Neodbytná tchýně

Anonymní
16.10.13 13:33

neodbytná tchýně

Ahoj, potřebuju se nutně vypovídat. Tchýně mi před 14 dny volala, že už dlouho neviděla děti, normálně jezdí tak za 3-4 týdny, teď to jsou tak 2 měsíce, co u nás nebyli. Že chtějí tento týden přijet. Já jí říkám, že tento víkend nemůžeme, v sobotu slavíme se sestrou narozeniny, máme to naplánované dlouho dopředu. Ale můžeme ten další víkend. Tchýně mi skoro poručila, že bysme si ty narozeniny mohli oslavit v pátek a oni že by v sobotu přijeli. Udělali to už několikrát, že jsem kvůli nim všechno přesouvala, nakonec to kvůli nim bylo stejně na poslední chvíli všechno jinak a už jsem si řekla dost. Říkám jí, že bysme teda nemohli, už jsme takto domluvený a hotovo. Tchýmě to ukončila slovy, že si teda ještě zavoláme. Pak jsem za pár dní mluvila s mámou, že by pro ně byl ten pátek nakonec lepší, pokud mi to nevadí, tak jí říkám, že teda oslavu necháme na pátek a zavolám tchýni, že jestli teda chtějí, můžou v tu sobotu přijet. Teď v pondělí s ní mluvím, jestli teda přijedou a oni že by přijeli už v pátek. Podotýkám, že pátky nikdy nejezdili, vždycky na sobotu, někdy přespali do neděle, ale to je výjimka. Tak jí říkám, že v pátek slavíme ty narozeniny, že u nás naši a ségra s přítelem budou spát. A že nevím, kam bych ještě je měla na noc uložit. Tak mi řekla, že ségra je mladá, můžou spát s přítelem na zemi. Strašně jsme se pohádali, co si to vůbec dovoluje mi diktovat, kdy si můžu koho pozvat a kdo kde bude u nás spát a pokud se jí nelíbí sobota, ať přijedou ten další víkend a hotovo. Nakonec si domluvila přes manžela, že by si odvezli na ten víkend děti k sobě, mám se do zítra rozhodnout jestli jim je dám. Mě by to normálně ani nevadilo, ale jde o princip, že si tchýně dupne, že chce být tento týden s dětma a zkrátka bude. Mohli přijet 3 víkendy předtím, doma jsme byli a oni taky nic neměli, mohli přijet víkend potom, ale tchýně na potvoru trvá na tohle, když se nám to nehodí. Co myslíte, mám jí děti nechat nebo poslat do háje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.10.13 13:36

Záleží jen na Tobě, pokud tam děti dáváš i normálně, tak jí je prostě dej, pokud mají být na oslavě, tak to s ní dohodni na další víkend. Já bych se s ní vůbec nedohadovala, prostě bych jí řekla, v pátek né, v sobotu, pokud se vám to nehodí, tak další víkend. Hotovo. Žádné vytáčky okolo a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

Do haje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1702

Ne jsem zásadová a tohle by mě pěkně sra.. řekla bych ji, že ať si přijedou pro děti až ten další víkend a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.10.13 13:37

Záleží jaké máte vztahy jinak mimo… Pokud můžeš tak bych jí děti dala aspoň si oslavu pěkně užijete a budete mít s manželem čas i na sebe.. Já jsem dceru na víkend nikdy nikam nedala a furt mi na to přijde malá :mrgreen: takže si to dosti představit neumím…

Každopádně ohledně dohadů bych prostě řekla své a žádné takové, že přijedou taky to ani omylem! Jedou k Vám na návštěvu tak platí vaše pravidla ve vašem bytě a pokud nemůžete tak to prostě nejde! Až pojedete vy k nim taky si asi nebudete vymýšlet kdo kde kdy a jak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.10.13 13:37

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
16.10.13 13:40

No, přišlo by mi divné, dávat děti pryč, když je doma nějaká oslava… A děti by chtěli radši k babi místo na oslavu? Něco podobného mi tchýně dělala před svatbou :pocitac: Takže když si vzpomenu na ty pocity, tak bych ji odmítla a vůbec se s ní nedohadovala - prostě to udělej podle sebe a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
16.10.13 13:40

A ja by som jej rekla, ze jelikoz sa objednali ako posledny tak na zemi mozu spat oni..deti by som nedala, i z principu, ze asi by nemalo byt po jej ale i z toho dovodu, ze mate oslavu, bude tsm tvoja segra a rodicia, tak asi tam budu chcet byt i deti.. :nevim:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
16.10.13 13:41

Hlavně se s ní nehádej, ušetříš si energii. Pokud cítíš, že chceš mít děti doma a na oslavě, jen jí oznam, že pokud si je chce vzít, že třeba další víkend, ale teď ne. Hotovo finíto. Ty jsi matka, nenech si do toho mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.10.13 13:42

He, tak to by mě tedy dožralo :jazyk: Co to je za chování, todlecto? A ještě si vymýšlet, že se zúčastní vaší soukromé oslavy s tvojí rodinou, byť nejsou pozvaní? No to bych teda pěkně řvala :-)

Na oslavu bych je nepříbírala už z principu, pokud to nebylo v plánu. Manžel je má vézt k nim kdy? A když je tam poveze, to se nebude účastnit té oslavy? Děti na oslavě být měly?

Možná bych to řešila tak, že v pátek oslava a v sobotu děti ke tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
16.10.13 13:44

Evidentně to dělá naschvál :) takže se nedej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
16.10.13 13:45

A není spíš bába nasraná, že není na oslavu taky pozvaná ;) moje tchýně se takhle prostě zve ;)
Já to mám do větších extrému ta moje pak pláče a odjíždí na pohotovost a volá všem z příbuzných, že se jí udělalo ze mě špatně jak jsem na ní zlá. To, že oona po mě před dítětem řve, ať držím hubu nebo uvidím atd už, ale neřekne. Já jí prostě nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
16.10.13 13:46

Ta neni neodbytná, to je pekna manipulátorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.10.13 13:47
@nikol.ondrášovka píše:
Do haje :mrgreen:

Taky myslim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
16.10.13 13:48

@tetma
8o tak tohle by mi udělala jednou… Moje maminka se svojí tchýni vyběhla tak, že měla babka zákaz k nám chodit :) a tvůj případ by měl u mě stejné řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová