SŠ, SOU dálkově?

1713
2.1.10 15:31

SŠ, SOU dálkově?

Hezké odpoledne všem!
Nenašla jsem nic podobného, tak zkusím novou diskuzi.
Jelikož jsem byla od 15-ti do 18-ti let nepoužitelná a všechny školy, kamjsem chodila, jsem po roce vzdala, tak mám základní vzdělání.
Nastala doba, kdy se s tím nedá už dál existovat - jednak kvůli dětem, které už z toho mají rozum a taky kvůli práci - zametat chodníky není zrovna moje hobby a práci v supermarketu mám taky dobře odzkoušenou.
Ať hledám, jak hledám, nenašla jsem žádnou školu, která by umožňovala takovým ztroskotancům, jako jsem já,udělat si aspoň výuční list.
Poradíte? Jsem ze zlínska, jediné, co jsem našla, je v Praze.
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
856
2.1.10 15:40

Ahoj, Evi,

já jsem si loni, když jsem byla na mateřské jenom s Ellinkou udělala jen tak z rozmaru výuční list na kuchaře na SOU gastronomickém - www.kuchari.cz
Docházela jsem tam 1× za měsíc, nabízejí i ubytování v areálu. Protože mám VŠ - ale stačí i SŠ, uznali mi všeobecné předměty a celý výuční list jsem měla za 1 rok. Jinak se tam ale chodí 3 roky, ale jde to dálkově. Jen se samozřejmě něco platí. Já jsem za ten rok platila 12 tis. Ale musím říct, že mě to bavilo nejvíc ze všech škol a kurzů, které jsem kdy dělala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.1.10 15:47

Macko díky moc - to vypadá moc dobře. Škoda, že bydlím tak daleko. Nemohla bych jezdit až do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.1.10 16:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.1.10 16:58

Efino díky, večer se mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.1.10 17:41

Ahojky, trochu jsem zpovídala drahého (učí na OA ve Valmezu) a prý je to možné prakticky kdekoli, když ti povolí individuální plán. Prý tak u nich už kdosi kdysi studoval… Asi to takto půjde spíš u více teoretických oborů, moc si to neumím představit někde, kde je týden školy / týden praxe… Ale třeba by to povolili taky…

Tak zkus vybrat, co by tě zaujalo a normálně se tam zeptej… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.1.10 18:50

Píšu podle ségry:
Vyber si jakou školu bys chtěla studovat. Zohledni budoucí možnost zaměstnání, možnosti dojíždění atd. Pak si na školu zavolej, jestli by ti povolili individuální studijní plán. Pokud ano, pozvou si tě a všechno je pak o dohodě.
Sestra má gympl, teď byla 12let na mateřské (3děti), poslední hoch je postižený a ona by chtěla pracovat v tom stacionáři, kam nejml. kluk dochází. Nabídli ji místo, když si dodělá zdrávku. Takže teď jezdí do Trutnova jednou týdně do školy. Uznali ji předměty z předchozí maturity, takže češtinu a takové ty kravinky se neučí a má jen odborné věci. Je spokojená, školu stíhá a ještě si dělá srandu z nejstaršího syna, že se uvidí kdo odmaturuje (oba jsou v prvním ročníku).
Takže se podívej na školy v okolí, a zavolej si tam. Třeba se s nima dohodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.1.10 20:46

Děkuju všem, u nás jsem se už ptala na té škole, kde jsem dodělala rok a půl, jestli by to šlo a řekli mi, že sloučili od té doby dva obory a už by to nešlo.
Zdravku jsm taky chtěla zkusit, tam mám rok. Jenže dálkově je na pět let, škola dva dny v týdnu /celé/, tak to nehrozí, můžu jen jeden - kvůli dětem.A taky v tom dálkovém to jde jinou rychlostí, tak to moje co už jsem odchodila nejde nijak použít.
Tak zatím neúspěch.
Ale ještě to nevzdávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.10 11:07

Evicko, já jsem otěhotněla taky hodně mladá… Ukončila jsem studium a teď od nového školního roku jdu studovat dál..
Jdu na obchodní akademii, domluvila jsem si individuální studijní plán…
Byla jsem se tam ptát a zastupkyně mi říkala, že si musím podat přihlášku, stát se žákem školy a pak se dohodneme jak často budu do školy chodit, na termínech zkoušek, atd… Říkala, že na studijní individuální plán mám ze zákona nárok…
Takže být tebou, tak si skočím do kterékoliv školy, dohodnu se s nimi, že bys třeba chodila jednou za 14dní do školy na zkoušky. Musí ti to povolit…
Nejdříve jsem si říkala, že kdyby mi to nevyšlo, tak je to hodně nespravedlivé, neboť, když byla např. Československá SuperStar, tak ty účastníci měli všichni ve škole individuální plán, tak jaktože by to nešlo udělat u mě…

• Citovat
  • Upravit
18305
12.3.10 20:20

Evičko, držím palečky, aby ti to se školou klaplo. Akorát mám malou poznámku - počítej s tím, že dneska ani maturita nemusí leckde stačit (já ji mám, na samé jedničky - a je to málo… 8-o ). Takže časem asi bude potřeba se vzdělávat ještě dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patrikson
26.5.10 09:44

zdar, výuční list dálkově jde udělat v ostravě, bud na kuchaře nebo na číšníka, mrkni na stránky ssss.cz, první kolo přijímaček už proběhlo a nevím jestli bude druhé, ale když tam zavoláš, tak tě určitě vemou, mají tam volná místa pro dálkové studium čus bus

• Citovat
  • Upravit
ferina
25.6.10 21:02

SOU po ZŠ

Ahoj,já jsem to samé,děti nemam,ale za svůj život jsem načla tři školy,konkrétně cukrářku,pak podnikání s maturitou,pak dálkově Veřejnosprávní činnost,nic jsem nedokončila,je mi 32 a hledám dálkově učňák po ZŠ,jsem z Kladna,tak něco v okolí,vím o hotelové škole v Praze,kde je pouze obor kuchař-číšník,já bych chtěla nějaký introvertnější obor,ale kuchař by šel,ale rozhodně ne v kombinaci s číšníkem,děkuju za rady.

• Citovat
  • Upravit
18305
25.6.10 21:12

ferino, zkus si vygooglit slovní spojení „školský úřad“. Když jsem si prohlížel jejich stránky, zaujala mě tam věta: „…povoluje výjimky v přijímání ke studiu na středních školách“. To by stálo za prozkoumání. Zjisti si kontaktní údaje, zavolej tam, zajdi tam… Říká se, líná huba - hotové neštěstí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stesticko78
3.9.10 20:38

sou po zs

ahojky
nevim jestli by te bavila zdravka
ja ted v zari zacinam socialni a pecovatelskou cinnost -dalkovy studium teda na 5let zakonceno maturitou skola je v Kladne a je zdarma chodi se jednou tydne rano bez primacek nabirali 30 lidi a hromada jich stejne nesla takze brali i nahradniky

• Citovat
  • Upravit
1
8.2.11 08:41

Ahoj Evi. Jmenuji se Blanka a mám stejný problém jako ty. V mládí jsem byla horká hlava a ukončila jsem učnák hned po druháku. Je mě 38 let. V prosinci jsem přišla o dobrou práci, a tet nic nemužu sehnat. Mohla bych tě poprosit o radu? Sehnala jsi něco? Děkuji za odpověd Blanča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze