Neoblíbenost - nepopularita jména ?

Anonymní
11.6.23 19:19

Neoblíbenost - nepopularita jména ?

Ahoj jak už to bývá mojí rodiče pro mě měli ve výběru jiné jméno byli rozhodnutí že se budu z rodinných důvodu jmenovat Zdena
(ano přímo Zdena ne Zdeňka) ale nakonec se tak nejmenují já musím za mě bohužel říct naštěstí mě se to jméno nelíbí a nedovedu si představit že bych se tak jmenovala asi bych si nakonec na to zvyklá jak se dá zvyknout na vše
(jsou v životě horší a důležitější věci než jméno) Ale všimla se si že jméno Zdena/Zdeňka se skoro nedává taky je u vás tak neoblíbené nepopulární?… A Zdeňky Zdenky vy co jméno nosíte jak se vám s ním žije? Jak stě se svým jménem spokojený?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
11.6.23 19:23

Kámoška má 13 letou Zdeňku. Je to neobvyklé, ale hezké jméno. Aspoň jich není ve třídě pět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
11.6.23 19:35

Zdena se mi nelíbí vůbec, protože mám k tomu jménu silnou osobní averzi. Ale znám malou Zdeničku, je jí +-10 let. Už jako dítě věrně kopíruje nesnesitelné Zdeny, co znám :oops: Jsem si vědoma, že jsem předpojatá a není to ode mě fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
11.6.23 19:36

Moje nejlepsi kamaradka na zakladce byla Zdeňka a nikdy me nenapadlo nad tim nijak zvlast hloubat. Mne to prijde jako normalni jmeno. Dceri bych ho nedala, protoze me nijak zvlast neoslovuje, ale to je tak vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
11.6.23 19:45

Zdena/Zdeňka mi nevadí. Mám averzi na jiná jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
11.6.23 19:57
@Anonymní píše:
Ahoj jak už to bývá mojí rodiče pro mě měli ve výběru jiné jméno byli rozhodnutí že se budu z rodinných důvodu jmenovat Zdena
(ano přímo Zdena ne Zdeňka) ale nakonec se tak nejmenují já musím za mě bohužel říct naštěstí mě se to jméno nelíbí a nedovedu si představit že bych se tak jmenovala asi bych si nakonec na to zvyklá jak se dá zvyknout na vše
(jsou v životě horší a důležitější věci než jméno) Ale všimla se si že jméno Zdena/Zdeňka se skoro nedává taky je u vás tak neoblíbené nepopulární?… A Zdeňky Zdenky vy co jméno nosíte jak se vám s ním žije? Jak stě se svým jménem spokojený?

Taky myslím, že by sis zvykla, když by ti tak říkali od narození :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
11.6.23 19:58

Sice bych ho nedala, ale celkem se mi líbí, spíš teda Zdeňka. Vybavím si Zdeničku od Káji Maříka :lol: A klidně si myslím, že doba popularity může třeba za pár let přijít, však některá stará jména jsou teď taky populární, třeba ty staropanenská jména jako Anežka a Alžběta nebo Ema, Amálie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
11.6.23 20:08

Zdeňka ujde, i když bych tak dceru nepojmenovala. Na světě jsou stovky, ne-li tisíce hezčích jmen.

Zdena se mi nelíbí vůbec. Mám to jméno spojené s upjatými důchodkyněmi. Tohle jméno se snad posledních padesát/šedesát let skoro vůbec nedává. Jako první se mi vždycky vybaví nějaká „paní Zdena“ ze soutěže typu Kolotoč nebo Riskuj. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 20:11

Jmenuji se Zdeňka. Po mamince. Narozená v osmdesátkách. Jako puboš jsem byla nespokojená. Naštěstí mě nikdo Zdeno neoslovuje. Většinou je to Zdeni, Zdenino, Zdenko. Já se představuji jako Zdenka. Podle mě to jméno spadá do stejné katogerie jako Jana, Hana, Dana. Nenadchne, neurazí. Umím si pro sebe představit horší jméno. Třeba Květa, Růžena, Vendula atd.

• Citovat
  • Upravit
151
11.6.23 20:13

Já bych tak dceru nepojmenovala. Některá zastaralá jména jsou hezká, ale tohle zrovna moc ne. Neznám žádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.6.23 20:14

To jméno má karmické zatížení. Jinak je pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.23 20:16
@Dollorres píše:
To jméno má karmické zatížení. Jinak je pěkné.

Kde se vlastně zjišťuje jaké jméno má/nemá karmické zatížení? Četla jsem někde, že snad i Dita. Škoda, to by se mi líbilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 20:20

Znám Zdenu, zdeňku a zděnu. Všem je víc jak 30. Těch zastaralých jmen je spousta, např Jarmila, Jaroslava, Růžena, Květa, Marta Božena, Bohuslava…
Já sama mám nedáváne jméno.

• Citovat
  • Upravit
372
11.6.23 20:23

Mně připadá celkem neutrální. Dceři bych ho nevybrala, ale nic špatného na něm nevidím. Jmenovala se tak spolužačka ze základky a byla to a stále je neskutečně hezká holka. Jmenuje se tak kolegyně v práci, jmenuje se tak i kamarádova manželka. Nikdy mě nenapadlo, že by na tom jméně mělo být něco špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
11.6.23 20:30

Strasne jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie