Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jezdim casto,hodne casto vozim i malou a jak uz tu kdosi psal,myslim za vsechny ridice v okruhu 500m.Je to hrozne,jak jsou lide neohleduplni,arogantni,ale at si klidne rozbiji hubu,je mi to jedno,co mi ale jedno neni,ze ohrozuji napriklad me a mou dceru!!
Tady ale jak psala BaraF brecis na spatnem hrobe,jsme zde matky malych deti a urcite davame na silnicich pozor.
S blbcema se setkávám taky, to asi každý, bohužel čím dál víc se setkávám taky s „posránkama“ , kteří mě pslední dobou tak nějak deptají víc. Blbec přijede a rychle odjede, posránek ale jak jede pomalu jen tak hned neodjede ![]()
zuzouš píše:
S blbcema se setkávám taky, to asi každý, bohužel čím dál víc se setkávám taky s „posránkama“ , kteří mě pslední dobou tak nějak deptají víc. Blbec přijede a rychle odjede, posránek ale jak jede pomalu jen tak hned neodjede
Musíš ho rychle předjet, troubit a gestikulovat ![]()
to dělám, jenom jsem se to bála napsat, pač by se nhed někdo ozval, že jsem hazardér a že všecky ohrožuju a tak a plky plky:)
papu píše:zuzouš píše:Musíš ho rychle předjet, troubit a gestikulovat
S blbcema se setkávám taky, to asi každý, bohužel čím dál víc se setkávám taky s „posránkama“ , kteří mě pslední dobou tak nějak deptají víc. Blbec přijede a rychle odjede, posránek ale jak jede pomalu jen tak hned neodjede
hele bacha,vis ze za ty gestikulace chteji davat pokuty ![]()
Jako fakt? Dyk sem se jenom škrábala na hlavě a že ten prst se nějak vytrčil? No bóže, se stává
![]()
Já díky takovejm blbům jsem docela nervákem za volantem, uklidním se když jsem na silnici sama nebo když vjedu mezi slušný řidiče. Nikdy bych ale neohrozila život svůj, mého dítěte nebo někoho jiného. Docela mě štve i to, že v autoškolách nechávají žáky po silnicích jezdit 30tkou. Pak udělají závěrečky, sednou do auta a dělají machry, že oni už mají taky řidičák a řítí se v obci nehoráznou rychlostí. Nechápu proč je neučí jezdit normálně. To by si možná pak tolik nevyskakovali, ale blbec zůstane blbcem. Jen škoda těch zbytečně zmařených životů. O čepičářích a svátečních řidičích ani nemluvím…
ti si myslí, že jim ta silnice patří!
jj fakt.....a bodik dolu…ale snad jim to neschvali,navic kdosi tak vykladal,ze to bude velmi tezko dokazatelne
![]()
Co máme malýho, máme větší strach z cestování.
Já šla s kočárkem na zelenou přes přechod a o fous nás myškou minul řidič co si to hasil na červenou, v naprosto přehledném úseku.
Před týdnem jsme jeli s malým k prarodičům a ve vesnici nám vjel do protisměru v zatáčce motorkář, manžel v tisícině sekundy strhnul volant doprava, těsně jsme minuli barák a zbytek cesty lapali po dechu, přáli tomu haj.lovi to nejhorší.
Přijde mi, že si valná část řidičů, ale i chodců myslí hodně o své nesmrtelnosti ![]()
Souhlasím s tím, že dnešní řidiči jsou vesměs horší, hlavně mladí kluci, kteří riskují, ale rozhodně NENÍ pravda, že se řidičáky dávají jen tak! Mám docela čerstvou zkušenost, jezdí se jako dřív s policejním komisařem, instruktorem a dalšími dvěma uchazeči. úplatky vždycky byly, jsou a budou…
ale nejhorším viníkem jsou silná a rychlá auta plus pocit řidičů v nich, že jsou nesmrtelní… mladí kluci vždycky jezdili riskantně, ale je to o dost horší, že teď si vozí zadky 150km/h a více, což se dříve ve škodovkách a jim podobných autech moc stát nemohlo.
Jinak ale taky souhlasím s BarouF, že tady většinou jezdí všichni opatrně - myslím nejen na ostatní řidiče, ale taky na svoje děti… a to hlavně… kdo by neměl strach jezdit s dětma, když řidiči nejsou vůbec ohleduplní…
Ja se ridit ucim, takze casto zatim delam zacatecnicke chyby, ale snazim se ridit co nejlepe a opatrne… ale uz mi manzel vysvetlil, ze nemuzu jet povolenou 80tkou, kdyz jedu v miste oprav silnice s jednim pruhem na okruhu kolem Prahy, kdyz ostatni jedou devadesat
protoze bych tvorila kolonu… no a par takovych veci, co vam v autoskole nereknou…ale prudi me ridici, kteri hazarduji… napr. predjizdeji v miste kde vubec nemohou videt, ale mysli si, ze jsou desne rychli, tak to stihnou(a me pak privodi malem infarkt, kdyz vidim auto ritici se na me v protismeru), nebo kdyz auto pred vami znicehonic hrozne brzdi na dalnici v rychlem pruhu, protoze se vedle jedouci bus zrovna rozhodl predjizdet, aniz by se podival, jestli muze…to jsou jen postrehy ze vcera…
a presne… nejhur podle me ridi muzi, z rychlych autech(ego az na pudu, ze), mladi blbci(kdo jim kupuje ta rychla auta, kdyz my si prvni starsi auto poridili az v 35 a to celou dobu pracujeme?) a stari duchodci, kteri casem bohuzel prisli o soudnost a rozhodnost… nedavno jsme zrovna jeli asi ctvrt hodiny za Nemcem asi tak tesne pred smrti, ktery jel po prazskem okruhu(taky ve zuzeni s dvema pruhy) ve stredu vozovky po stredni care , takze se nedal nijak predjet a jeste u toho blikal doprava ![]()
jo a co mě ještě dokáže dožrat je to, kdy mi vjede do silnice autobus, který je na zastávce a ani se nesnaží blikat a já jsem rozjetá, kolikrát už jsem takto musela prudce zabrzdit, jako kdyby nemohl těch pár vteřin počkat až projedu.
BaraF píše:
Brečíš hezky leč „na špatném hrobě“. Rodiče malých cestujících si vesměs dávají majzla. Řídím denně posledních asi deset let a čím dál tím víc se učím psychologii silnice, předvídat, kde se ojeví jaký magor, kdo udělá hloupou chybu, kdo nezná předpisy…
Jednu dobu jsem se fakt bála, ale překonala jsem to, takhle to nejde.
Osobně jsem proti buzeraci policií schopnou maximálně měřit „za bukem“ dodržování 50km limitu, řešení vidím ve vybavení policie např. vrtulníky a krutého trestání např. „myškařů“, „brzdičů“, „blikačů“ a podobných hovad (a doufám, že kretén Lacina nevyvázne jen tak). A taky si myslím že bychom všichni měli dělat přezkušování z pravidel a jízdy každých minimálně pět let, sváteční řidič s papírama z roku 1952 to je taky docela neštěstí na cestě.
Naprosto souhlasim, jako bych to psala ja. V posledni dobe uz se krome rizeni musim zamyslet nad tim, co se stane v pristi minute zezadu, zepredu, zboku, bus a podobne ![]()
Jezdim s detma temer kazdy den, takze to vidim denne ![]()
Nejvic me stve, ze pak me starsi slysi, jak si „ulevuju“, protoze nekdy se tem ridicum jinak nez hovado nebo ko..t fakt rict neda
Ale brzdit tak, ze mam nohu na zemi, vsechny tasky dole a hlavu nalepenou na skle me fakt nebavi, bohuzel je to casto nutny ![]()
Myslím, že už jsem to tady někde psala, tak kdo už to četl, tak se předem omlouvám.
Taky u řízení nadávám, ale před malým se snažím krotit a když už se neudržím, tak aspoň volím slušnější slovník. Onehdá mi ujelo: „Tak jeď ty slepice jedna!“ a zezadu z autosedačky za mnou se po chvilce ozvalo: „Ko-ko-ko“. No, chvíli mi tvalo, než mi to došlo, co to má malej za zvláštní hlášk, ale pak jsem řvala smíchy…
Fakt si na to nadávání musím dávat víc bacha, je to dost blbej příklad těm dětem… ![]()
Me se minule taky povedlo zachovat slusnejsi slovnik a rekla jsem „To je ale koza“ a taky se zezadu ozyvalo „ko meee“ ![]()
(kdyz chteji, tak slysi vsechno
)