Nenasytné miminko

392
19.1.11 20:29

Nenasytné miminko

Mám měsíčního chlapečka a aspoň jednou za den se stává, že se nechce odtrhnout od prsu. Pije čtvrt hodiny, dvacet minut, půl hodiny, když ho odtrhnu a dám odkrknout, zuřivě si cucá ručičky a předstírá, že má ještě hlad, pak pláče, když ho opět přiložím, zase saje, a tak pořád dokola, třeba dvě hodiny, než mě to přestane bavit. Nechám ho chvíli plakat, pak ho dokrmím a je pokoj. Naštěstí se to ještě nestalo v noci - to zatím stačí kojit normálně maximálně dvacet minut a je pokoj. Je to normální? To má fakt hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.1.11 20:36

Ehm. Měsíční dítě předstírá, že má hlad. :roll:
Tak to tu vážně ještě nebylo.
Dítě by mělo být kojené podle svých potřeb, když si řekne. Pokud dítě nepolyká a pouze prso „dudá“, tak od toho byly vynalezeny dudlíky.

Zeptám se takto, máš doma ještě další dítě? Jako že by vyžadovalo tvou pozornost a péči?
A tím „dokrmím“ myslíš, že znovu nakojíš, či dáš UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
19.1.11 20:40

Jo, taky mě pobavil výraz „předstírá“ … :mrgreen:

Řekla bych, že buď potřebuje dudlíka, který by vyřešil sání naprázdno, nebo pokud je zvyklý na dokrm UM (ještě navíc třeba z lahvičky), vyžaduje ten. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.1.11 20:44

Asterio, to je normální a dítě nic nepředstírá. Mimčo se má kojit tolik, kolik si řekne. Pokud saje a polyká. Pokud dudlá nebo spí, není potřeba aby bylo u prsa. Mojí dceru jsem kojila do 3měsíců a při růstových spurtech prakticky celý den :mrgreen: A taky u toho někdy řvala a kroutila se a dělala blbiny, to je prostě normální. Nezbývá, než vydržet. Já u toho četla knížky, abych se zabavila a nemyslela na to, kolik vypije. Dnes je jí 10měs a stále kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
19.1.11 20:48

Moje mala to taky,dela odtrhne se od kozy a zurive si cuca rucicku :mrgreen: ,Jde o to jestli pije nebo dudla,kdyz pije,tak ji jeste dam cucnout,kdyz jen dudla,nebo dela kravinky,tak s jidlem koncime :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.1.11 20:51

Háto, přesně, položila jsem knížku za dítě, prso do pusy a vegáč :mrgreen: To bylo asi poslední období, kdy jsem měla šanci zhltnout většinu knížky během pár dnů, teď čtu knihu měsíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.1.11 20:53

Gladys: WOW! :palec: To byly časy, co? :mrgreen: přelouskala jsem jich asi 15 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
19.1.11 20:59

Já kojila do 6ti týdnů 40 minut každé kojení - 20 min jedno prso, 20 druhé. Nemám žádného prsomila, vždy se jen napil a šmitec - jen tak nedudlal. Nicméně měsíční dítě ještě nemá takový tah, aby zvládlo za 15 min vytáhnout to, co potřebuje. Až se vytrénuje, bude líp. Počkej chvíli, za pár týdnů budeš mít problém dítě udržet u prsu i 5 min.
Hlavně neomezuj délku kojení - mohlo by to mít opačný efekt - poklles laktace a dítě ještě hladovější.
Pokud už na konci kojení nepolyká, zkus dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
19.1.11 21:11

Já z počátku běžně kojila 1-1a 1/2 hoďky.Mimčo má dostat podle potřeby a každému to trvá různě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
19.1.11 21:42

Já měla asi opačný problém než vy, ten můj bobek okolo měsíce pil „podle svých potřeb“ třeba hodinu a pak mi zvracel, protože se prostě přechlastával. Dlouho trvalo, než jsem přišla na to, proč tolik zvrací. Pak mi poradila sestra na dětském, že stačí dvacet minut, samosebou trochu mrčel, ale za chvíli to pochopil a byl klid. Ale každé dítě je jiné, maminka by se měla řídit i svým citem. Mně bylo jasné, že když mu to jede i nosem, tak má asi dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
19.1.11 21:47

a máš dosť mlieka? Kojiť hodinu i viac je naozaj nezmysel. Moja malá tiež chcela furt piť, myslela som si, že je snáď závislá na prsu a nakoniec sa ukázalo, že mám málo mlieka, ale možno to nie je tvoj prípad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
19.1.11 21:48
Micus píše:
Já měla asi opačný problém než vy, ten můj bobek okolo měsíce pil „podle svých potřeb“ třeba hodinu a pak mi zvracel, protože se prostě přechlastával. Dlouho trvalo, než jsem přišla na to, proč tolik zvrací. Pak mi poradila sestra na dětském, že stačí dvacet minut, samosebou trochu mrčel, ale za chvíli to pochopil a byl klid. Ale každé dítě je jiné, maminka by se měla řídit i svým citem. Mně bylo jasné, že když mu to jede i nosem, tak má asi dost.

Ale u nás taky pil dlouho, přepil se a pak blil. Jenže zřejmě to tak potřeboval. Pokud jsem odtrhla dřív, tak řval jak protržený a po pár pokusech to vzdala. Takže jsem nechala přepít, pak se vyblil a byl šťastný a spokojený. fakt byl nejšťastnější, ihned po blití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
19.1.11 22:11

Ne, kojim ho UM jem mu dávala první dva dny po propuštění z porodnice, než se mi spustila laktace. Dudlík jsem zkoušela, ten vyplivl a brečel ještě víc. Ublinkává celkem normálně - trošičku, někdy ani to ne. A to už takhle malé miminko vyžaduje poroznost a péči, když ji věnuji někomu jinému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
19.1.11 22:15

Myslím, že mám mléka dost, pročuraných plenek je asi 7 denně, plus mínus a malý přibírá tak 30 dkg týdně. No hlavně, že to nedělá v noci, přes den mi to ani tak nevadí. Jen jsem chtěla vědět, jestli je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
19.1.11 22:41

me pil i hodinu a pul a to kazde krmeni, ve dne v noci, nakonec jsme skoncili na UM… myslim, ze mesicni mimco naschvaly nedela, ma nejakou potrebu a na tobe je abys zjistila jakou - jestli ma hlad, boli ho brisko, chce dudlik apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová