Pomoc s diplomkou.

1274
6.1.10 09:22

Pomoc s diplomkou.

Přemýšlím nad diplomovou prací a jsem už z toho zoufalá, potřebuju trošku nakopnout popř. slyšet i nějaké jiné názory– nenapadá mě pořádné téma a hlavně výzkum a výzkumné otázky. Mám sice ještě „docela“ dost času (rok a něco), ale už po nás chtějí ve škole projekty atd. Nejvíce se zaobírám myšlenkou psát o příčinách rozvodů/rozchodů z pohledu žen (matek). Ráda bych něco týkajícího se mateřství popř. partnerství. Bakalářskou práci jsem psala na téma rodičovská dovolená a výzkum jsem dělala prostřednictvím Emimina a BC, tak bych zase ráda využila tuto možnost, jelikož si vzhledem k dítěti a práci neumím představit běhat někde s dotazníky. Tak Vás prosím o nápady co zohlednit ve výzkumu týkajícího se rozchodů, rozvodů – napadá mě problematika nevěry, financí, „rozdílných“ povah, problematických rodinných vztahů (tchýně, sourozenci), závislostí (alkohol, automaty, drogy), neplodnost…Zajímal by mě také váš názor, jaké jsou hlavní příčiny rozvodů/rozchodů rodičů. Hlavně mi, prosím nenadávejte za novou diskuzi, potřebovala jsem se vypsat a hlavně tajně doufám, že by třeba někoho mohlo napadnout něco zajímavého na co můj „vypřemýšlený“ mozek nepřijde. Přeji Vám všem krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5328
6.1.10 10:40

Ahoj Verous,
nepíšeš, jaký studuješ obor, z toho bych asi vyšla :)
a k čemu jsi dospěla v bakalářské práci? Možná by šlo nějak navázat, to je ideální postup, hodně by Ti to ulehčilo práci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
6.1.10 11:32

Ahoj, studuju soc. pedagogiku, takže témata je možno brát odevšad (téměř). Bakalářku jsem psala na téma Rodičovská dovolená jako determinant ekonomické situace rodiny a myslím, že vše co jsem potřebovala zjistit jsem zjistila a ani mě moc nenapadá jak v tom dál pokračovat.
Mě teď jde hlavně o to, zjistit, jestli je pod vás reálné dělat diplomku na téma příčiny rozvodu/rozchodů. Ale možná to taky není to pravé.
Já už prostě nevím a nějak to teď při práci nezvládám, jo to studium na mateřské, to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
6.1.10 15:10

Příčina rozvodů je strašně široký téma, musíš ho každopádně zúžit :) Já bych zkusila, pokud chceš ušetřit čas a energii, fakt pokračovat v bakářce, jeslti teda byla dobře hodnocená ve škole. Určitě by se našla nějaká souvislost i s těma příčinama rozvodů, pokud Tě zajímaj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
6.1.10 15:44

Jak jsem tak tedka kojila, napadlo mě, že nejjednodušší způsob, jak napsat na téma příčin rozvodů by možná bylo sehnat starší studii/výzkum na toto téma, určo budou, a ověřit její platnost v současné době v rámci sondy, kterou uděláš na bbc a tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.1.10 17:58

Já až těsně před odevzdáním diplomky zjistila, že chtějí jednu kopii i pro knihovnu, tehdy jsem nevěděla, že se vše archivuje, tak si myslím, že by ses mohla podívat, na jaká témata se ve vašem oboru píše, nemyslím tím něco opsat, to bych nedělala, ale spíš abys věděla, do jaké šíře se pustit a jaká témata jsou nosná.
Taky si myslím, že rozvody a rozchody jako takové jsou hodně široké téma (i když jen z pohledu jednoho partnera), ale jsem z úplně jiného oboru, tak to zas tak neposoudím. Každopádně v knihovně jsou pouze diplomky, které vyhověly, takže budeš mít klíč, jak na to. 8-)
Já bych možná volila jediný zásadní problém ve vztahu a jaké jsou rozdíly, pokud ti dva jsou svoji či jen žijí na psí knížku, protože jeden a ten samý problém se rychleji řeší, když dva nejsou manželé, takže čistě teoreticky na chlup stejná situace může často dopadnout jinak. Tak bych dospěla k tomu, že dejme tomu ti, co jsou svoji, spolu nakonec často zůstanou a ti, co svoji nejsou, tak se častěji rozejdou. :nevim: Ber to jen jako momentální nápad, možná to není použitelné.
Studovat s dítětem a ještě k tomu při práci musí být fuška, držím pěsti! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko