (odliv lidi pri korone, nechheji se vracet, zustali ve vetsine pripradu jen zoufalci, zlodeji nebo stari bardi) se daji podminky dost diktovat. V Praze stoprocentne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
10.4.22 12:25
@Anonymní píše:

A proč jsi pracovala ve výrobě, když máš maturitu? A pokud máš maturitu z angličtiny, tak něco umět musíš a to ti stačí na spoustě míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.4.22 12:40
@Anonymní píše:
@Karamba2020 Ja se umim zeptat, jestli neco nepotrebujee, co by chtela k jidlu, jestli pujdeme na prochazku…ja maturovala s anglictiny, ale neumim ji proste dokonale.

Není pravda, ze v Praze práce není. Ty ale zřejmě hledáš něco, na co prostě nemáš vzdělání. Nechápu, když jsi pracovala v Anglii, že umíš pouze tenhle bazál…Ještě nikde jsi nepsala, cos vlastně vystudovala. Jinak ošetřovatelka práci najde kdekoliv. Já pracuju v nemocnici a věčně se hledají ošetřovatelky, pomocnice do kuchynky, do kuchyně…v obchodech hledají prodavačky, v OC též. I pošta hledá zaměstnanace na různé pozice. Tohle mě jen napadá… Nikde jsi nepsala, co vlastně umíš a co nabízíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.4.22 12:46
@Anonymní píše:

Tak tady už čtu tvoje vzdělání. Jestli máš obchodku, tak možností je přeci spousta. Můžeš si případně dodělat nějaké spec. kurzy a nabídnout tak případnému zaměstnavateli více…Jinak znám několik lidí z obchodek a v Praze pracují na úřadech, na poště, jako sekretářky či různé asistentky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 13:08

@vetešnice Jenomze ja uz toho spoustu zapomnela. Posilam zivotopisy na pozice jako treba administrativni pracovnice, take na postu, ale nikdo se neozval.

• Citovat
  • Upravit
35487
10.4.22 13:53
@Liberalissima píše:
Ne, jen jsem se všude hlásila a také registrovala do agentur co zprostředkují práci podle jazyků (co teda zakladatelce moc nepomůže). Vždycky jsem na pohovoru využila jakýkoli skill z předchozí práce, který jakkoli souvisel s nabízenou pozicí. Na pohovory jsem si vždy dělala opravdu hodně důkladnou přípravu i v době, kdy se to ještě tolik nedělalo. Měla dobré CV s pěknou fotkou, začala na to používat canvu když jí ještě skoro nikdo neznal…byla proaktivní a sama se připomínala s tomu, že bych měla zájem o termín pohovoru, nebo s výsledkem (ale člověk musí odhadnout míru zas). Prostě v podstatě maličkosti :nevim:

Jo a taky jsem se nebála měnit práci. Po roce a půl, po roce. U těch entry level pozic to jde, tam naopak vypadat divně, když se člověk neposouvá.

Jenže to je vše zakladatelce na houby, bez AJ si ani neškrtne :nevim:
Musí bezpodmínečně dodělat AJ - na dokonalé gramatice absolutně nezáleží, stačí se umět domluvit. Pak může sehnat customer service v nějakém shared centru a pak prostě získávat skilly - s excellem, se SQL, atd, dokud se nedostane na o stupínek vyšší pozici, atd.
Ale domluvit se anglicky je ZÁKLAD.

No, jako pecovatelka asi nepotrebuje ani ten jazyk. Jestli nemuze najit praci v tomhle oboru, tak asi spis nehleda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
10.4.22 14:10

A co treba Lidl? Tam shaneji i treba “zastupce manazera prodejny”, to by s obchodni akademii slo, ne? Nebo mam nejaky zkresleny predstavy o absolventech OA? A nastupni plat taky neni minimalni mzda. Jinak tedy s pozici zkusenost nemam, do Lidlu chodim akorat nakupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.4.22 14:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat