Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, mám jeden takový problém, v přítelem čekáme kluka. Vzhledem k tomu že ten můj se jmenuje arnošt. A ikdyž si to přeje, tak pochopitelně mu nemůžu toho jméno dát… za prvé se mi nelíbí a za druhé by se mu děti smály a za třetí vím, že by mi to někdy vyčítal:) myslíte, že když mu dám jméno jen Arny, že mi to uznají? nikde jsem nenašla, že by se někdo takhle oficiálně jmenoval ![]()
No nevím, nedalo by se dohodout na jiným jménu? Jink za mě Arny je malinko lepší jak Arnošt ![]()
Mně Arnošt nepřipadá nijak strašný a vůbec nevím, proč by se mu děti měly smát. Kór v dnešní době. Jméno Arny se u nás nevyskytuje, takže bys to měla složité. Navíc je to jak jméno pro psa.
Tak Arnošt je jméno germánského původu - německy Ernest. Zřejmě lepší varianta, než Arny. Moje tchyně je Arnoštka, celý život jí říkají Erna. Takže pro mě to zas taková „exotika“ není ![]()
A navíc, tvůj přítel se Arnošt jmenuje, on s tím jménem celý život trpí, je terčem posměšků? Zřejmě vede plnohodnotný život, ne? Má tebe, čekáte miminko - věř mi, že jsou horší jména ![]()
@marki777 píše:
Dobrý den, mám jeden takový problém, v přítelem čekáme kluka. Vzhledem k tomu že ten můj se jmenuje arnošt. A ikdyž si to přeje, tak pochopitelně mu nemůžu toho jméno dát… za prvé se mi nelíbí a za druhé by se mu děti smály a za třetí vím, že by mi to někdy vyčítal:) myslíte, že když mu dám jméno jen Arny, že mi to uznají? nikde jsem nenašla, že by se někdo takhle oficiálně jmenoval
arnošt je děsné a nevím proč by se tak měl jmenovat jen proto že se tak jmenuje on
jako ti chlapi si myslí že jsou středobodem světa. dej si jméno jaké se líbí tobě ![]()
Myslim, ze by sis musela zaplatit za overeni, zda se toto jmeno pouziva. Presneji snad poradi jina. OT. Jinak ale Arny je vazne desny a jmenovalo se tak moje morce, kdyz mi bylo 6 ![]()
Arnošt je krásné české jméno (jmenoval se tak i můj dědeček).
Arny je divné
to je jako pokus nějaké cééééélebrity vymyslet něco originálního ![]()
A co se týče smíchu dětí
když to nebude kvůli jména, tak to bude kvůli barvě vlasů, odstávajícím uším, že je šprt… pokud bude psychicky slabší, tak si děti důvod vždy najdou, pokud bude dost silný, tak ustojí jméno, vlasy i cokoliv jiného ![]()