Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych jméno Stela nedala: jednak by se jí lidi ptali, jestli jedno nebo dvě L (u mě se jen ptají, jestli s krátkým nebo s dlouhým, a rozčiluje mě to), a druhak je to teď celkem in - pořád jich přibývá. Ale to vám asi nevadí, a objektivně to jméno není špatné.
Heru vůbec ignoruj: malé děti to neznají, a větší, když nebudou mít Tvoji dceru rády, si najdou na každé jméno nějakou nadávku, tak to prostě je. (Vždycky si vzpomenu na kolegu, jehož dcery měly spolužáka s nejsrandovnějším jménem Marek. Byly tam děti se jmény vietnamskými, arabskými, ale Marek byl Marek Prso - kamarád nevěděl proč - a z toho měly děti největší srandu.)
Mně se líbí moc, i když více se dvěma l. Naše druhá dcera se jmenuje Stella a jsem s tím jménem moc spokojená ![]()
@kytkalenka píše:Anička by byla holka, ale narodil se kluk
My jsme vybrali Annu a vyslechla jsem si tolik hlášek, že jsem ani neměla tušení kolik jich je. Ale neřešíme to, nám se prostě líbí. Kluka máme Petra. Spíš mám problém co napsat za druhé klučičí, kdyby náhodou ten ultrazvuk nebyl 100%.
g @inkakřivák píše:
@Russet No to se nemůžeš divit, ona Stela, Hera jsou tuky. Ale jméno si dej jaké chcete vy, je to vaše právo.
Jsem starší ročník, tak to vím. Ale nejsem blbeček, co by se šklebil, že se jmenuje po tuku. Jinde se chce z krásné Kateřiny přejmenovat dcera na Audrey. Ale na druhou stranu je dobře, že má jen takové „starosti“.
Stela je hezké jméno. Vždycky se najdou tací, kterým nebude jméno z nějakého důvodu po chuti. To musí člověk hodit za hlavu. Sestra pojmenovala syna Tobiáš, a dokud se nenarodil, půlka rodiny ji to vymlouvala, že je to hrozné jméno. Teď si na to už nikdo ani nevzpomene a všichni si na miminko s tímto jménem zvykli, byť proti němu původně protestovali. ![]()
Stellu máme doma, je to krásné jméno, ještě jsem se nesetkala s tím, aby měl někdo narážku na tuk nebo něco jiného. Spíš mám problém, že se mi líbí tak moc, že bych ho nejradši dala i druhé dceři, co se má za pár týdnů narodit
nějak mi nejde vybrat druhé jméno, co by bylo tak hezké a hodilo se ke Stelle. Tak snad nás ještě něco napadne.
Stela je hezké jméno, znám tři Stely, dvě s jedním l a jednu se dvěma l a nikdy jsem neslyšela, že by někdo jejich jména komolil nebo se jim smál. Navíc stella = italsky hvězda, za mě krásné jméno. Kdo chce, vždycky si něco najde, nám rozmlouvali Denise kvůli narážce na penis, Amálku kvůli sexuální praktice, a řadu dalších jmen. Takže to by pak člověk mohl dávat jen pár tradičních českých jmen.
Stela je teď dost v kurzu, takže ji slycham docela často. Mas v okolí dost divné lidi, když mají potřeba takto srazet jméno pro tvé miminko
Takových produktů se ženským jménem je… cigarety Petra, těstoviny Adriana
Je to krásné jméno, sama bych o něm uvažovala, kdyby se nám hodilo k příjmení. Více se mi líbí varianta se dvěma L, ale je to jedno, klidně dejte ![]()
Kašlala bych na lidi kolem
My máme typické jméno pro dnešní dobu Nela a mladší jsme dali zase neobvyklé jméno Eleonora…Důležité je, že se líbí vám
A mmchd Stel(l)a je krásné jméno ![]()
Rozhodne lepsi Stela nez modni Ema - tech je vsude mraky.
A z lidi, kteri se posmivaji si nic nedelej, je to vizitka jejich inteligence.
@Anonymní píše:
Ahojky, prosím anonym- nechci si stěžovat veřejněČekáme holčičku a vybrali jsme jméno : Stela. Jenže jsem tím spustili lavinu hrůzy. Říkají ji : Nela, Hera. Že prý jim to jméno nejde přes pusu. Proboha! Co je na tom špatného? Máme 7 letého syna Filipa. Takže jsme si říkali že Stela & Filip se nám k sobě hodí… Jak to vidíte vy?
Stela je pěkné jméno, nechápu ty reakce.. i kdyby to byla třeba Božidara, mají to respektovat..