Domácky tvar pro jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
10.6.23 09:14
@Helalich píše:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o těchto jménech a jak by jste jim říkaly domácky? Sebastian, Trevor, George, Kristian a AdrianDiky :P

Sebe!
Trevi!
Georgi! (To se na ceskou gramatiku napasovat neda)
Kristy! Ádo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 22:47

Ahoj, diskuze starší, ale třeba se ještě bude má troška do mlýna hodit. :srdce: U těch ostatních nevím, jak je zkrátit (nějak mi přes pusu jde to oslovení jen celým jménem a u některých ještě navíc bez skloňování),ale sama mám v podstatě ženskou verzi jména Sebastian a říkají mi úplně nejčastěji Seby. To jen pro představu o tom jak asi lidé nejčastěji tohle jméno zkracují. Není to tak, že bych neslýchala i jiná oslovení, jen většina lidí zvolí právě toto. Pravda, že často je to po otázce „jak ti říkají“, kdy já sama obvykle nabídnu tuto nejběžnější možnost a oni se s tím spokojí. A mnoho lidí tohle jméno nezkracuje vůbec a mnoho jiných je naopak, řekněme, velice kreativních. :lol: Takže u Sebastiana očekávej buď Seba/Sebyho nebo prakticky cokoliv. :mrgreen:
Anonym z důvodu uvedení jména.

• Citovat
  • Upravit
1214
22.7.23 22:51

Jee, ja uz to komentovala, omlouvam se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
7.10.23 14:00
@Helalich píše:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o těchto jménech a jak by jste jim říkaly domácky? Sebastian, Trevor, George, Kristian a AdrianDiky :P

Nijak, já nemám ráda zkratky a przneni jmen

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze