Není kam odejít od manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.14 18:29

@vačinka18 hele, ono to fakt jde. Já jsem to musela takhle udělat, prostě ho citově a emočně vypustit, protože už jsem to nedávala. A zvládám to už rok. Jsme sice už rozvedení, ale stěhovat se budem až v únoru. Napřed jsem musela si všechno promyslet, rozvod, péči o děti, zajistit si finance, najít brigádu..žádná unáhlená rozhodnutí. Pokud spolu už ani nespíte, tak by to neměl být problém. Prostě žít vedle sebe, řešit max. organizační záležitosti a na vztah se vykašlat. Dodá to hodně energie.On platí bydlení, věci dětem, všechno kolem bytu, já jen jídlo, drobnosti dětem a věci pro sebe (na to mi rodičák tak akorát stačí). Už mám brigádu, peníze jako rezervu, malej půjde od září do školky a já doufám seženu normální práci. Kdybych tohle udělala před rokem, nezvládla bych to.
radši anonymně, není to úplně obvyklá situace a moc na to moc pyšná

• Citovat
  • Upravit
1917
20.12.14 22:54

Zakladatelko napiš mi sz jsem taky ze Zlína případně bych ti občas malou pohlídala a pokud by ti nevadila roznáška letáků tak i o práci vím nebo je v Lednu Inventura v Kauflandu tak bysme mohly jít spolu taky tam jdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 14:22
@Anonymní píše:
@vačinka18 hele, ono to fakt jde. Já jsem to musela takhle udělat, prostě ho citově a emočně vypustit, protože už jsem to nedávala. A zvládám to už rok. Jsme sice už rozvedení, ale stěhovat se budem až v únoru. Napřed jsem musela si všechno promyslet, rozvod, péči o děti, zajistit si finance, najít brigádu..žádná unáhlená rozhodnutí. Pokud spolu už ani nespíte, tak by to neměl být problém. Prostě žít vedle sebe, řešit max. organizační záležitosti a na vztah se vykašlat. Dodá to hodně energie.On platí bydlení, věci dětem, všechno kolem bytu, já jen jídlo, drobnosti dětem a věci pro sebe (na to mi rodičák tak akorát stačí). Už mám brigádu, peníze jako rezervu, malej půjde od září do školky a já doufám seženu normální práci. Kdybych tohle udělala před rokem, nezvládla bych to.
radši anonymně, není to úplně obvyklá situace a moc na to moc pyšná

udělám to taky tak. 2 roky spolu nespíme, máme dvě děti.
Jen to asi nedotáhnu do konce-rozvod. To by musel o něj požádat on..ale nechci zůstat sama..jsem docela ve slepé uličce :zed:

• Citovat
  • Upravit
30.5.16 19:14
@Anonymní píše:
udělám to taky tak. 2 roky spolu nespíme, máme dvě děti.
Jen to asi nedotáhnu do konce-rozvod. To by musel o něj požádat on..ale nechci zůstat sama..jsem docela ve slepé uličce :zed:

To je jenom o tom, že jsi na toho chlapa zvyklá. Neboj, samota je někdy fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 20:51
@hudečice píše:
To je jenom o tom, že jsi na toho chlapa zvyklá. Neboj, samota je někdy fajn.

Samoty se nebojím, jsem zvyklá, ale není mi 20 a už ani 30 let, tak se bojím celkově = práce - děti, bydlení

• Citovat
  • Upravit
30.5.16 20:52
@Anonymní píše:
Samoty se nebojím, jsem zvyklá, ale není mi 20 a už ani 30 let, tak se bojím celkově = práce - děti, bydlení

jednoduše si řekni, že začneš znovu. To že ti je třeba kousek před padesátkou neznamená, že nemůžeš začít znovu.
Navíc si najdi prvně bydlení, odstěhuj se, zařiď nový domov, ať se cítíš lépe, podej žádost o rozvod. Dělej to třeba malými krůčky. Nemusíš mít vše najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.17 14:18

Jsem na tom stejně ale nemám kam jít a jsem na něm fin. závislá. Máte zkušenosti se žádostí o rozvod když s tím manžel nesouhlasí?

• Citovat
  • Upravit
26.4.17 14:21
@Anonymní píše:
Jsem na tom stejně ale nemám kam jít a jsem na něm fin. závislá. Máte zkušenosti se žádostí o rozvod když s tím manžel nesouhlasí?

Nejdříve musíš naškudlit bokem peníze (na kauci, nové bydlení, nájem, přestěhování se na jídlo atd) pak můžeš dát tisícovku na kolek na žádost o rozvod a pak se to může táhnout i 3 nebo 5 let než se rozvedete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
26.4.17 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.4.17 18:18
@Anonymní píše:

V čem je problém? Izoluje tě od financí? Ubližuje ti? Utéct můžeš třeba na azylák a odtud se odpíchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna