Nenaučila jsem 2letou jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nenaučila jsem 2letou jíst
Ahoj, už si nevím s dcerou rady. Její 26 měsíců a prostě jsem jí nenaučila jíst. Je živa z Nutrilonu, přesnídávek, jogurtu a pečiva a lučiny. Nikdy nesnědla kus ovoce jinak než rozmixovaný, zeleninu nejí vůbec, to a samé nejí žádné přílohy. Sladkosti žádné nedávám a stejně jí až na 2 druhy sušenek nic nechutná. S jídlem byli problémy od začátku zavádění příkrmů, ale čas od času jedla. Asi v roce onemocněla rotaviry a od té doby prostě nejí nic krom výše uvedených potravin. Pediatr o tom ví, říká, že musím být trpělivá, že nějak nestrádá a prospívá dobře, prý to bývá dědičné, já jako dítě taky špatně jedla. Mám nastudováno několik knih o tom co dělat, když děti nejí, teď třeba už víc než měsíc dodržuji, že když si nedá oběd jde spát hladová a výsledek žádný - no dnes jsem vařila dýňovou polévku ani neochutnala a mě už ruply nervy a vynadala jsem jí a dost. Nejvíc mě asi štve, že to jídlo ani neochutná!!! Mám doma ještě miminko, doufala jsem, že začne jíst až uvidí, že jí mimčo, ale to už jí 2 měsíce a nic…Nemáte někdo podobnou zkušenost? Já z okolí takovýto extrém neznám, děti vždy jen mají období, kdy jí víc a kdy míň, ale že by víc jak 2leté nikdy nesnědlo normální oběd, nebo ovoce či zeleninu nevím. Díky všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vyzkoušeno na třech dětech, prbvní lžičku násilím narvat do pusy, ochutnat musí,,, kolikrát pak si dají i přídavek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás musí dítě alespoň ochutnat jednu lžičku. Ano, je to se řevem, ale jedna lžička ještě nikoho nezabila. Často pak zjistí, že je nechci otrávit a snědí porci už bez keců.
Nicméně mi to nepřijde jako zase úplně strašlivý jídelníček, žvičišnou bílkovinu má, sacharidy má, vitamíny má, vlákninu nějakou taky, jsou na tom děti i hůř. Dáváte železo? To jediné bych se bála, že bude mít nedostatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
Vyzkoušeno na třech dětech, prbvní lžičku násilím narvat do pusy, ochutnat musí,,, kolikrát pak si dají i přídavek
Jo pravda, dala jsem malýmu kousek jablka sladkýho a nechtěl, tak jsem mu to taky narvala, zakoulel očima a řekl si, že je to vlastně dobrý proč ne. Oni ty chutě vlastně objevujou. To je jen období ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To budeme na tom asi podobne- dcerka ma rok aj 4 mesice, totalnou averzi vuci krmeni, sama se ale nenaji, musi mit vse mixovane, kdyz je to nemixle, sni max 4 lzicky, nekdy ani neochutna…dostanu do ni celkem dost, ale jenom doma a na pohadky na notebooku. Ted jsme byli na prodlouzeny vikend na chate se znamyma, tak zhubla pul kila a bylo…drive jsem se jeste pred tim kompem musela s ni i tocit na zidli- od pohadky otevrit pusu, polknout a za odmenu otocka zpatky k pohadce…ted uz nedelam alespon to, ale za 3 mesice se mi narodi druhe miminko a jeste jsem nenaucila jist tohle…ovoce, zelenina do ruky ji docela chutna, ale sama toho sni strasne malo. taky nevim, co delat, spatne probihalo uz i kojeni, uz jsem ji davala i 5denni hladovku typu snis co snis, taky strasne zhubla, ale k nicemu to nevedlo..ja jsem byla taky nejedlik..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě dr radila - nechat vyhladovět, ona pak jíst bude, zkoušeli jsme a někdy to děláme doted i když ted je s jídle, zlatej proti tomu co jsme měli do 3let. ale už je čas na kousky, známá pořád mixovala a pak jí malá nechtěla nic jiného než mixované a to je pak problém to dítě naučit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková to je pravda, ja malymu (9m) taky musim POKAZDY
tu prvni lzicku placnou pres rtiky (krome obeda - masozel.)… No a pak krasne ji. On teda dobre ji. Ale segry kluk treba prezival na jogurtech - dlouho. No a je z nej zdravej 15ti letej pubos ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje nejstarší byla živa na jogurtech a polívkách. Je fakt, že jsem to do ní prala hlava nehlava pomalu násilím, u toho řádila knížka
a jiné různé ptákoviny. Začla jíst až kolem první třídy, ve školce taky nechtěla. Dnes je jí 22,a běduje, že jí chutná všechno a kdyby mohla jí od rána do večera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji nejedlici nastesti moc chutna maso na vsechny spusoby- dokaze sporadat opravdove kusy- tzn. nema problen s kousky, jen proste na lzicce ocekava hladke, pripravene k polknuti, mrska jedna, jinak se zacne chudinka malinka davit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše starší (3 roky) dodnes má problém sníst jogurt s kousky ovoce. Jídlo jí krájím na menší kousky, ale už to jakžtakž zvládá. Když pořád chtěla ochutnat od táty páreček, tak jsem jí pro zajímavost koupila bio párek a snědla ho i bez krájení. Ty děti jsou taky dost „vyčůrané“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s tou první lžičkou, já to sice od dcery neznám, ale kamarádka měla taky problémy a přesně - vždycky tu první lžičku nacpala násilím a pak malá najednou jedla úplně v pohodě
Kdybych to neviděla, tak neuvěřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
Vyzkoušeno na třech dětech, prbvní lžičku násilím narvat do pusy, ochutnat musí,,, kolikrát pak si dají i přídavek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak do nich dostáváte tu první lžičku? Já mám teda jedlíka, ale děsnou konzervu a co nezná, to nesní, což je problém, protože začínáme mít domácí ovoce/zeleninu, co v zimě nebyla a za nic na světě to do něj nemůžu dostat. Pusu neotevře ani náhodou a když, tak to z pusy hned vytahuje/plive a ani neochutná.
- Citovat
- Upravit
Jak už tu píšou holky, u nás musí aspoň ochutnat… to do ní nacpeme klidně mírným násilím - už je naučená, že na tu první lžičku nakonec tu pusu otevře, protože jí nic jiného nezbývá ![]()
a dost často to pak sní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit