Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám děti naočkované, velké a stejně pokud to není nutné tak je v době chřipek do obchodů netahám
A do MHD taky jen když je to nutné. Nevidím k tomu důvod.
@Anonymní píše:
@debra.morgan a můžu se zeptat jak to děláte. Já nedokážu svůj strach ovládnout
Ale očkování nezaručuje 100% bezpečnost okolního světa.
Jednak existuje spousta nemocí, proti kterým se neočkuje. Dalo by se říct, že je to drtivá většina nemocí.
A pak i když je dítě očkované, dost často se stává, že se mu protilátky proti něčemu vůbec nevytvoří. Anebo vytvoří, ale přesto tu nemoc chytne.
Zkrátka neznamená to, že očkováním se všechny nemoci pořeší jako mávnutím kouzelné hůlky.
MHD sem musela vyuzivat, kdyz bylo treba jit na gyndu apod, tak mala vsude byvala od narozeni se mnou. Co se tyka obchodaku, hernicek, tak to ju netaham ani ted, mela v rijnu 6 let
Nakupak jen vyjimecne, kdyz musime s malou koupit boty ![]()
Já musela s dítětem MHD jezdit denně téměř od začátku, sice jen pár stanic, ale někdo musel velké vodit do školy. Nechytlo nikdy nic. Respektive chytlo, když byly školní prázdniny MHD se nejezdilo a nemoc přinesl otec.
@Anonymní píše:
Zdravím chci se zeptat mé dítě má jen dvě dávky hexy a bojím se jezdit MHD, chodit do velkoobchodů do nemocnic na návštěvy (vyhýbáme se velkému počtu lidí )… Chci se zeptat chodíte normálně s dětmi všude nemáte strach ze spalniček a dalších nemoci atd…
po druhé dávce hexy je dítě chráněné, třetí je pak potřeba dát do roka od druhé dávky, aby to fungovalo dál (rok staré informace od našeho pediatra).
já se bála taky, do té druhé hexy jsem s ní MHD nikam nejezdila (kromě doktorů) a jelikož nemáme auto, tak jsme prostě do třičtvrtě roku chodily jen na procházky. Na návštěvy a do města jsme začaly vyrážet až potom…a nemám pocit, že bych o něco přišla já nebo malá
A do obchoďáků jí teda netahám ani teď, nevidím k tomu důvod žádný, co potřebuju vyřídím sama, když hlídá manžel, a do nemocnice bych jí vzala leda pokud by tam musela ona, rozhodně ne na návštěvu…
btw když tu loni začala epidemie spalniček, tak do doby, než mohla dostat MMR, jsme opět MHD a návštěvy vypustily, a jsem ráda, že jsem to tak udělala, za to riziko to podle mě nestojí… na stránkách hygieny tenkrát psali, že malým neočkovaným dětem nedoporučují chodit mezi větší uskupení lidí, takže z toho jsem vycházela…nestojí to za to riziko podle mě.
Holky a nepřijde vám divné, že vůbec nikdo nezkouší, nakolik očkování vlastně funguje? Jak poznají, jestli si tělo u daného dítěte vytvořilo protilátky?
@Petullka82 píše:
Holky a nepřijde vám divné, že vůbec nikdo nezkouší, nakolik očkování vlastně funguje? Jak poznají, jestli si tělo u daného dítěte vytvořilo protilátky?
však to si můžeš vyzkoušet sama u obvodačky. stačí odběr krve ne?
Chosime a jezdime vsude mozne od sesitenedeli. Mame za sebou dva prodlouzene vikendy v Praze a Brne, dvakrat tydne chodime cvicit a jednpu bazenu - 2 Hexy, 2 Prevenary. Nikdy me ani nenapadlo nad tim nejak premyslet
a doma by mi jeblo ![]()
Naše malá má zatím jen jednu dávku, ale MHD s ní jezdím běžně. Máme sice auto, ale abych hodinu hledala místo, abych něco mohla vyřídit, to raději jedu tím MHD. Prostě musím k doktorům, se starším do školy, pak zas je potřeba něco vyřídit v práci, s malou na RHB, atd.. A na nákupy se taky musí. Vítr omaštěný vzduchem jíst nebudem. Manžel sice je schopný nakoupit sám, ale co nemá napsané (nebo dle jeho názoru není teď potřebné) nekoupí.
@Anonymní píše:
Zdravím chci se zeptat mé dítě má jen dvě dávky hexy a bojím se jezdit MHD, chodit do velkoobchodů do nemocnic na návštěvy (vyhýbáme se velkému počtu lidí )… Chci se zeptat chodíte normálně s dětmi všude nemáte strach ze spalniček a dalších nemoci atd…
Obecně vyhýbání se většímu počtu lidí je dobře, ale přece jen ta šance na spalničky je poměrně nízká. Největší šanci máte aktuálně chřipku, tu můžete naočkovat od 6 měsíců věku dítěte. Obecně největším nebezpečím z hlediska přenosu nemocí je rodina - sourozenci rodiče a největší problém je v současnosti chřipka protože patrně během měsíce dojde jako každoročně k epidemii.