Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
23.5.21 16:15
@LamLea13 píše:
Holky nevíte prosím, jestli je jméno Ever v čr povolené?

Možnost pojmenovat dítě by měla být limitována nějakými IQ testy nebo něčím podobným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.5.21 16:18
@LamLea13 píše:

Když to musí být, tak ho dát jako druhé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
23.5.21 16:24
@hanka.br. píše:
Možnost pojmenovat dítě by měla být limitována nějakými IQ testy nebo něčím podobným.
:P :P :P :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
23.5.21 16:44

A brácha bude Never :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
23.5.21 17:02
@LamLea13 píše:

Teoreticky ano
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.5.21 17:19
@hanka.br. píše:

na druhou stranu mít sourozence Never a Ever…to je pecka. Další se pak můžou jmenovat Today, Tomorrow a Always. Navíc jsou ta jména děsně cool, protože jsou bezpohlavní, takže pokud se pak ten člověk rozhodne být nebinární, tak má jeden problém z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
23.5.21 17:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
23.5.21 17:29
@LamLea13 píše:

V zahraničí se používá, takže by mělo jít dát i u nás. Zavolala bych na matriku a zeptala se, jestli už ho mají v těch svých seznamech. Kdyby ne, tak asi nebude těžké dokázat, že je to existující jméno. Jeden jeho nositel by měl být i v ČR, odkaz už tu je.

K tomu, jestli se mi líbí, se nevyjadřuju, na to se zakladatelka neptala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.5.21 18:01

@annali @Fiducia Díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
23.5.21 19:12

@Andrejka13 Nevermore :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 05:13

Daisy

• Citovat
  • Upravit
29.5.21 09:49
@LENNYS píše:
Ahoj Radu,

vybrali jste moc krásné jméno, je to můj horký favorit. Zatím to u nás ještě není aktuální, ale s manžílkem se handrkujeme už teď. Mu se to moc nelíbí, ale já jsem z toho hotová. Je to pěkný, neobvyklý, nemá to každej a všichni si to zapamatují! No, mám ještě dost času na to, abych ho přemluvila. :D
Ale v kalendáři je to myslím jen jako Stela,ne? Nebo Stella?
Každopádně fakt super jméno!

Čau Lennys

Záleží na tom, co je napsané v nějakém občanském kalendáři? Někdo může vybírat i podle liturgického.

@zurecek píše:
ahoj Raduš,
fandím Vám, Stela je moc hezké jméno. Kamarádka ho chtěla dát, ale její holčička by měla narozeniny a svátek ve stejný měsíc,tak nakonec od toho upustili.My máme doma Emily, jméno je to anglické a v Anglii, nebo USA běžně dávané. Moc se mi líbí a za to věčné vysvětlování, že to není Emilka, ale Emily mi to stojí.
Okolí nebo, někdo cizí se mě pořád vyptávají, ale už jsem upustila od věčného vysvětlování, prostě holčička je Emily a říká se jí Emily a tečka.
Nedávno mi cizí ženská říkala, že proč takové jméno?, vždyť jsme v České republice a já scela nečekaně řekla, myslíte? Už to není o tom jsme v EU, naše děti budou cestovat možná se vzdělávat v zahraničí, takže milé mamky klidně dávejte netradiční ať už česká nebo zahraniční jména.
Naprosto stejně to máme s Dr. když vstoupíme do ordinace, tak se hned ví o koho se jedná a nemusíme hlásit příjmení, prostě si toto netradiční jméno spouta lidí zapamatuje a nesplývá jim to v tom chumlu stejných jmen.
A mým favoritem pro další holčičku, pokud bude, je Elizabeth.
Klidnou noc přejem Zuzka+Emily 1,5 roku

V zahraničí je známá i Emilie (Australanka Emilie de Ravin).
Nepochopím, proč máme lézt do zadku zahraničí. Máme toliko krásných jmen. I dříve Češi žijící dlouhodobě v zahraničí dávali česká jména, viz Dobromila Lydia (od jisté vědkyně), Estanislao Kocourek, Stanislav Mikita,… Klidně by bylo dobré dát i jména dvě - jedno české, druhé zahraniční.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ladislao
https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_(given_name)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.21 09:51
@Dobrej_tym píše:
@Andrejka13 Nevermore :andel:

Nevermore, Baltimore. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.21 10:12
@delly píše:
Ahoj!!!Taky se mi líbí jiná jména, naž mají všichni, tak jsme dali Nelly. Jen mi vadí, že jí cizí lidi a ve školce, říkalí Nelo. Už jsem je upozorňovala, ať jí tak neříkají, protože se tak nejmenuje. Nelly je francouzské jméno a teď, když jsme vybírali pro druhé mimčo, napsali jsme Nikol, aby se to k sobě hodilo. No a máme Adama.
Jméno jsme vybírali tak, že jsme chtěli původně jméno Nola. Šli jsme se zeptat na matriku a tam nám půjčili (dokonce s sebou domů) knížku, kde je 20000 jmen, která se můžou dávat. Nola tam nebyla, tak jsme vybrali Nelly. Jinak ty jména jsou i na netu na www.mvcr.cz.

Nelly je mezinárodní zdrobnělina pro Helenu, Petronelu, Danielu, Corneliu, Eleonor, Penelope a Noeliu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.21 15:04
@Radu píše:
Ahojte holky,zajímaly by mne ohlasy a zkušenosti maminek, které svému miminku vybraly nějaké jiné - cizokrajné, zastaralé, málo užívané, zkrátka méně obvyklé jméno a jak na to reagovali příbuzní a známí, jak na to reaguje okolí atd..
Například já mám holčičku Stellu, moc se mi to jméno líbí a žádnou jinou (krome p.Zázvorkové) neznám.
Reakce okolí jsou vesměs velmi kladné, ale třeba jedné známé to jméno „nějak nejde přes pusu“..
Velmi milá je reakce našeho pana doktora, který vždy, když vstoupíme do ordinace, pronese : Á sestřičko, máme tady hvězdičku.. :P( Stella významově znamená hvězda )
V porodnici se mnou ležela maminka s Cyrilem, vím o Hubertovi, Jákobovi, Denielovi, o holčičce Lole, Lilianě…
Znáte nebo máte někdo taky nějaké „jiné“ jméno..?
Mějte se a zdravíme,
Radka + Stellinka 7měs.

Moje známá má dceru Amy.
Jméno Deniel je prostě pouze americká vyslovnost hebrejského Daniela. Přijde mě jako kombinace Denise a Daniela, aby chlapcoj mohli říkat Deny. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze