Přírodovědecká fakulta UK
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přírodovědecká fakulta UK
Ahojky,
najde se nějaká těhulka či maminka, co studuje Přírodovědeckou fakultu UK? Ráda bych věděla, jak se dá studium zvládnout při dítěti, jaký je vůbec systém studia…jednu vysokou (Bc.) jsem dělala při zaměstnání, takže vím, jaké to je být při studiu omezená něčím jiným…ale předpokládám, že přírodověda je od zemědělky trochu rozdílná… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jí dostudovala před 3-mi lety… Dělala jsem Biologii.
Pokud jde o tenhle obor, tak bych řekla, že prezenčně (o dálkovém nevím vůbec nic, ani nevím, že by to tam někdo takhle vůbec studoval) by s dítětem šly hodně moooc špatně ty první 2 roky
Ale záleží, s jak starým dítětem… S mimčem asi ani náhodou. Hlavně je tam dost terénních praktik, ať už týden někde pryč, nebo výjezdy někam za Prahu a taky skoro všechna laboratorní praktika jsou turnusová - prostě týden vkuse od 8 do 18 zavřená v laborce a práce s vysoce infekčními či toxickými blevajzy. Do toho samo hodně zkoušek a zápočtů a nikdo nic moc neodpustí.
Třeťák je takový něco mezi…
a naopak čtvrťák a páťák bych s dítětem viděla úúúplně vpoho, i s novorozencem
jsi už na katedře, se všemi se znáš, všichni vyjdou vstříc
Jediné úskalí je diplomka, musí se dobře zvolit téma…aby to s dítětem šlo. Znám témata, kdy řešitel 3 roky nevylezl z laborky a zabralo to i víkendy a noci
Třeba právě na té biologii je diplomka alfa-omega a je na tom dost dřiny, nedá se napsat za týden za pomoci netu, jako na spoustě jiných škol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď vulpes, mně se jedná právě o tu biologii. Líbila se mi tam ta struktura předmětů, které si zvolíš víceméně podle svého - právě u Bc. studia (bohužel bych musela začít znovu od Bc.). Ale moc jsi mě nepotěšila, i když to chápu…přece jen víš, jak to tam chodí. Děkuji!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, asi nepotěšila
Já ten problém vidím vážně nejvíc u těch praktik a terénních praktik. Když je děcko třeba už 4-leté,tak se asi dá dát na týden někam k babičce a tak, ale s mimčem by to moc nešlo. Jinak zkoušky, když jsi zvládla při studiu pracovat a máš tu zemědělku, to bys určitě dala. Přednášky taky nejsou problém, já osobně jsem za těch 5 let odchodila poctivě jen MAX. 6 předmětů
Mám asi nějakou poruchu pozornosti a prostě nevnímám to, co se přednáší (kromě těch pár výjimek)…tak jsem tam nechodila a naučila se to vždycky ze skript nebo si půjčila něčí zápisky… …od třeťáku jsem pak při studiu pracovala na celý úvazek, dalo se. Ovšem s tím, že diplomku jsem dělala v práci, jinak by to taky tak růžové nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě jednou dík…co jsem se dívala na tu skladbu předmětů, lze si vybrat i takové bez praktik, nebo jich mít málo…to se mi na tom líbí…ale jaká je skutečnost, to člověk nebude vědět, dokud to nevyzkouší…to je fakt. No, ještě uvidím, nějaký čas je. Hlásila jsem se už loni, ale o bod jsem se nedostala, a to mě ještě víc popíchlo to zmáknout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se přihlásíš, tak budu určitě držet palce, ať se dostaneš a ať to zvládneš!
Přeji hodně štěstí ![]()
Já jsem byla poslední ročník, co neměl kreditní studijní systém, ale postaru - povinné+volitelné předměty (klasicky - první 2 roky vlastně všechno povinné, pak se dalo vybírat), takže v novém systému už se nevyznám, nevím, jak to teď jde nakombinovat…(ale k tomu by stačila Carolinka- tam se to všechno dá vyčíst).
Tak ať se ti to všechno povede! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, je tu někdo, kdo studoval na Př UK nedávno? Jde mi o vysvětlení tohoto novodobého systému. Vůbec to nechápu. Je vážně na obecné biologii(bakalářské studium) povinný tělocvik
? A to jako předmět i se zkouškami? A co matematika? Vycházím střední školu, toto vše je pro mě nové, tak se ráda zeptám, pokud by byl někdo ochotný mi odpovědět a vysvětlit mi systém povinných a nepovinných předmětů a systém modulů. Jsem fakt tupec
, z těch jejich zápisů na Karolince vůbec ničemu nerozumím
.
Píšu z účtu kamarádky, proto anonymně
. Díky
.
- Citovat
- Upravit
Proc ty vyvalene oci? Telocvik je povinny za zapocet. A matematika je zavisla na konkretnim oboru, nevim, jak je to u biologie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pred zahajenim 1.rocniku budete mit 3 denni povinne soustredeni, kde vam system dokonale vysvetli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy No protože se hlásím na biologii, ne na gymnastiku. To jako budu muset dělat nějaké zkoušky z TV, běhat na čas atd? Ptám se teď, abych se mohla rozhodnout, zda na tuto školu jít či ne. TV je pro mě docela rozhodující.
- Citovat
- Upravit
Na biologii nemusíš mít ani tělocvik ani matematiku, je tam kreditový systém, kde jsou předměty rozdělené na moduly a z každého modulu musíš nasbírat určitý počet kreditů - jediný 100% povinný předmět je bakalářská práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tělák si můžeš vybrat - já chodila na jógu a bylo to fajn
taky nejsem moc sportovní typ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jjaa píše:
Na biologii nemusíš mít ani tělocvik ani matematiku, je tam kreditový systém, kde jsou předměty rozdělené na moduly a z každého modulu musíš nasbírat určitý počet kreditů - jediný 100% povinný předmět je bakalářská práce.
Děkuju moc
.
- Citovat
- Upravit
Já tam chydila rok, v r. 2008, a tělák teda povinný byl, a to byl luxus. 1 týdně bylo plavání, začátek v 7 ráno v hostivaři, pro mě 70min cesty, voda ledová
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit