Jak na dvouletou nežravku?

katka379
27.5.13 13:26

Jak na dvouletou nežravku?

Ahoj holky, mám na hlídání dvouletou neteř, která je cca od 20 měsíců strašný nežravec. Kolem jídla dělala vždycky cavyky, švagrová ji musela u jídla docela bavit, ale poslední dobou je to ještě horší. Na snídani olízne trochu lučiny z chleba, sní 2 lžičky matildy a občas kousek šunky. Říká sama sama, ale ani sama si nedá…na oběd snědla 3 lžičky skleničky a konec. Na svačinu asi tak to samé co na snídani a večer kaši většinou nechce. Jediné, co celkem jí je řízek a uzené což nemůže jíst pořád, že :). Se svojí maminkou jí trochu líp, ale taky žádná sláva…Sladké ji taky kdovíjak nezajímá, ale jedou jí kukuřičné křupky a trochu piškoty. Zdá se, že žije ze vzduchu :nevim:. Nemáte někdo tip, jak na takového prcka? Já mám doma pažravku, takže tento problém je mi naprosto cizí…je možné, že budu mít neteř na hlídání častěji a třeba týden v kuse, tak bych ji tu nerada utrápila hlady…Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
27.5.13 13:32

Mám podobně nežravého syna…naštěstí fyzicky ok, není nijak hubenej tak to nechávám tak jak to je a neřeším… Jestli budeš očas hlídat, tak bych to neřešila - nebo spíš bych se poradila s její maminkou… Můj muž prý jedl takhle mizerně asi do 5ti let…a já taky nejsem velkej jedlík, tak to asi má po nás…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
27.5.13 13:45

Tak ona taky vypadá fyzicky ok, takže snad nijak nestrádá:-). Když krmím syna, tak to komentuje, fandí mu, ale sama si nedá :zed:. No já doufám, že snad hlídání nakonec zapotřebí až tak nebude, její maminka je teď s maličkou druhou dcerou v nemocnici, ale pořád doufáme, že to nebude nadlouho…no její maminky taky zatím nepřišla, co by na ni platilo, jí celkem i něco sní, ale nikomu dalšímu moc ne…já to až tak nehrotím, ale babička (moje mamka), tak je z toho na prášky…

• Citovat
  • Upravit
1490
27.5.13 13:57

Asi to neni nejzdravejsi, ale co zkusit nejake klasicke omacky? Ja mela taky nezravku a „utahla“ jsem ji na rajskou, svickovou, s knedlikem nebo testovinama, kurecim na paprice, hustymi polivkami nebo vyvarem. Zaclo ji smakovat a postupne vzala na milost i dalsi jidla. Bylo to pri prechodu ze sklenicek na normalni jidlo, sklenicky ji najednou prestaly chutnat, ale nechtela ani normalni jidla treba zeleninova. Tohle zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
27.5.13 13:58

Moc nevím co poradit, jenom bych jí na oběd místo skleničky zkusila dát normální jídlo. Ve dvou letech už oba kluci jedli to co my. Jestli třeba už není toho miminkovského jídla přejezená. A na svačinu bych nedávala to co na snídani, ale třeba jogurt, banán, kluci meli hodně dlouho rádi ovocné přesnídávky. A co zkusit na večeři třeba hustou polévku. Já jsem prý asi tak do dvou let kaši vyžadovala každý večer a pak jako když utne. A od té doby jsem ji v podstatě nevzala do pusy a ani teď v dospělosti bych nedala třeba krupici. Ale jsou to jen nápady, nevím co všechno jí zkoušíte dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.5.13 14:01

Malá má taky dva a od malinka nejí vůbec a typy nemám, já bojuju každý den o jedno sousto do pusy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.13 14:05

Mám úplně stejnou dceru, taky jen olízne z chleba lučinu, sezobne pár kousků šunky, u hlavního jídla beru že „jedla“ když sní aspoň 3 lžičky. Nějaké kinder tyčinky a řezy ji také netankují, tak to asi nebude úplná zmlsanost, ale prostě takhle jí a já se to tak naučila brát. Fyzicky je OK, má sílu a všechno. ALE každé ráno sní celý banán mixovaný v mléku a večer kaši - myslim, že živa je z toho.

Nechávám to tak, jen jí stále nabízím různé věci, ale když nechce, tak nechce. Pokud navíc nejedlíka jen hlídáš, tak bych to vůbec neřešila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
27.5.13 14:09

@Kacka2 Ona tu skleničku na oběd mívá spíše výjimečně, jinak jí normální jídlo..no jí, moc teda nejí :). Dneska byla proto, ať to mám trochu jednodušší, když jsem tu na ní a našeho malého byla sama - musím je trochu sladit, každý spí jinak, náš Jája jí s chutí, ona vůbec…Přesnídávky nejí, banán jak kdy, jogurt ne, mlíko už docela dlouho nepije, polévku tak nechce - ona vezme lžičku, pořádně to všechno zamíchá, rozpatlá a nechá tak, potvůrka jedna. Já ji to nachystám a moc do ní nehučím, aby jedla, spíš občas nabízím, mám pocit, že když to do ní chce člověk dostat na sílu, tak se šprajcuje ještě víc. Nevím jestli je to nějaké období vzdoru? Tak daleko s malým ještě nejsme…Ale je fakt, že omáčky má prý ráda, hlavně svíčkovou…no a pak to uzené, řízek a někdy dobrý hodně masový párek - taková „zdravá strava“ :). Jako hladem asi neumře, kdyby byla švagrová mimo déle, tak bych vždycky na týden jela s malou k nim domů, tak od taťky by snad jedla líp (když u nás ji pěkně vyhládne).

• Citovat
  • Upravit
katka379
27.5.13 14:11

@Milu_Stodůlky Jj, to je úplně ona, jen ráno nejí ten banán a večer tu kaši :mrgreen:. Jako já bych to taky až tak neřešila, ale byla bych ráda, kdybychom na ni nějak vyzráli, protože švagrová má teď ještě dost starostí s druhou dcerkou, tak aspoň tahle, kdyby už dostala trošku rozum:-).

• Citovat
  • Upravit
598
27.5.13 14:14

Moje dcera taky ma dny -tydny, kdy neji

• zabira nabizet- tu kousek jablka, tu kousek papriky, okurek, syr, rozinky-kdyz ji nedam, tak neji. nerekne si-ale da prednost syrovemu ovoci, syrove zelenine a tvarohu-zasadne nesladkemu- termix-sladky jogurt–nezajem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí