Není kam odejít od manžela

46
20.12.14 10:07

není kam odejít

Ahoj
Snažila jsem se udržet manželství kvůli dětem. Vím že to asi byla ale chyba. Jenže ted už to prostě nedávám. Manžel nás ignoruje už delší dobu ale já jsem ještě doufala že se vše vyřeší. Nechce si se mnou povídat ani trávit čas s námi. Když malou odstrčí s tím že nemá čas, řeknu že si toho má vážit že ho má tak ráda a on mi řekne že jsem děsně chytrá. O tom že společně strávený čas žádný není nemusím ani psát. Poslední týden se to už vystupnovalo tak že v noci ani nespím, nejde to a zestárla jsem snad o 20 roků. Problém je ale v tom že já nemám kam jít. Nemám rodiče a jsem bez práce po rodičáku. Dřív jsem to brala jako prohru odejít ale ted to vidím tak že ty co to zvlávly jsou silné ženy to já ještě nedokázala. Nevíte jak to je třeba v azylovém domě. Naštěstí nás nemlátí ale má deprese asi k lékaři nechce jít a já vím že když to nevyřeším tak skončím v blázinci já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
20.12.14 10:21

Intenzivně si hledej práci, prostě zdroj výdělku.. Teprve pak bych hledala způsob, jak odejít a být samostatná. Bude těžké, ale dá se to zvládnout s promyšlením.. Přeji hodně štětstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
20.12.14 10:33

Jo jo taky si myslim ze bez penez to pujde tezko :nevim: a zkusila bych se poptat v tom azylaku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.12.14 10:33

Práci hledám ale malou mi nevzali do školky. Tak musím najít něco na doma a nebo práci kam ji budu moct brát sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.12.14 10:39

Tak žijte jen vedle sebe. Přestaň se ho doprošovat o strávený čas a vykašli se na něj. Začni žít jen sama s dětmi. Pokud vás podporuje fin. ještě bych vydržela a začla shánět práci a hlídání pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
20.12.14 10:41

Ahoj, ja jen vím, ze azylaky jsou přecpany k prasknutí. Myslim, ze praci ma doma vas ale neuzivis. A co zkusit v školku v ikolnim městě jestli někde nebude volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.12.14 10:47

Před vánocemi bývají azyláky obvykle plné…
určitě bych zkusila
a) chlapovi nabídnout rodinnou terapii, kdy by mu o psychiatrovi mohl říci i někdo jiný, než ty…
b) pomalu si připravovat půdu na odchod - šetřit peníze bokem, zjistit možnosti bydlení v okolí i dále v návaznosti na možnost práce a školky
c)poté podat žádost o úpravu práv a povinností k dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 10:50

Jak já ti rozumím :( chci odejít, nemám kam. na neschopence, s jedním dítětem a 3 měsíce před porodem. A tak držím hubu a krok a všechno snáším. co mi zbývá.

• Citovat
  • Upravit
20518
20.12.14 11:07

Blbá situace. Doba, než je dítě ve školce, škole, to je prostě doba, kdy je ženská tak trochu ve vězení.

Taky se obávám, že za daných okolností prostě budeš muset „vytrpět“ tu finanční podporu manžela. Na silná gesta prostě nemáš… jak. Dokud nebudeš mít slušněji placenou práci, dítě ve školce, škole, dokud vy dva nebudete mít nějak vypořádané majetky, alimenty a já nevím co ještě… pak na hrdinství není prostě prostor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3232
20.12.14 11:32
@jannina1 píše: Tak žijte jen vedle sebe. .. Začni žít jen sama s dětmi. Pokud vás podporuje fin. …

Tak žijte jen vedle sebe. – nejlepsi rada, ubytovani na jeho ucet, na dalsi kaslat
Začni žít jen sama s dětmi. – presne tak, zij pro sebe a pro deti, jemu uz nic nedavej, at te to nevycerpava
Pokud vás podporuje fin. – at to povedeny manzilek plati, dokud je k tomu svolny dobrovolne, horsi by bylo, kdyzby rovnou zavrel kohoutek a nebylo ani za co jist, proste bez okolku vyuzivej jeho zdroje, dokud to jde, mas na to vsechna prava, jak to zakonne, tak to moralni, na dalsi kasli, jde prece o dite, ktere je z poloviny take jeho, tak at ti zaplati peci o ne, kdyz se na nic jineho nezmuze
@jannina1 – nic lepsiho uz nikdo, pro tuto chvili, nevymysli, :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.12.14 11:50
@vačinka18 píše:
Práci hledám ale malou mi nevzali do školky. Tak musím najít něco na doma a nebo práci kam ji budu moct brát sebou.

No tak nestále zkoušej malou někam do školky dostat. Mě se takto zadařilo během měsíce, prostě se uvolnilo místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.12.14 11:55

A podle mě azyláky fungují hlavně pro to, když se dostaneš do tíživé životní situace, kdy jde třeba o partnerské násilí, či ztráty zázemí, ale určitě ne, když se najednou rozhodneš odejít z domova, že vám to zrovna neklape

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
20.12.14 11:56

Jestli tě živí a jsi na něm finančně závislá, tak si najdi svoje záliby a koníčky, a užívej si to. úplně se od něj oprosti, staň se spolubydlící a žij svůj život. než mu dojde, že vlastně žiješ na jeho účet, tak to chvíli potrvá a do té doby sháněj místo ve školce, práci a zázemí. Vytěž z toho pro sebe maximum. Klidně mu dál per a vař, tím méně mu bude nápadné že už jsi jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.12.14 13:32

@vačinka18 no jediny, co jsem našla já, jako práci:lol: ke které si můžu vzít dítko, je roznos letáku, někdy to vydělá 1800, někdy 3000 měsíčně, ale jsou dobrý, tak co třeba si najít někde roznosy, penízky si zatím našetřit třeba na kauci bytu, nebo vybavení aby jsi až najdeš práci a hlídání, nebo školku neřešila penízky na pronájemní kauci nebo vybavení bytu a měla to o to jednoduší. Navíc, až odejdeš, aby ti chlap nestopl finance na děti, do soudu potom, můžeš být taky pak bez peněz od něj pro děti. Jinak všechny domácí práce s poplatkem jsou podvody, aspon jsem na nic nenarazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.12.14 16:42

Holky děkuju už jsem se trochu vyklidnila. To mě napadlo tak prostě jestli někdo neví jak to funguje. No a to odprostit se to je asi ten můj problém že to nedokážu. Tak ten problém mám jen já, protože manžel se diví že se mám dobře ale jsem nespokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna