Není tu někdo ze studijního oddělení VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Není tu někdo ze studijního oddělení VŠ?
Moc moc prosím, nevíte někdo jak je to s navazujícím magisterským studiem - konkrétně mě zajímá, zda si mohu jako navazující vybrat jiný obor, než na jaký mám titul Bc? Např. u některých oborů je hned napsané, že požadují předešlé studium v „příbuzném“ oboru - jenže to je co??? Nebo lze navázat studiem jen v oboru se shodným kódem?
Jsem z toho jelen a přihlášku už je potřeba odeslat.
Na netu jsem hooodně dlouho hledala a konkrétní odpověď nenašla a ze studijního oddělení mi nikdo pořád neodpovídá na můj dotaz ![]()
Tak pořád nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevim jestli poradim… nejsem ze studijniho.. taky delam navazujici a ja konkretne jsem mela bakalare socialni a pastoracni prace a ted to navazujici je ucitelstvi pro stredni skoly etika - nabozenstvi. Ale se mnou tam chodi holcina, co delala humanistika a teologicke predmety na bakalari vubec nemela a na tom navazujicim se z toho delaji statnice.. takze se musela ty teo doucit.. mozna ale brali i tu humanistiku jako podobny obor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nejsem, ale pokud čekáš na odpověď, tak radím zavolat, protože podle toho, jak fungovalo studijní u nás, tak by ses odpovědi nejspíš nedočkala. Být to za mě u nás na vejšce, volám vedoucí studijního odd., ta byla fajn. Předpokládám, že osobně tam nemůžeš a ono je to taky často na dlouhý lokte, studentů všude na studijním jak much. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Blanko,
sice nejsem ze studijního, ale pokud vím, tak na navazující magisterské studium nemusíš mít stejný obor, jako jsi měla na bc. Spousta škol ani ten navazující stejný obor nemá. Asi bych řekla, že jde spíše o to, abys nešla z lékařské fakulty třeba na ekonomku. Prostě zůstat v jednom odvětví - buď lékařství, nebo ekonomie .....
Alespoň takhle je to u nás na škole. A u nás se na navazující magisterské dělají přijímačky - ze dvou hlavních předmětů, které musíš ovládat. Pokud je uděláš, obor je v podstatě na tobě ![]()
Ale možná se mýlím, třeba je to u vás jinak - u nás to takhle funguje ![]()
Tak snad se najde někdo, kdo tomu rozumí více ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc díky, rozhodla jsem se to zkusit a přihlášku odeslat - v nejhorším mi ji vrátí zpět. Dělala jsem knihovnictví v Opavě a ráda bych navázala muzeologií v Brně. Tak uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, studijní obory mívají kódy a někde musí na sebe kódově navazovat..
Takže např. můj obor z Bc. by šel studovat na jiných školách i jako Mgr. s jiným názvem, ale základ kódu studijního oboru musí být stejný = většina předmětů byla totožných a lze navázat…
Ale konkrétně bych tam radši zavolala.. přihláška = vyhozené peníze za zpracování přihlášky.. nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky studuju nenavazující obor, ale na stejné fakultě. Dříve jsme měli pro tento případ zavedený tzv. vyrovnávací ročník, kde se dostudovaly ty stěžejní předměty z Bc. Teď to spojili, takže mám vše v jednom. Studuju pár Bc. předmětů a pak svoje Mgr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, to jsem si myslela - že ty kódy musí mít totožný základ. Kamarádka, co se mnou studovala mi tvrdí, že ne - ona chce na angličtinu. Ale je to taky filda, tak zas nevím
Zkusím se tam provolat, asi tam mají teď nával tazatelů, ale od toho tam koneckonců jsou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit