Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak možná se to ještě zlepší, až chlapeček bude ještě větší, s těmi dvouletými se moc domluvit nedá,
ale úplně otec roku to asi nebude, má takové osobnostní nastavení, tak možná si budeš muset trošku zařídit život podle toho,
a na dovolenou, na hory jako rodina jezdíte?
Opravdu tak pracuje kvůli vám? Jen jestli panáček nebude spíš na prachy než na děti. S takovejma bejvá nejvíc zábavy až po rozchodu. ![]()
Jo, to jen klasik, který se za práci je schovává. Takových znám a lepší to nebude, spousta žen si naivně myslí, že to dělají pro rodinu.
Hodnota peněz nemůže nahradit čas, péči a lásku. Raději peněz tak akorát a fungujího muže a otce.
Nevidím nic extra hroznýho, co by manžel dělal. Dítěti se věnuje, že má jiný styl výchovy, to dítěti jen prospěje. Potřebuje vědět, že se svět netočí jen kolem něj a každý ho nebude donekonečna přemlouvat. Jak funguje v životě, to jsi věděla už před dítětem, takže vytahovat to teď a stěžovat si, to je fakt mimo. Jo, chlapa mám stejnýho a nic špatnýho na tom nevidím. Co děti vyrostly a jsou z nich parťáci, tráví spolu víc času. Starší je často s tátou v práci celý dopoledne.
Když se sám bude chtít změnit a najde pozitivní impuls, tak se změní.
Mnoho lidí je dnes znuděno bytím.
Život je opravdu někdy dost nudný, hlavně pro lidi, co měli chladné a nudné rodiče.
Ahoj,
chápu, že jsi z muže rozladěná. Ale věř mi, chlapi si rozumí spíš se staršími dětmi. Taky hodně záleží na jeho původní rodině, vztahu k tátovi a dědovi. Buď trpělivá a snaž se dát mu syna na hlídání spíš na krátši dobu a častěji. Za chvíli spolu budou moci něco dělat na zahradě, půjdou si zakopat s míčem a tak. A taky se nedej, když se malý dožaduje Tvé péče při programu s tátou. Prostě to nech na partnerovi. Syn bude párkrát vyvádět, ale když uvidí, že se nedáš přestane. Hodně štěstí🙋♀️
Taky nevidím na tvém muži nic zásadně špatně. Má jiný způsob trávení volného času, ale předpokládám, že takový byl odjakživa. Bylo naivní myslet si, že se s narozením dítěte změní.
Podle nějakého psychiatra (teď nevím, jestli to byl Plzák nebo kdo, nepamatuju se, kde jsem to slyšela) se manželé pro fungující manželství musí shodnout na několika základních věcech - počtu dětí a stylu výchovy, frekvenci sexu, nakládání s financemi, způsobu trávení volného času a frekvenci a délce návštěv rodiny. Podle mě by se to mělo užit ve škole, protože bez tohoto konsenzu to jde fakt těžko a dře to ![]()
Ono to hraní s dvouleťákem není až taková zábava. Vyžaduje hodně pozornosti, vzteká se a musíš být celý den ve střehu. To si pak jeden rád odpočine v práci.
Mám to doma dost podobně, synovi budou tři a jen se to zhoršuje. Chlap s ním nemá absolutně trpělivost, prakticky na něj od rána jen pokřikuje ať něco nedělá, pořád by ho jen plácal za všechno, sám ho ven nevezme ani si nesedne na koberec a nestaví lego. On chlap je přes týden pryč a jezdí na víkend, ale to jsou protrpěný dva dny pro všechny. Prej vydělává peníze pro rodinu…no já bych řekla, že utíká před povinostma, ale pak se všude chlubí jaký je otec roku.
Samozřejmě za to, že kluk s ním nechce nic dělat můžu já a moje výchova.
Takže u nás se to fakt s věkem dítěte nezlepšuje, naopak.
@CarnivoraKurama přitom není nic lepšího, když ty malý stvoření můžete naučit něco nového, nějakou dovednost nebo nějakou bejkarnu za kterou pak dostanou oba od maminky drzkovou ![]()
@CarnivoraKurama píše:
Mám to doma dost podobně, synovi budou tři a jen se to zhoršuje. Chlap s ním nemá absolutně trpělivost, prakticky na něj od rána jen pokřikuje ať něco nedělá, pořád by ho jen plácal za všechno, sám ho ven nevezme ani si nesedne na koberec a nestaví lego. On chlap je přes týden pryč a jezdí na víkend, ale to jsou protrpěný dva dny pro všechny. Prej vydělává peníze pro rodinu…no já bych řekla, že utíká před povinostma, ale pak se všude chlubí jaký je otec roku.Samozřejmě za to, že kluk s ním nechce nic dělat můžu já a moje výchova.
Jednou ho to bude moc mrzet, tyhle roky jsou u dětí nejkrásnější.
@CarnivoraKurama píše:
Mám to doma dost podobně, synovi budou tři a jen se to zhoršuje. Chlap s ním nemá absolutně trpělivost, prakticky na něj od rána jen pokřikuje ať něco nedělá, pořád by ho jen plácal za všechno, sám ho ven nevezme ani si nesedne na koberec a nestaví lego. On chlap je přes týden pryč a jezdí na víkend, ale to jsou protrpěný dva dny pro všechny. Prej vydělává peníze pro rodinu…no já bych řekla, že utíká před povinostma, ale pak se všude chlubí jaký je otec roku.Samozřejmě za to, že kluk s ním nechce nic dělat můžu já a moje výchova.
Mám to doma úplně stejně. A korunu tomu vždycky nasadí, když z gauče volá, abych se šla podívat, co malá (5letá) dělá
Ven dceru vezme cca 1× týdně na 3/4 hodiny a celkově čas strávený s dcerou je nula nula nic… Ale podle něj to tak funguje v 95 % domácností
![]()
@Jarka2202 to je taky dobrej materiál
Já to fakt nechápu, děti vždycky chtěl, domluvili jsme se, že budou tři. Já teď těhotná, hrozí mi předčasný porod a doma na hrbu v únoru tříletý a dcera rok a půl. Že má jít se synem aspoň na to blbý hřiště, když já musím taky někdy ležet a odpočívat, mu musím říct aspoň 5×, jinak je na mobilu nebo chrápe. Kdyby neplatil část nájmu a jídlo tak je mi líp bez něj.
Ahoj. Jen se zeptam. Vy, ktere mate doma taky chlapa, ktery se moc neobetuje malým dětem, jak to šlo časem?
treba necha maleho naheho, kdyz se nechce obléct nebo ho z venku pritahne i s motorkou, kterou nechce opustit… Pritom ja s nim nemam zadne problemy, fakt ne a vzdy se domluvime, trva to, chvile rozmluv ale jo… 

Muj chlap neni špatný, financne se máme více, než dobře. Doma tedy moc nepomuze neboť hodně pracuje a nebo brigadničí, aby jsme měli vyšší úspory a baví ho pracovat… ale když je dlouho doma, z nudy uklízí, jinak ani ne.. On nevydrzi nic nedelat a jen se válet, z toho prameni ze ho ani nebavi travit cas se synem treba jen na koberci u hracek. Ale radsi se bude nudit, nez vymyslet program s malym. Tedy pohraje si s ním, vezme ho ven, vse na chvíli… ale to uz musi být nějaký den, kdy je odpočatý a nemá co jiného na práci nebo je musim vykopnout. Nema trpelivost, malemu jsou 2 roky, clovek se s nim dorozumí, ale není to ještě ono… takže chlap je nervóza - dlouhá výprava, pak zase nechce domu apod… omezování atd… celkove jakmile prcek odporuje, tak bud volá mě nebo na to kašle a nechá ho dělat co chce
Ale co zacal maly mluvit, tak to s nim hnulo. Tedy ze si chce hrat, tak se zvedne a jde. Jenze on ten smrádeček na všechno chce mamku a tátovi rekne jen, kdyz ho poslu
Zlepšilo se vám to doma, kdyz si dite vylozene uz rekne, co chce?
Ja mu do hlavy nevidim a mluvit se s nim o tom nedá, on se vidí jako vzorný otec. Upracovaný věčně je, nevyspí se ani o víkend a pak nemá energii na nás… to je hned videt, kdyz vstal dneska… ted jsou spolu venku… ale je mu to jedno, hlavně že se sypou korunky