Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám doma 16denní dcerku, od narození bojujeme s kojením, pořád u něj spí, kojíme skoro hodinu, pak ještě odsávání, sterilizace, přjde mi, že celý den nic nedělám, navíc mi je to tak nepříjemné, pořád se jen pokouším, ať se právně přisaje, jsem u toho v křeči, nemohu najít polohu, která by mi vyhovovala, už mě z toho svědí celý tělo, každý kojení jsou pro mě muka…připadám si jak ta nejhorší máma na světě…doma mám ještě skoro tříleťačku a na tu mi téměř nezbývá kvůli tomu čas, jsem z toho šíleně nervózní a protivná…u Lp jsem byla už třikrát, prý vše děláme správně, nabírá, jen to chce trpělivost, ale tu já bohuže nemám…máte některá podobnou zkušenost? jak jste ji řešily?
@wesny ahoj já bojovala taky. Malá se boha jeho neuměla přisát, tak jsem nasadila kloboučky, chytla se hned, pila 20minut a bylo to. Polohu jsem měla takovou, že jsem seděla na sedačce-malou jakoby pod paží na polštáři a bylo to.
Po 6týdnech denního zkoušení jestli to půjde i bez klobouku se chytla sama a od té doby kojím jen 10min. a držím ji klasicky v náručí (nevím jestli to není na madonu, nebo tak nějak). Kojení mě přestalo bolet cca za 10dní po porodu a dnes má malá 9týdnu a je mě dokonce příjemné…
Vycucne mě nalíté prso, trvá to chvilku a já vím, že ji dávám to nej.
Hodně štěstí ![]()
@wesny píše:
Mám doma 16denní dcerku, od narození bojujeme s kojením, pořád u něj spí, kojíme skoro hodinu, pak ještě odsávání, sterilizace, přjde mi, že celý den nic nedělám, navíc mi je to tak nepříjemné, pořád se jen pokouším, ať se právně přisaje, jsem u toho v křeči, nemohu najít polohu, která by mi vyhovovala, už mě z toho svědí celý tělo, každý kojení jsou pro mě muka…připadám si jak ta nejhorší máma na světě…doma mám ještě skoro tříleťačku a na tu mi téměř nezbývá kvůli tomu čas, jsem z toho šíleně nervózní a protivná…u Lp jsem byla už třikrát, prý vše děláme správně, nabírá, jen to chce trpělivost, ale tu já bohuže nemám…máte některá podobnou zkušenost? jak jste ji řešily?
Přestala jsem kojit… I když až ve 3m. Jako proč se trápit? Nebudeš o nic horší matka než ta, která kojí do dvou let.
@wesny vyprdla bych se na to. Me kojeni silne nebavilo, bylo mi to strasne neprijemne a nedokazala jsem si to „zamilovat“. Pak jsem prisla o mliko, domnivam se, ze v tom dost hrala roli psychika a dala jsem um. Dcera ma ted dva roky, kojena byla 8 tydnu. Je spokojena, zdrava, nebyla jeste nemocna ![]()
Kojila jsem 14 dní a z těch samých důvodů, co uvádíš, jsem přestala… budeš dobrá máma i když mu dáš flašu s UM ![]()
Já se takhle trápila celé šestinedělí. Nakonec jsme stejnak skončili u UM a to byla taková úleva a vysvobození… Jediné, co mě nakonec mrzelo, že jsem UM nedala daleko dřív, mohla jsem si užívat miminka a šestinedělí by se pro mě nestalo nejhorším obdobím…
A rozhodně jsem kvůli tomu nebyla a myslím nejsem, horší maminka:) UM není žádná hanba..
Já po šesti týdnech marných pokusů o přisátí, odsávání a dokrmování UM dala flašku úplně a byl klid.. skučela jsem bolestí i u odsávání, ale pořád jsem čekala, že se to zlepší, že si prsa zvyknou, nezvykly.. ![]()
U prví dcery to byl také boj, bylo to to samé, ale dala jsem to tak, že jsem jen odsávala a dávala přes flašku, do půl roka, přemýšlím, že to udělám stejně…dokud bude mlíko a nebudu u toho trávit hodiny…mě je líto toho mléka, co mám…když dám UM, co pak s tím?
Lepsi nez se trapit je lepsi to ukoncit a dat um..ja to resila ve 4 mesicich..3 lp mi rekli ze je vse spravne..lepsi spkojena mama a dite nez nervy..
Jestli máš mlíčko tak odsávej a dávej přes flašku je to lepší než UM.
@wesny Pokud nechceš, tak nekoj. Po šestinedělí, to bývá lepší. Ty i miminko máte všeho dost. Jste spolu teprve 16 dní, to je krátká doba.