Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Osobně s tím nemám problém když ženská si nechá nepřechýlené manželovo příjmení, které aspoň trochu zní cize, ale klasické české nechápu ![]()
Mně třeba nepřechýlená příjmení nevadí, chápu, že si bez toho -ová (ova) žena nepřipadá jako něčí majetek. I když zrovna Emma Smetana zní vtipně ![]()
Ahoj holky,
radši anonym, ať si rodina netuka na hlavu. S prvni dcerou jsme si uzili, kdyz jsme jmeno rekli a ted pro kluka jeste nemame rozhodnuto. Radsi rikame, ze nevime a ona je to vlastne pravda. Ale porod se uz blizi. Co si myslite o jmeně Timon? ![]()
Vyber meno ake sa ti pre dieta paci. Timon je fajn meno - preco nie. Nasa dcera vola Verona, a tiez sme si vypoculi. Veta „to chces spravit svojmu dietatu“ bol asi najlepsi odvar. Vsetci mali blbe kecy tyzden po oznameni mena, a po narodeni to uz nik neriesil. Kamaratka ma Lumira a tiez je prekvapenie len prve 2 minuty pri zoznamovani.
@Xsenova ano presne takove reakce, nechapu, ze ma kazdy potrebu soudit, to bych nedal/a, chudak dite, proc by, ale proboha rodice davali jmeno, ktere se jim nelibi? Me se Timon libi a moc, ale trosku me znejistila jeho cetnost, ale na druhou stranu mi to vlastne jako exotika neprijde, jsou podle me daleko mene „prijatelnejsi“ jmena ![]()
U nas su mena regulovane - tak je tazko v CR dat meno ktore je uplne mimo. Chapem blbu poznamku pri menach Jasna hviezda, Stastie alebo Jablko
Ale meno z kalendara na tom nevidim nic zvlastne. My sme si presadili svoje a sme velmi spokojni. Od narodenia dcery nikto nic nepovedal. Inak mne sa meno Timon velmi paci.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,radši anonym, ať si rodina netuka na hlavu. S prvni dcerou jsme si uzili, kdyz jsme jmeno rekli a ted pro kluka jeste nemame rozhodnuto. Radsi rikame, ze nevime a ona je to vlastne pravda. Ale porod se uz blizi. Co si myslite o jmeně Timon?
Ahoj, no já si taky vyslechla od segry, jestli jsme se nezbláznili s výběrem jména a že nám dcera jednou poděkuje. Jmenuje se Berenika. Pokud se vám Timon líbí, kašlete na kecy druhých. Mně to jméno přijde naprosto v pořádku, hlavně když na něj zavoláš, neotočí se dalších 5 dětí.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,radši anonym, ať si rodina netuka na hlavu. S prvni dcerou jsme si uzili, kdyz jsme jmeno rekli a ted pro kluka jeste nemame rozhodnuto. Radsi rikame, ze nevime a ona je to vlastne pravda. Ale porod se uz blizi. Co si myslite o jmeně Timon?
Dej, co se ti libi. My dame asi Jonase, neprijde mi to jako nejaka exotika a taky jsou kecy. (A prvni taky nema uplne obvykle jmeno)
@Martina T
Já si taky myslím, že vám dcera jednou poděkuje. Krásné jméno ![]()
@Radu Ahoj mame Stellu. Nejdrive nam nejak nesla pres pusu, ale ted to jmeno zboznuju
Chtela bych syna pojmenovat Laděk, nevite, jestli je to mozne? Jak to zjistim? Dekuji za rady ![]()
@Anonymní píše:
@Radu Ahoj mame Stellu. Nejdrive nam nejak nesla pres pusu, ale ted to jmeno zboznujuChtela bych syna pojmenovat Laděk, nevite, jestli je to mozne? Jak to zjistim? Dekuji za rady
Nejde. Luděk nebo Ladislav to ano, Laděk ne.
Nejdriv jsem myslela, ze to tu je kvuli Raphaelovi, ale Lesana to rozsekla. To jsem ani nevedela, ze takovy jmeno existuje ![]()