Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nejprve proč jsem se rozhodla založit toto téma: bezohlednost řidičů! Jsem majitelkou ŘP už 8 let a můžu říct, že jsem dobrým řidičem i když mé začátky nebyly valné, jsem bez jediné nehody, ale… Stačí jeden blbec a … Sakra řidiči!!! Uvědomte si, že na silnicích nejste sami a že neohrožujete jen svůj život, ale především životy ostatních!!! Copak Vám na tom nezáleží? Je Vám to jedno? Pokaždé když někam vyjedu, ať už sama nebo se svým synem, setkám se alespoň s jedním řidičem, který ohrožuje ostatní. Kolikrát už jsem jela a v protisměru předjížděl řidič na nepřehledném úseku a v tu chvíli naproti němu jsem jela já a musela jsem prudce zabrzdit ale vždy to nejde, protože za mnou jede jiné auto. Nebo mi kolikrát nebyla dána přednost na kruhovém objezdu i když už jsem po něm jela a měla jsem co dělat, abych vůbec zabrzdila i když jsem jela pomalu!!! Před třemi lety měl bouračku můj přítel, nemohl za to, měl na výběr během desetiny vteřiny, buď nabourat do stromu a zůstat v tom sám a nebo nechat toho kluka, který to zavinil, aby to do něj napral. Škoda na autě 80 tisíc, naštěstí se mu nic nestalo a pojišťovna toho kluka škodu zaplatila, ale bylo to úplně zbytečné!!! Kdyby přizpůsobil jízdu svým jezdeckým a okolním vlastnostem, tak se to nemuselo stát!!! Nejhorší ale je, že při těchto nehodách umírá plno lidí a z nich mnoho dětí! Denně slyším kolik je nehod!! Je to smutné a myslím si, že takoví řídiči nemají na silnicích co dělat. Už hodněkrát jsem zabránila své nehodě tím, že jsem myslela za toho druhého řidiče, jen je škoda, že si to neuvědomil on sám. Lepší přijet o minutu později než vůbec.
Pettulle a bude hůř. Čím je tato doba „modernější“, o to nebezpečněji se nám bude žít…
Je přinejmenším k zamyšlení, proč režisér kontroverzních (ale možná kapku účinných spotů NEMYSLÍŠ-ZAPLATÍŠ) F. Renč má sám takové průsery…
:
http://zpravy.tiscali.cz/…-konci-46751
![]()
Nejezdím v poslední době moc často, ale v 95 % případů si říkám, že jsem ráda, že jsme to přežili ![]()
At žije hromadná městská a jiná doprava!!!
Já jsem neřidič a manžel je řidič z donucení ( takový co tomu neholduje a má z toho průjem - chudák)..Také vyjíždíme jednou za měsíc..( já jsem ještě v našem autě neseděla - máme ho od dubna
)
Právě z těchto důvodů..
Jezdím často,a občas se fakt nestačím divit,co jsou někteří řidiči schopní za volantem vymyslet.Bohužel,když jsi za volantem,tak musíš přemýšlet i za ostatní řidiče.
milhaus píše:
Jezdím často,a občas se fakt nestačím divit,co jsou někteří řidiči schopní za volantem vymyslet.Bohužel,když jsi za volantem,tak musíš přemýšlet i za ostatní řidiče.
Taky jezdím často,myslím si i mé okolí,že nejsem špatný řidič.Jezdila jsem pracovně sama i do Itálie a opravdu můžu říct,že z některých řidičů je mi fakt zle…ŽELBOHU my s tím nic neuděláme:-(
Jojo,můžu říct,že co máme malého,tak se v autě bojím
nedávno nám nedal přednost kamion,který vyjížděl z průběžného pruhu,a musel se zařadit do našeho.Plnou rychlostí tam vjel,a spoléhal na to,že ho pustíme.Naštěstí manžel dupnul na brzdu a nic se nestalo,ale stačilo málo,a bylo po nás všech
Přestala jsem řídit někdy kolem 8-mého měsíce těhotenství,manžel si to nepřál kvůli bříšku a volantu,a vážně se bojím.Chtěla bych jezdit s malým na plavání,a sama na aquaaerobik,musím ale jet přes státovku,kde mají tranzit ty kamiony,a jen doufám,že to přemůžu ![]()
Brečíš hezky leč „na špatném hrobě“. Rodiče malých cestujících si vesměs dávají majzla. Řídím denně posledních asi deset let a čím dál tím víc se učím psychologii silnice, předvídat, kde se ojeví jaký magor, kdo udělá hloupou chybu, kdo nezná předpisy…
Jednu dobu jsem se fakt bála, ale překonala jsem to, takhle to nejde.
