Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jj taky u rizeni posledni dobou nadavam a mala sedi vzadu a ona kazde slovo opakuje a na jmena zviratek mi predvadi jak ktere zviratko dela.
![]()
Ale muzu rict,ze jsem taky pro prezkouseni ridicu treba kazdych 5 let,hlavne tech svatecnich a starych,protoze to je tragedie.
Co ale musim napsat,nedavno jsem jela,prede mnou na semaforech stalo auto,za volantem maminka,ktera kecala s druhou,vzadu decka,na semaforech stala jako prvni,trikrat blikla zelena a ona se trikrat nerozjela
..Proste zabrana do kecani..Tak kdyz po ctvrte blikla oranzova tak jsem na ni zacala troubit,aby se vzpamatovala a konecne se rozjela.
zuzanasinova píše: …Jinak ale taky souhlasím s BarouF, že tady většinou jezdí všichni opatrně - myslím nejen na ostatní řidiče, ale taky na svoje děti… a to hlavně… kdo by neměl strach jezdit s dětma, když řidiči nejsou vůbec ohleduplní…
Tak po dnešním zážitu s BarouF bohužel nesouhlasím..
Jela jsem z Ikey (už zas
) do Židenic (pro neznalé: je to poměrně frekventovaná silnice městského okruhu) a přede mnou jelo červené pidiauto Kia Picanto. A já koukám, že tam kromě 2 hlaviček vpředu je ještě nějaká uprostřed, resp. že tam je nějaký človíček.
Normálně tam vzadu stálo(!) asi 4-5 leté dítě a drželo se 2 předních sedadel a koukalo dopředu jak máma řídí!
Teda něco takového jsem fakt hodně dlouho neviděla.
Okamžitě mi naskočil tento slogan (nemyslíš-zaplatíš) a hlava mi to nebere ještě teď. A pak že rodiče (maminky) od dětí jsou opatrnější… pche!
Wiolla píše:zuzanasinova píše: …Jinak ale taky souhlasím s BarouF, že tady většinou jezdí všichni opatrně - myslím nejen na ostatní řidiče, ale taky na svoje děti… a to hlavně… kdo by neměl strach jezdit s dětma, když řidiči nejsou vůbec ohleduplní…Tak po dnešním zážitu s BarouF bohužel nesouhlasím..Jela jsem z Ikey (už zas
) do Židenic (pro neznalé: je to poměrně frekventovaná silnice městského okruhu) a přede mnou jelo červené pidiauto Kia Picanto. A já koukám, že tam kromě 2 hlaviček vpředu je ještě nějaká uprostřed, resp. že tam je nějaký človíček.
Normálně tam vzadu stálo(!) asi 4-5 leté dítě a drželo se 2 předních sedadel a koukalo dopředu jak máma řídí!
![]()
Okamžitě mi naskočil tento slogan (nemyslíš-zaplatíš) a hlava mi to nebere ještě teď. A pak že rodiče (maminky) od dětí jsou opatrnější… pche!
Haha,můj soused vozí na předním sedadle favorita svou 5-ti letou dceru ![]()
Wiolla píše:zuzanasinova píše: …Jinak ale taky souhlasím s BarouF, že tady většinou jezdí všichni opatrně - myslím nejen na ostatní řidiče, ale taky na svoje děti… a to hlavně… kdo by neměl strach jezdit s dětma, když řidiči nejsou vůbec ohleduplní…Tak po dnešním zážitu s BarouF bohužel nesouhlasím..Jela jsem z Ikey (už zas
![]()
Moje tchýně například nechápe proč připoutávám své děti i do školky (bydlíme na vesnici)
Mé dceři vysvětluje,že s ní nemusí jezdit jako s maminkou (v sedačce připoutaná),ale jako „princezna“ vepředu a samozřejmě nepřipoutaná
No hlava mi to nebere a krev mi vře ještě teď.Někteří lidi prostě nechápou.Když na toto téma diskutujeme tak mi vysvětluje jak za jejího mládí se děti nepřipoutávaly a nic se jim nikdy nestalo.Lehce jí asi ale ušel fakt,kolik aut jezdilo na silnicích před 30 lety a o rychlosti nad 100km/hod si většina aut mohla nechat zdát…já jezdím téměř denně a skoro vždy s dětmi a to co se děje na silnicích je fakt hrozné.Bohužel si myslím,že na tom tu my asi nic nezměníme,což se opravdu smutné ![]()
Ano to je fakt, ani reklamy s tímto sloganem v televizi nezabraly a lidi nemyslí, ale co je ještě smutnější, tak většinou těm co tu nehodu zaviní se nic nestane a hůř dopadnou nevinní ![]()
Škoda, že my to tu nezměníme, ale takovýhle řidiče bych zastavila a pěkně bych jim nafackovala! i když by to bylo málo.
Pettulle píše:
jo a co mě ještě dokáže dožrat je to, kdy mi vjede do silnice autobus, který je na zastávce a ani se nesnaží blikat a já jsem rozjetá, kolikrát už jsem takto musela prudce zabrzdit, jako kdyby nemohl těch pár vteřin počkat až projedu.
Autobus v obci, vyjíždějící ze zastávky, má přednost. To, že nedá blinkr je ovšem věc druhá, taky už se nám to stalo a ještě na nás hrozně troubil. Jak kdybysme mu četli myšlenky nebo co
Bohužel právo silnějšího někomu vleze do hlavy ![]()
No jo, beru, ale když jsem rozjetá, už ho skoro míjim a on mi tam vjede… Nemůžu přeci zastavit za jeho zadkem a počkat až se milostivě uráčí rozjet. Kdybych byla několik desítek metrů od něho, tak to pochopim, ale takhle je to celkem ohrožení a nedivim se, že se už kvůli tomuhle stalo dost nehod. Ještě když sebou mam malý dítě, zatim ho vozim (když jedu sama) ve vajíčku na místě spolujezdce (vim, že tohle dost mamin pobouří, ale já chci na svoje dítě vidět) až doroste do klasické sedačky, tak zajisté půjde dozadu. Pokud jedu s někym, tak je malý samozřejmě vzadu a ten spolujezdec na něj může dohlédnout. Nechápu proč řidiči nedávají znamení při změně směru jízdy (od toho tam je, já ho tedy také občas nepoužiju, ale to vím, že jsem na silnici sama a že to tím nikomu oznámit nemůžu, jinak oznamuju pořád). Jinak co se týče ještě vjíždění autobusů do cesty, tak ono je i někdy dost obtížný dupnout na brzdu a ubrzdit to v 50km/h. Včera jsem se o tom dost přesvědčila a to jsem brzdila postupně a při 20km/h (možná ještě nižší), protože jsem před sebou viděla stojící auta. Touto rychlostí jsem pomalu brzdila a cca 3 metry před autem jsem došlápla na brzdu, v momentě kdy jsem už skoro stála, tak se mi kola dostaly do smyku a od auta přede mnou jsem se zastavila jen na pár cenťáků (což bylo docela štěstí, ale vždy to být nemůže). Takže tohle se mi stát u toho autobusu, tak to asi neubrzdím. Bylo teda mokro, ale v tomhle kocourkově se stejně nic nezmění, takže se bude dnes a denně riskovat se životy jak svými, tak ostatních. ![]()
Pettulle, je to tak, toto se nám přesně stalo. Jeli jsme, před náma stál autobus. Dokonce ani nebyl na zastávce, jak jsem si pak uvědomila. Jela jsem jako spolujezdec, ale protože to sleduju, tak jsem se schválně dívala, jestli nedává blinkr. Ještě když jsme mu míjeli zadek, tak blinkr nebyl - a když jsme byli v půlce, tak do nás začal najíždět ![]()
za tohle bych jim vzala řidičáky a vzala je holí přes záda! kreténi! pardon