Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o těchto jménech a jak by jste jim říkaly domácky? Sebastian, Trevor, George, Kristian a Adrian
Diky ![]()
Sebastián, sebík, sebouš, sebíček, Janek
Trevor, Tery, tri, vója, víry
Gregor, Grego, Greg, ego
Kristián, Kris, Týno, Kristy, Tian
Adrian, Adi, adri, Tian, ríja
Trevore a Adriane
zbytek bych nedavala, nemam rada komoleni jmen, detem rikame stejne, jako se jmenuji. Maji kratka jmena, dvojslabicna.
Až na Sebastiana z toho vzniknou patvary, které s původním jménem nemají nic společného. Třeba Áďa, Kríša a podobně. Hnus.
@Helalich píše:Že se mi to vůbec nelíbí a neříkala bych jim nijak, protože bych je nikdy svým dětem nedala.
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o těchto jménech a jak by jste jim říkaly domácky? Sebastian, Trevor, George, Kristian a AdrianDiky
Kamarad je Kristian a rikame mu Kristek
, znam i Sebastiana a tomu se zas rika Basty.
Sebastian v pohode, Seba nebo Sebik
Trevor a George - v nasich luzich a hajich totalne mimo, to bych vubec po ceskem vzoru nepatlala
Kristian a Adrian v pohode, Kristian ani nevim, Adrian Ada
Znám Kristiána a říkají mi Kristoš, Krisťa, Kris
Sebastian - Seba, Sebík, Bastík
U zbylých tři nevím, to už jsou fakt patvary
Sebastian - Sebík, Sebouš, Bastík, Bast, Bastien, Sebínek, Sebastiánek
Trevor - Trevi
George - Jiřík, Jíra, Gigi
Kristian - Kristy, Krist, Kiki, Kikouš
Adrian - Áďa
@korn123 píše:
Sebastian - Sebík, Sebouš, Bastík, Bast, Bastien, Sebínek, Sebastiánek
Trevor - Trevi
George - Jiřík, Jíra, Gigi
Kristian - Kristy, Krist, Kiki, Kikouš
Adrian - Áďa![]()
![]()
Pokud by někdo v Čechách dál dítěti jméno George a pak mu říkal Jiří, tak bych si myslela, že je mentálně retardovaný. ![]()
Když je někdo taková hvězda, že má potřebu dát dítěti cizí jméno v Čechách, aby byl zajímavý, tak ať si za tím stojí a říká tomu dítěti tím cizím jménem a netvoří mu české patvary
když vidím, co jsou pak lidi schopni vymyslet za přezdívky, protože jim to jméno nejde přes pusu, tak občas opravdu nechápu ![]()
Znate Sebastiana Loeba? Tomu rikaji Seb/Sebe. A az bude v puberte, muzete rict: „Uz se zklidni, Sebe, pac mi z tebe je.be!“
Znám děti těchto jmen a říkají jim:
Sebastian - Sebík, Séba
Kristian - Kristy, Kristiánek
Adrian - Áďa, Adri
![]()
Trevor, George jsou jména cizojazičná a zdrobnělinami bych je nekomolila (Trévo a Džordžíku je úlet
)
@Helalich píše:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o těchto jménech a jak by jste jim říkaly domácky? Sebastian, Trevor, George, Kristian a AdrianDiky
Trevora a George bych nechala v šuplíku, předpokládám, že žijete v ČR. Sebastian se většinou oslovuje Basti, Sebi, Seba… a Kristianovi se dá říkat prostě Kris. A u Adriana třeba Adri 🤷🏻♀️
@Serpentini píše:
Pokud by někdo v Čechách dál dítěti jméno George a pak mu říkal Jiří, tak bych si myslela, že je mentálně retardovaný.
Já bych nedala ani jedno z těch jmén ![]()