Bolest křečové žíly v těhotenství

Anonymní
26.9.17 11:22

Bolest krecove zily v tehotenstvi

Mile maminky,

Prosim o reakce jen ty z vas, ktere maji zkusenost, moc dekuji :-)

Pri prvnim tehotenstvi se mi udelala po tromboze velka krecova zila.
Ted jsem tehotna podruhe, redim krev a doted moc nebolela, ale rano jsem se probudila a pri kazdem doslapnuti pekelna bolest krecove zily nad kolenem. Kdyz mam puncochy, tak je to o neco lepsi, ale porad boli dost. Bolestiva je i na zmacknuti.

Stalo se vam to take nekdy, ze vas zacala krecovka takhle bolet a co to bylo?

Dekuji :kytka:

PS - sve doktorce samozrejme take zavolam :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81490
26.9.17 11:27
@Limi123 píše:
Mile maminky,

Prosim o reakce jen ty z vas, ktere maji zkusenost, moc dekuji :-)

Pri prvnim tehotenstvi se mi udelala po tromboze velka krecova zila.
Ted jsem tehotna podruhe, redim krev a doted moc nebolela, ale rano jsem se probudila a pri kazdem doslapnuti pekelna bolest krecove zily nad kolenem. Kdyz mam puncochy, tak je to o neco lepsi, ale porad boli dost. Bolestiva je i na zmacknuti.

Stalo se vam to take nekdy, ze vas zacala krecovka takhle bolet a co to bylo?

Dekuji :kytka:

PS - sve doktorce samozrejme take zavolam :-)

Jakou zatvrdlinu nebo zčervenání tam nemáš? Mohl by to být zánět krecaku. Ale někdy to bývá. bolí a nic s tim není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
26.9.17 11:32

Mně křečák nebolel na noze, ale až ve stydkém pysku takže šílená bolest při každém kroku. Jediné co funguje tak stahovací punčocháče, dělají si i těhotenské. Objednávala jsem si na míru v lékárně. Mně navíc šíleně natekly nohy, ale den po porodu jsem o křečáku ani otoku nevvěděla nicméně jsem pak šla na odstranění. Jinak tedy k dotazu, byla jsem na několika kontrolách na žilním zda není náběh na trombozu a jinak mi řekli vydržet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 11:38
@Lama Lama píše:
Jakou zatvrdlinu nebo zčervenání tam nemáš? Mohl by to být zánět krecaku. Ale někdy to bývá. bolí a nic s tim není

Nene, vypada stejne, jen dost boli.

@LenkaN26 píše:
Mně křečák nebolel na noze, ale až ve stydkém pysku takže šílená bolest při každém kroku. Jediné co funguje tak stahovací punčocháče, dělají si i těhotenské. Objednávala jsem si na míru v lékárně. Mně navíc šíleně natekly nohy, ale den po porodu jsem o křečáku ani otoku nevvěděla nicméně jsem pak šla na odstranění. Jinak tedy k dotazu, byla jsem na několika kontrolách na žilním zda není náběh na trombozu a jinak mi řekli vydržet :-(

Diky za zkusenost, mam ty stehenni puncochy na predpis a s temi je to lepsi, ale taky nic moc. Ani mi nerikej, ze to tak ted bude porad, jsem teprve ve 4. mesici :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.17 11:39
@LenkaN26 píše:
Mně křečák nebolel na noze, ale až ve stydkém pysku takže šílená bolest při každém kroku. Jediné co funguje tak stahovací punčocháče, dělají si i těhotenské. Objednávala jsem si na míru v lékárně. Mně navíc šíleně natekly nohy, ale den po porodu jsem o křečáku ani otoku nevvěděla nicméně jsem pak šla na odstranění. Jinak tedy k dotazu, byla jsem na několika kontrolách na žilním zda není náběh na trombozu a jinak mi řekli vydržet :-(

A to te pak uz bolelo az do konce? :-(

• Citovat
  • Upravit
142
26.9.17 12:02

Já měla šílené křečáky od začátku těhu, bohužel pomohly jen stahovací příšerný punčocháče, detralex a dávat nohy hore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
26.9.17 13:44

@Limi123 až dokonce a jak břicho rostlo a klesalo bylo to ještě horší. Já navíc tím, že jsem to měla tak vysoko nestačily punčochy, ale musela jsem mít ty punčocháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.17 22:41

Holky, tak u me je to nakonec bohuzel tromboza povrchove zily (varixu), a to i presto, ze redim krev :-/

• Citovat
  • Upravit
87
28.9.17 06:54

Ja som našťastie nemala kŕčové žily, mala som len v slabinách takú vydutú žilu ku koncu. Po pôrode sa vrátila do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.1.18 10:49

Ahoj, po druhém porodu se mi udělaly hrozné křečové žíly na lýtkách. Už jsem objednaná k doktorovi, ale zajímalo mě, jaké máte zkušenosti s konkrétní léčbou nebo cviky. Co pomáhá? Snad nebudu muset hned na operaci. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 13:15
@mechlen píše:
Ahoj, po druhém porodu se mi udělaly hrozné křečové žíly na lýtkách. Už jsem objednaná k doktorovi, ale zajímalo mě, jaké máte zkušenosti s konkrétní léčbou nebo cviky. Co pomáhá? Snad nebudu muset hned na operaci. :,(

Pomuze pouze operace. Ja pujdu hned po porodu, laserove a jeste ten den me pusti domu, skoro to neboli a za 3 dny jsi uplne fit, jen musis nosit tri tydny kompresni puncochy.

Aby se to nezhorsovalo, pomaha dusledne noseni kompresnich puncoch pres cely den krome spani, prasky Detralex a davat nohy nahoru.

• Citovat
  • Upravit
52
11.1.18 22:40

Rozhodně doporučuju cvičit. Na křečové žíly existuje spoustu jednoduchých triků. Koukni se třeba sem: https://www.krecove-zily.cz/gymnastika. Od doktora mám předepsaný Osmigen. Zabírá perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 23:33
@yvvett píše:
Rozhodně doporučuju cvičit. Na křečové žíly existuje spoustu jednoduchých triků. Koukni se třeba sem: https://www.krecove-zily.cz/gymnastika. Od doktora mám předepsaný Osmigen. Zabírá perfektně.

Ale vse funguje predevsim jako prevence zhorsovani. Krecova zila ma uz poskozene chlopne a krev se vraci zpet, tudiz se bez operace neda predpokladat vyraznejsi esteticke zlepseni, jen predejit zhorseni (neplati pro stav tesne po porodu, to se obcas zatahnou, protoze se zmensi objem krve v tele).

• Citovat
  • Upravit
22
12.1.18 08:12

Děkuju moc, určitě zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.1.18 12:54

Ještě je dobrý sedět s nohama často nahoře… S křečákama bojuju už dlouho a o Osmigenu jsem už taky slyšela - bere ho kamarádka, chci se na něj zeptat při příští kontrole na cévním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí