Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ma niekto osobne skusenosti s tymto kocikom?
konkretne neo concord + proton +ion, kolekcia 2010.
dakujem.
Máte zkušenost s Concord Neo?
Přidejte zkušenost s Concord Neono, alebo mozu byt tie skusenosti aj sprostredkovane ![]()
lebo ma dost strasia ze ma maly sportiak, a ze sa tam nezmesti ani jednorocne dieta ![]()
Ahoj Soldi, ja jsem sice teprve tehotna, ale od znamych jsme ho vcera privezli… taky by me zajimaly zkusenosti, kamaradka s nim byla nadmiru spokojena a ja podle prvnich pojizdek a jednoduchosti skladani budu urcite taky… Co se toho sportaku tyce - prave, ze je hodne veliky, oni v nem meli maleho az do dvou let! Staci si koupit velky fusak, ne origos, ten ma jen 80cm, treba co jsem cetla, tak je super Aesthetic… O tom se jeste rozhoduju, to ma cas…
Jo, ja mam teda kolekci 2008, blede modry, a ion 2010 ted objednany…
jeej, ahoj, som rada, ze sa niekto ozval ![]()
ja som citala temy na modrom konikovi a tam tie nazory boli rozporuplne- vsak ako vzdy ![]()
ale vacsina sa zhodla, ze 2008 bola velmi vydarena kolekcia ![]()
ja mam 2010, tak hadam nebude horsia ![]()
konkretne mam tento: http://www.modrykonik.sk/…ila/5578842/
jeeej, a s tym sportakom si ma moc potesila ![]()
lebo mna jedna osoba stale presviedcala, ze tam proste nezmestim ani jedno rocne dieta ![]()
a korbicku mas proton alebo scout?
nemas nejaku fotku? ![]()
Tu diskusi jsem cetla az dneska, ale i tak by me to neodradilo, protoze zkusenosti me kamaradky s timto kocarkem jsou dobre a verim ji… Snad vydrzi i nam ty dva roky ![]()
Korbicku mam Proton
i se mi vice libi nez scout ![]()
Vcera jsem ho privezli, cely jsem ho rozebrala, vsechno vyprala (neco v ruce, neco na jemne v pracce, ale v ruce to bylo lepsi), je to jako nove! Pritel jeste promaze konstrukci, utahne sroubky a uz ted jen do kvetna vydrzet, nez ho vytahnem i s mimcem
Fotky dodam, az to vsechno slozime a dame dokupy, ted to schne ![]()
Co jsem cetla, tak poruchova byla hlavne 2009, o 2008 tam nepsal nikdo nic a ta 2010 je uz zase OK, i Ion autosedacky 2010 jsou vylepsene proti bocnimu narazu, co jsem cetla… ![]()
mne sa ta proton vanicka paci aj kvoli tomu, ze sa da pouzit ako autosedacka, co je super.
na dlhe trasy by som sa asi bala, ale tak do nemocky na kontrolu to moze byt fajn ![]()
a ion autosedacku sme aj my kupili, je aj ta nova intense, ze ta je este bezpecnejsia, lebo je tam taka vnutorna vlozka na hlavu, ale ked nam typek v obchode ukazoval to pasanie, tak ma hned presla tuzba po nej. sa s tym chudacisko mordoval asi 5 minut a to uz mal nacvicene ![]()
ozaj, a tie fusaky som videla v obchode a presne som ich nekupovala, lebo mi prisli strasne malinke. cakam majove babatko, takze na fusaky mam casu habadej ![]()
ale Ti zavidim, ze mas ten kocik doma, to musi byt nadhera
my ho mame u svokry, lebo ta je poverciva ![]()
ale aj tak dobre, aspon nezavadza ![]()
Ja te korbicce v aute moc neverim, preci jen do tebe muze nekdo napalit i za rohem, kdyz sotva vyjedes… to bych asi neriskovala, kdyz se da navic autosedacka pekne pripnout na kontrukci a mas ji pak misto kocarku, to se mi moc libi! akorat uvidime, jak bude slozite ji pak zase davat do auta… ale to si asi clovek nevybere, vzdycky je to komplikovane.. at tak, ci tak…
O te intense jsem taky slysela, ale nebyla bych si jista, jestli bude pasovat na tu 2008, tak jsem vzala radeji Ion a jsem rada, ze mam 2010 aspon
a za dobre penize
ne, ze bychom nemeli na novy kocar nebo autosedacku, ale rikam si, ze na dva roky to staci, jsou potreba jine veci…
A tasku na neho mas? Ja jsem si ted na netu objednala ten Papabag, pry je super a da se pouzit ke kocarku i sportaku, Mamabag jen ke kocarku.
Jeee, ty budes mit taky kvetnatko??? tak to jsme dve! ja mam termin 3.5., kdy mas ty? uz jsem si rikala, ze jsem divna, ze uz mam kocarek ted, ale vidim, ze asi nejsem ![]()
S tou povercivosti je to problem - rodice jsou povercivi, my s pritelem ani moc ne, ted jsem ho prala a pripravovala a prave uvazujem, zda ho nechat doma nebo dat k rodicum… mista tu mame dost na neho ![]()
vaničku fakt radši nepoužívat v autě. je homologovaná, ale to je totálně na nic, dítě leží bokem a jakýkoliv náraz mu ukroutí hlavičku
a stát se to může ve 30km rychlosti 100 m za domem.. bohužel, lidi jezdí jako xxxx.
fakt raději sedačku, jsou k tomu vyrobené, protisměr je to, co je důležité, i ta mírně zvednutá poloha, navíc, když se dá krásně nacvaknout na podvozek… (třeba v US se musí vozit protisměru do roka, v norsku do 2.5 let, boční leh není povolený..)
intense se myslím v čr stejně ještě neprodává, tak ani nemusí nikdo litovat.. má být s isofixem,a le fakt zatím nic.. Ion je dobrá a prostorná.. ![]()
ať se vám dobře jezdí
a těšíms e na reference z provozu, bohužel jich moc není ![]()
xlin, ja mam predbezny TP 14.5.- zrovna na statnice ![]()
a tiez som neplanovala kupit kocik, lenze sa mi nepacia farby z novej kolekcie, tak som kupila tu leaf, lebo mali uz len par poslednych kusov, aj to museli tahat z hlavneho skladu ![]()
aj tak si myslim, ze lepsi kocik nie je, takze nebolo nad cim vahat ![]()
toto bude vase prve dietatko? mate uz nieco nakupene okrem kocika?
my sme este objednali nabytok do detskej izby, ale inak vobec nic nemame ![]()
a tasku nemam zatial, pocula som, ze tie original su male. na koniku odporucaju nejaku konkretnu, ale som zabudla aku ![]()
ale to budem asi riesit az neskor.
nemas fotku toho papabagu? resp. link?
je tam aj ta vlozka na prebalovanie?
ozaj, a ten sportiak sa neda zlozit, vsak? vzdy su tie nozicky zdvihnute, je to moc, tak nazivo?
ahoj, natasa, aj Ty mas concord neo?
no, je to divne, ze takto na nete ho ma velmi malo ludi, ale ked som bola v trencine- tam, kde som ho kupovala, tak ho malo strasne vela ludi ![]()
vacsina ludi odporuca skor fusion, ale mne sa vobec nepacil a ani nema moznost obojsmerneho polohovania sportaku.
ahoj, nemám neo, jen kamarádce se líbil, tak kjsem ho trochu zkoumala.. a hlavně, já zkoumám všechny kočárky ![]()
přijdem mi, že obecne concordy moc nevídám, ani neo, ani fusion..
ta sedačka je vlastně houpačka, není to nikdy na placku, a nejde to tím pádem vlastně ani složit, jako zlomit vpůlce, jako klasicky polohovatelné kočáry…
ale na druhou stranu, ta houpačka se hodně dětem dost líbí, je pro ně pohodlná.. je pravda, že pak jsou děti, které musí spinkat na bříšku (jinak neusnou),ale to se pak dá řešit operativně..
třeba moje dítě si strkalo nohy na ,madlo, takže houpačka by se mu líbila.. ![]()
jináč tašky origoš většinou nejsou tak dobré.. mně se hrozně líbí lassig, maji vymakané tašky.. nebo používám klasickou kabelu oilily, není sice přebalovací, ale je velká a hlavně elegantní, takže i bez kočárku to pak vypadá hezky..
(jsem holt trochu parádnice,, ![]()
Ahoj holky! ![]()
Soldi - teda, na statnice asi nedorazis, holka, to budes muset pak snad v zari… nezavidim… tak to jsi asi mladsi nez ja, ze? Ja uz to mam tri roky za sebou, ale dodelavam jeste PhD., snad pristi rok to odstatnicuju a budu mit uz od uceni klid ![]()
Jinak je to nase prvni mimi, s pritelem jsme pres rok, ted bude i svatba, ale mimi je planovane a chtene
vyslo nam to hned napodruhe… a co Ty? Jsi vdana? a prvni mimi?
Co se kupovani tyce - zaciname pomalu, kazdy mesic neco, ted kocarek, ta autosedacka, taška ke kočárku (http://www.babydracek.com/…a-na-kocarek- tady je i rozložená, zdála se mi dost prostorná, i ostatní to psali, tak uvidíme), deštníček ke kočátku, hrací deku a koupila jsem si ještě spací polštář, bude pak i na kojení, vždycky totiž kradu příteli peřinu a strkám si ji mezi kolena, líp se mi tak spí na boku
tak jsem dostala už seřvané, tak jsem si objednala toto… ![]()
Co se skladani sportaku tyce - ten jde slozit spolu s konstrukci uplne, ze vleze do kufru auta bez problemu a je to fakt placka… viz foto, to mi fotila ta kamaradka… pak pridam jeste dalsi fotky svoje ![]()
Jinak jedine, co me trochu mrzi, je to, ze se neda s kocarkem houpat, kdyz bude mimi male…
skoda, ze tam neni nejaka funkce, ktera by umoznila to povolit nebo zaaretovat jako na houpacich kreslech kancelarskych… Asi dokoupime pak domu nejakou houpacku (vajicko), aby si to mimi poradne uzilo ![]()
Natašo - na autosedačku jsem fakt zvědava, doufam, ze bude stejne vymakana jako kocarek
a ze se houpe je jen dobre
A souhlasim s tebou na 100%, dite budu vozit jedine v autosedacce, v korbe urcite ne…