Co dělat, když 14měsíční nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co dělat když 14měsíční nejí
Milé maminky už jsem opravdu zoufalá prostě nejí. ráno 150ml mléka tak v 5 hod pak nic nechce vše plive trochu obědu sní pak nic nechce odpo max půl jogurtu pak večer trochu kaše a pak 150 ml mléka před spaním to je ještě zázrak když se nepoblinká. křupky nechce pečivo nechce piškoty ne přesnídávky ne čerstvé ovoce ne, prostě nic.dr mu brala krev a je chudokrevný a chybí mu maso, tak dávám železo. neváží ani 9 kg.ale jinak je veselý a čilý, zatím jen leze chodit se mu nechce. Prostě vše plive a kousky nechce vůbec nejraději vše mixovat no a tak mixuju protože potřebuju aby snědl aspon něco. piškoty, housky chleba dá do pusy žvejká a vyplivne prostě to nespolkne, neměla byste někdo nějakozu radu? je mi opravdu do breku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jéé to je jak kdybys mluvila o mým synovi, tohle teda už máme za sebou, syn je taky chudokrevný dávám železo už přes půl roku, ale mě zase jí jenom maso, takže masem to nebude.. dřív mi jedl přesnídávky kaše, všechno co jsem mu dala dneska už taky celkem jí ale měly jsme období kdy krom mlíka neměl nic, vůbec nic… nestresuj se tím, některý děti mívají jen obdobíčka, některý prostě nejí, některý zase jí až moc, některý jen mlsají.. pokus se nabízet různý jídla, zkus mu dávat co jíš ty, ze svýho talkíře. na kaši bych se už v jeho věku asi vyprdla, ale to udělej podle sebe.. my teď máme dny kdy krom mlíka sní třeba jen trochu oběda a jinak nic, ani sušenku ani přesnídávku nic, mimochodem ovoce už nejí vůbec žádný čerstvou zeleninu taky hned zahodí, ale dá si třeba kus pizzy doma dělaný apod. zkus mu dávat něco jinýho než typoicky dětská jídla, a nebo jen vyčkej, nabízej ale nenuť, nervuješ stejně jenom sebe, vím o čem mluvím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jí kaši, zkusila bych ji nabídnout přes den, taky bych zkusila pudinky, jogurtová mléka, zkrátka hladkou tekutou stravu. Nerostou mu zuby?
Co polívky, kluci v tomhle věku měli rádi polévky, hezky vývarové, ale to by se tam dalo mixnout trochu zeleniny, nějakou drobnou těstovinu přihodit…
Jí domácí? Nejedl by víc kupované sklenky a vaničky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám že žádný dítě dobrovolně hlady neumře… je jedno kolik váží pokud alespoň drobet přibírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc, polévky dělám, měl období kdy nepil tak polévka byla záchrana, no ted nedá ani ty polévky, dávám mu už naše jídla nejí ani naše ani kupované tak je to jedno, zuby mu nerostli za poslední měsíc jsem si to také myslela ale dr říkala že nic nového v pise nemá že tím to nebude, no děkuju snad se to zlomí si říkám, že se nemůžu tím stresovat ale nějk mi to nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že to není moc výchovné, ale co krmit u pohádky?
Když dítě fascinovaně zírá na obrazovku, tak zhltne lecos.
Jako nenutila bych násilím, obzvlášť pokud má tendence blít, tak to nestojí za to. Asi bych permanentně třeba co hodinu zkusila lupnout dvě tři lžičky a pokud by chtěl plivat, tak bych nahodila rozlobený obličej a nenene, jídlo se neplive.
