Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4954
3.1.16 13:36

@Halibar Me se treba Benjamin libi, ale nedala bych ho protoze u nas je jich hodne, to samozrejme neznamena, ze jich bude vsude plno. 600 v CR, to se jeste da, ale jako neobvykle jmeno to rozhodne nepovazuji. Sebastian nebo Benjamin mi prijde stejne hezke, ale take stejne frekventovane.

Příspěvek upraven 04.01.16 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149349
3.1.16 13:49

@kralovnicka Mercedes není jmèno pro auto, naopak to auto se jmenuje pro dceri vyrobce. Mercedes he klasické spanêlské jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
3.1.16 13:51

Mercedes je dívčí jméno. Však taky po holce je to auto pojmenované a tím pádem zničené. Stejně jako Felicie, Fabia.

Anonymní: Pokud chceš, napiš mi to jméno, můžu se hned kouknout do Knappové. Mám teda vydání z roku 2006, čili ne to nejnovější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
3.1.16 13:51

@Flyingfrog aha, to jsem nevedela :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
3.1.16 13:52

@Anna766 Ha, byla jsi rychlejší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
3.1.16 13:55

Tak jsem alespon zase o neco chytrejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.16 19:59

@Flyingfrog dekuji moc za pomoc! :hug: ale ten jediny nositel jmena je asi rocni chlapecek, takze jestli bylo registrovano, tak teprve vloni. Ale uz jsem nasla kontakt na Knappovou, tak jsem ji zkusila poslat mail. Kdyztak zajdu proste na matriku…

• Citovat
  • Upravit
4954
3.1.16 20:35
@Anonymní píše:
@Flyingfrog dekuji moc za pomoc! :hug: ale ten jediny nositel jmena je asi rocni chlapecek, takze jestli bylo registrovano, tak teprve vloni. Ale uz jsem nasla kontakt na Knappovou, tak jsem ji zkusila poslat mail. Kdyztak zajdu proste na matriku…

ja myslim, ze ti urcite vyjdou vstric.Max.za to zaplatis nejaky poplatek, ale pokud se vam jmeno libi, urcite to stoji za to, to zkusit. Moje sestra byla jedina sveho jmena v CR v 80.letech, ted jsou 2. V cz kalendari vubec neni, svatek neslavi a taky to matrikarka tehda odsouhlasila :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
4.1.16 08:48

Tak bych se obràtila na matriku v místě, kde jsi to jméno objevila.:-)
Jinak v knížce být může, ale zatím ho nikdo nedal.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.1.16 15:54

Zdravím, také se přidávám se svou troškou do mlýna, i když jak jsem s pročítala diskusi, tak naše Amálie (za měsíc dva roky) zas tak neobvyklá není, ale přiznám se že ve svém okolí žádnou neznám. Já původně chtěla Marii Annu, Annu Marii případně Marianu, ale ani jedno mi doma neprošlo. A protože jsem v případě kluka chtěla klasické jméno Jan (po manželovi, dědovi a strejdovi), jméno pro holčičku vybíral manžel. Stejné to bude i u druhého. Trvám si na Janovi, takže holčička bude podle manžela Anastazie. Mě by se líbila třeba i Rosalie, Julie, Sofie, Klaudie, ale pokud si trvám na Janovi nemám šanci :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
4.1.16 16:14

@Zuzka2411 Anastazie je moc pekne jmeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
4.1.16 16:23

@Zuzka2411 Amalku ma i moje kamaradka. Jinak z tech jmen se mi libi Mariana a Anastazie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
4.1.16 16:40

Ziju v Nemecku a tady strasne leti Emil, Bruno a Hugo! Co me jeste napada z tech starsich je Eduard (Eda), Otakar (Ota), Bartolomej pro holku Eulalie, Otylie, Tilda, Karla, Aloisie… Uz jsem slysela, ze dal nedavno nekdo dokonce jmena jako Lazar a Haštal… Takze mozne uz je skoro vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
4.1.16 16:48

@nohalka Huga ma ted kamaradka, Bartolomej se nam moc libi, ale mame tvrde prijmeni a to by si maly asi zlomil jazyk a Aloisie jsem ted nedavno nekde videla a strasne se mi to jmeno libi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
4.1.16 16:49

Huga i Bruna maji kamaradky. Bruno se mi libi moc, ale dle knihy „jmeno je vas osud“ to tam nevychazi moc dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze