Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím všechny po ránu.
Nejprve prosim o zachovani anonymity, svuj stav chci ponechat zatim jen pro sebe.Vcera (6+4) jsem zacala krvacet, jedna intimka durch a myslela jsem, ze je po vsem (mam jinak za sebou hned 2ZT) a pak už nic. Odpo jsem byla na kontrole a bylo mi gynekoložkou řečeno, že nevidí důvod, proč jsem zakrvácela a vidí už jen zbytek zachlé krve s tím, že jsem mojla mít hematom a ten praskl a odkrvácel jinak v děloze vše ok a těhotenstvi minus jeden den odpovídá zatim bez srdíčka.
Ráno jsem vstala a opět krev…menší množství než včera.Zažil to někdo?
Tohle je strašně stredující po tom všem, opět nevím na čem jsem. Teoreticky mám zítra období kdy chodí ms, můžou pracovat hormony a pak to po termínu přejde?
Měl to někdo takto nevyjasněné od doktorů a došel zdravého konce těhotenství?A ano, vím že je to buď anebo, s tím počítám, ale na to se neptám
Díkyjen reálné zkušenosti.
A můžu se zeptat, co znamená bez srdíčka??? Vypadá to jen na prasklý hematom, také jsem to měla, ale v 6tt jsem teda na UTZ srdíčko vidět měla ![]()
Taky jsem v 6+4 krvacela. Dokonce pet dni spinila. Doktorka me rekla, ze se to stava. A duvod taky nerekla. Ale srdicko uz videt slo.
Urcite to bude ok:-) ja krvacela v obdobi MS prvni ctyri mes tehu - a mam zdravou holcicku:-)
Mne dr rikala ze nechce v mem pripade na embryo svitit doplerem tak se divala pres utz zbezne a embryu jeste netluce srdicko. rikala ze je to ruzne, nekdo ho uz ma, nekdo ne, z toho si zatim nemam delat hlavu protoze za tyden na kontrole (pokud nepotratim) by uz videt melo.
Moje jina dr nez jsem ji zmenila dokonce rikala ze si zve az 7+ protoze driv to srdce byt nemusi a pak se plasi. Ale ja kvuli APA syndromu musela hned po zjisteni tehotenstvi. Posledne jeste nebylo na utz nic (14dpo) a ted o dva a pul tydne pozdeji odpovidajici embryo a cekame na naskoceni srdecni akce.
Neresim tu ale srdicko, resim zjevne bezduvodne krvaceni.. prece kdyby se sliznice odlucovala tak by to bylo vcera na utz videt takze zatim doufam ze se potrat nerozjizdi (i kdyz pozitivni by na tom bylo ze si alespon telo poradilo samo)
Ahoj, já jsem o miminko přišla na den matek letos v květnu ve 12tt. Neměl srdíčko, ale potratila jsem ho sama. To jsem špinila a pak to přešlo v krvácení. Teď se nám zadařilo, ale v pátek přišel šok. Na toaleťáku růžové špinění. Tlaky v břiše. No samozřejmě panika a já už se smiřovala s tím, že prcek nebude. Na pohotovosti všechno v pořádku
. A včera to samý, k večeru špinění a pak to úplně přešlo, ale to už jsem nepanikařila. Minule to obravdu byly bolesti a krvácení se stupňovalo. Ke své doktorce jdu až v pondělí, má dovču takže to čekání je ubíjející. Alespoň už snad budeme mít srdíčko. Uklidňuju se tim, že příznaky mám opravdu silné, silnější jak u předchozího sourozence.
To je všechno asi o tom, jak budeš poslouchat svoje tělo. Věř mi, že s tebou soucítím, po těch ztráách je tohle hroznej nápor na psychiku, ale pokud je všechno v pořádku, tak bys kvůli maličkému měla být v klidu.
Poslouchej svoje tělo, jak by se ti něco nezdálo, na pohotovosti ti hlavu neutrhnou. Přeju ať je všechno v pořádku ![]()
@mikashopova děkuji,taky se drž
my asi zkusime pohotovost, protoze vecer to preslo a ted pred hodinou zase krvaceni (bez jakekoliv bolesti) zacalo. Vcera uz to bylo na jednu vlozku, obavy mam ale po zkusenostech vim ze toho mnoho nenadelam a pokud je neco spatne tak chci dat nejdriv sanci telu at si poradi samo.
Lepší 10 na pohotovosti než se stresovat doma. Budu na tebe myslet a moc držet palce
Dej pak vědět, jak jste dopadli. Já si myslím, že když nejsou bolesti, že to bude v pořádku. V Podolí mi tvrdili, že jsou holky a ženy, co krvácely hodně a miminko donosily bez problémů.
A jinak, s tím srdíčkem se taky netrap. Dnes jsem 6+4, v pondělí podle velikosti prcka jsme byli 6+5 a srdíčko jsme taky neměli. Každá to má jinak, u prvního jsem srdíčko viděla až v 7+4 a to se ještě schovával. ![]()
Tak na tebe myslíme a určitě si za pár měsíců budeme k těm novorozenejm zlobidlům gratulovat.
![]()
A ty isi odkud, pokud se můžu zeptat? Taky jste z Prahy? Nebo odjinud? ![]()
Jeee, tak tam jsem nikdy nebyla. ale verim, ze tam budou lekari stejne uzasni jako tady. ![]()
@mikashopova tak to asi nedopadlo dobre, byli jsme tam, embryo uz videt nebylo, jen deloha naplnena krvi..
mam pry zitra pro jistotu prijit na hcg (na pohotovosti mi nabrali) ale doktorka se tvarila dost jasne a vlastne se nedivim. A pry uz v utery to srdicko melo byt, ze me asi pravdepodobne nechtela gynekolozka strasit, protoze ne vsechny embryjka se vyviji stejnou rychlosti „tabulkov“ a chtela pockat ten tyden..hold budeme bojovat dal ![]()
Zdravím všechny po ránu.
Nejprve prosim o zachovani anonymity, svuj stav chci ponechat zatim jen pro sebe.
Vcera (6+4) jsem zacala krvacet, jedna intimka durch a myslela jsem, ze je po vsem (mam jinak za sebou hned 2ZT) a pak už nic. Odpo jsem byla na kontrole a bylo mi gynekoložkou řečeno, že nevidí důvod, proč jsem zakrvácela a vidí už jen zbytek zachlé krve s tím, že jsem mojla mít hematom a ten praskl a odkrvácel jinak v děloze vše ok a těhotenstvi minus jeden den odpovídá zatim bez srdíčka.
Ráno jsem vstala a opět krev…menší množství než včera.
Zažil to někdo?
Tohle je strašně stredující po tom všem, opět nevím na čem jsem. Teoreticky mám zítra období kdy chodí ms, můžou pracovat hormony a pak to po termínu přejde?
Měl to někdo takto nevyjasněné od doktorů a došel zdravého konce těhotenství?
A ano, vím že je to buď anebo, s tím počítám, ale na to se neptám
jen reálné zkušenosti.
Díky