Zkoušela bych pribináčky, trochu laborovat s konzistencí, teplotou pokrmu, jestli by třeba nesnědl jídlo studené, vychlazené, zkusila bych dát lžičku do ruky, aby se v tom rejpal a sama svojí lžičkou bych zkusila nenápadně podsunout do pusy…
Klidně bych nabídla mlíko častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím, že řešíme podobný věci. 14měsíců plus dva týdny, zrovna jsme slavně překonaly 9kg (v půl roce měla 8,4
) chodit umí, ale nebaví ji to. A nejí. Odjakživa, už jsem tady i zakládala diskuze. Když má dobrý období (který zřejmě před pár dny skončilo), sní pár lžiček. Když má špatný období, nejí nic, jen začala pít kravský mlíko (předtím UM i KM odmítala, byla jen kojená). Vývary, puding, jogurty, pribináky… všechno plive. Dokonce jsem jí zkoušela dávat i domácí nesolené škvarky, ale smůla
Jakmila do mlíka mixnu banán, pribinák, kaši, puding - odmítne to. Zrovna teď po mě hází špagety… Taky se snažím nestresovat, ale dobře vím, jak ti je. Je to k pláči, někdy. někdy už je mi to jedno… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to blbý ale uklidnuje mě že v tom nejsem sama. holt musím změnit postoj a nalhat si, že mi je jedno zda jí či ne a on bude mít hlad ne já, no a hlavně uvěřit tomu, že mi to je jedno, sakra a to tady u jídla si hraje v židli a vše hází dolů. a já blbka podávám, kdyby mi tohle dělal starší, když byl malej dala bych ho ze židle, že se to nedělá. No jenže u tady toho jsem ráda když do něj něco dostanu tak hodně věcí přehlížím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cica my jsem to v té době měli podobné, ale bylo to přechodné a bylo to kvůli zoubkům… radu nemám, asi se mu budeš muset podvolit… a nechce ani ovocné a zeleninové šťávy? aby aspoň trošku čerstvých vitamínů do sebe dostal…
- Citovat
- Upravit
@Gladys no je to hrozně nevýchovné
před nedávnem jsme to konečně odbourali
když měla malá své období tak Mickeyho clubík pomohl ![]()
výchovné nevýchovné, hlavně že něco pomůže… ale když je někdo takovej chorobnej nejedlík tak je docela zázrak když něco sní, vím jak mi vykládala tchýně že švagr byl taky takovej a když mu byly asi 2 roky tak s ním šla někam v kočáru a na zkoušku mu dala koblížek a on ho půl hodiny jed až ho sněd a ona se štěstím na veřejnosti rozbrečela, že sám a dobrovolně spucoval koblížek…
- Citovat
- Upravit
Děkuji pánubohu, že mě tohodle kdy ušetřil. A zárovenˇpřemýšlím, co bych asi dělala.
Mixovala polívky ( nevývary, ale polívky a cokoli jiného se vším všudy) a snažila se to dát alespoň přes flašku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je blbá situace já bych určitě jídlo nenutila, jak tu někdo psal zkoušela bych dávat každou chvíli něco aby aspon pár lžiček něčeho snědl, ale asi mu to tak stačí, pokud nemá jiný problém tak bych se tim nějak moc nestresovala
To bude asi jen takový období, děti mých kamarádek jsou na tom některé taky podobně ![]()
Mě teda naštěstí syn jí skoro všechno, miluje ovoce a zeleninu takže já takový věci řešit nemusim, ale přeju ti aby se vám to zpravilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus krmit u televize, na výchovu v tomto prdím a dítě jí pravidelně u Kdo přežije, Dallasu a podobně. Pro mě je priorita nakrmené dítě, které je vychrtlo a ne to, aby jedlo způsobně bokem. Zkoušela jsi naředěnou masozeleninu do flašky?
- Citovat
- Upravit
@cica
Dcera špatně jí od zavedení příkrmů…do toho byla hodně blicí. Teď je jí 17. měsíců a trápíme se pořád. Nervy už mám přes rok nadranc, i když občas už jsem měla i stavy, kdy už jsem si řekla, že mi je to jedno, že když nechce, tak nechce-její problém, ona bude mít hlad. Jenže ona pocit hladu snad ani nemá a klidně by vydržela celý den jen o čaji. U nás to nešlo po dobrým, po zlým, zpívali jsme, tancovali, dělali všelijaké blbosti, hračky, televize ji nezajímá, dali jsme jí lžičku i vidličku, jídlo teplé i studené, skleničky i doma vařené, polévky…prostě nic na ni nefunguje…asi žije ze vzduchu. Jinač se taky ještě v těch 17. měsících nedostala přes 9 kilo, stále na jemno mixuju nebo dávám skleničky pro uk.4 měsíc, protože hodně kousky blila a teď když občas zkoušíme kousky, tak se jen dáví, ale stejně to nepozře. Má 16 zubů.
Její jídlo dneska: ráno 200ml mléka, dopo 4 lžičky jogurtu, oběd 5 lžiček, svačina 3lžičky, večeře 2 lžičky. Za celý den vypila 600ml čaje a to je u ní velký úspěch, ale většinou těch 500ml dá. Radu nemám, sama potřebuji, jen asi pevný nervy a doufat, že se ty naše dětičky co nejdřív rozjí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit