Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám ráda jména, která nejsou moc frekventovaná. Před cizokrajnými jsme dali přednost Alžbětce a Justýnce. Okolí nám volbu schválilo, jména se všem moc líbía já jsem ráda, že u starší jsem nepodlehla trendu jména Nela a u mladší jménu Adéla.
Anastazie, Amálka, Apolenka. Kryšpín, Hugo. Je spousta krásných a neokoukaných jmen ![]()
@mamatko Kristýnka,Týna, Týnka, Kikina(to nenávidim, jak na jezevčíka),Kris, Kristýn, když zlobila řïkala jsem jí(dceři)Kristouši nebo Krišpíne.
Ozivuju tuhle diskusi. Vybrali jsme pro kluka jméno Kristián, jde to dobře k našemu příjmení i k sestřičce Juditce a líbí se nám. Ale reakce babiček a dědů jsou vysloveně negativní, ještě horší než byly na Juditku. Jejího jmena jsem nezalitovala nikdy ani vteřinu, všem se líbí a neznáme žádnou další, ale teď s Kristiánkem jsem teda na vážkách takové odpor jsem nečekala. Nechali byste si do toho mluvit?
Jestli se vám jméno líbí, klidně ho dejte. Mě se třeba jméno Kristián líbí.
Mluvit bých si do toho nenechala a dala jméno, jaké se líbí vám. Spíš bych se zamyslela nad tím, jestli jsem si opravdu jistá, když mě odpor rodiny rozhodí.
Jméno Kristián bych sice osobně nedala z principu (nejsem věřící a nechci dávat jména s podobným významem), ale líbí se mi. A ještě víc jeho staročeská varianta Křišťan ![]()
Lennon Marlene Haj Smetana tak takhle se jmenuje holčička Emmy Smetany. Někdy si tak říkám, jestli se ty rodiče musí dělat výjimečnými i přes jméno dítěte. Chtěli byste se jmenovat Lennon Marlene Haj Smetana? Ta Smetana na konci tomu dodává exotický punc ![]()
Zrovna jsem to četla.. Mě to " Marlene Lenon " Líbí.. Otázka je jak to je. Někde píšou prvne - Lenin, a někde Marlene. Ale mě se to líbí.. Až na tu smetanu
Pardon..- Lenon
Příspěvek upraven 16.12.16 v 20:24
@terinka4444 zni mi to jako nějaky bonbon
Jinak Marlen se mi libi..nesedi mi tam ta Lennon (přijde mi to jako klucici jméno).. ![]()
@terinka4444 a je to holka nebo kluk, nějak to nedokážu poznat. A rozhodně to na mě působí jako pomsta než láskyplně vybrané jméno
![]()