Osobně jsem proti buzeraci policií schopnou maximálně měřit „za bukem“ dodržování 50km limitu, řešení vidím ve vybavení policie např. vrtulníky a krutého trestání např. „myškařů“, „brzdičů“, „blikačů“ a podobných hovad (a doufám, že kretén Lacina nevyvázne jen tak). A taky si myslím že bychom všichni měli dělat přezkušování z pravidel a jízdy každých minimálně pět let, sváteční řidič s papírama z roku 1952 to je taky docela neštěstí na cestě.
Zrovna nedávno jsem viděla, že v autoškolách dávají ŘP i bez zkoušek. Myslím si, že by předně měli začít právě zpřísněním pravidel v autoškolách. Už to není takový jaký to bývalo, že jezdil policajt s učitelem a žáky. I já se v autoškole přesvědčila, že nefunguje tak jak by měla, ale díky příteli jsem se řídit naučila. Sestřenka například neřídí vůbec, protože ji to v té autoškole nenaučili! a přítel s tátou ji od volantu vyhodili. A ty psychotesty bych zavedla taky - kdo by neprošel - děkujeme nashledanou.
Taky jezdím denně, ve velkém městě (Brno). A přemýšlím snad za všechny řidiče v okruhu 500m.
Pradoxně se ve městě nebojím, na dálnici trošku (když jsou poblíž kamiony), ale na dvojkách trojkách jsem hrůzou bez sebe: nemají bílou čáru uprostřed (ta mi chybí, vede mě), silnice jsou úzké, samá zatáčka, stromy u cesty, nevídíš za horizont když vyjíždíš do kopce, nevidíš, zda tam ta silnice nějak prudce nezahne, ostatní tam jezdí buď jako hovada a nebo 30-kou. Brrrr
Ahoj, já jezdím docela často. Nejvíc nervózní jsem když mám jet do nějakého většího města.
Taky si kolikrát říkám, že člověk může jet opatrně jak chce, ale stejně se vždycky najde nějaký řidič, který si myslí že je mistr světa! ![]()
Jednou jsem viděla jednoho, co měl na volantu rozprostřené noviny a četl si (za jízdy)…Co na to říct… ![]()
Já s manželem řídíme denně a vozíme sebou syna a opravdu se skoro pokaždý potkáme s volem ,který nás ohrozil stalo se nám,že na dálnici proti nám jelo auto v protisměru na dálnici ,kdyby jsme v té chvíli byli v levém pruhu už by jsme tady nemuseli být.A kdo ho potrestá NIKDO! Zase to odnese ten nevinný.
Pettulle píše:
Zrovna nedávno jsem viděla, že v autoškolách dávají ŘP i bez zkoušek. Myslím si, že by předně měli začít právě zpřísněním pravidel v autoškolách. Už to není takový jaký to bývalo, že jezdil policajt s učitelem a žáky. I já se v autoškole přesvědčila, že nefunguje tak jak by měla, ale díky příteli jsem se řídit naučila. Sestřenka například neřídí vůbec, protože ji to v té autoškole nenaučili! a přítel s tátou ji od volantu vyhodili. A ty psychotesty bych zavedla taky - kdo by neprošel - děkujeme nashledanou.
Počkej, to jako fakt? Že se nedělají zkoušky/jízdy s tím policajtem vzadu? A za co ty řidičáky vlastně vydávají?? ![]()
Wiolla píše:Pettulle píše:Počkej, to jako fakt? Že se nedělají zkoušky/jízdy s tím policajtem vzadu? A za co ty řidičáky vlastně vydávají??
Pravděpodobně za nějaký úplatky. Ale prý 3 učitele za to zatkli když na to přišli. Jinak policajti už nejezdí a to dlouho, jezdí jen nějaký inspektor, který s policií nemá nic společnýho.
sexyfraga píše:
Já s manželem řídíme denně a vozíme sebou syna a opravdu se skoro pokaždý potkáme s volem ,který nás ohrozil stalo se nám,že na dálnici proti nám jelo auto v protisměru na dálnici ,kdyby jsme v té chvíli byli v levém pruhu už by jsme tady nemuseli být.A kdo ho potrestá NIKDO! Zase to odnese ten nevinný.
Onehdá jsem jela z Rosic do Brna a místo po dálnici jsem se rozhodla, že pojedu „po staré“. Kdo to tam znáte, tak do leva se jede na starou, rovně na dálnici. Jedu do leva, jsou tam 2 pruhy, jedu v tom levým (průběžný). A najednou proti mně(!!!) jede v pravém (!!!) pruhu auto. Absolutně jsem to nepochopila
a přemýšlela o tom celou cestu až do Brna, jestli jsem blbá já a nebo on. Až při další cestě do Rosic jsem se na to dívala a on přijel po cestě, kde je předtím na křižovatce přikázaný směr jízdy do leva (na starou do Brna), ale tuhle značku zřejmě vyignoroval, vzal to doprava a buď jel v protisměru až do Rosic
a nebo to smýkl na tu dálnici směrem do Brna (což je převděpodobnější, že si to takto jako „zkrátil“). Fakt masakr!!