Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží jen na Tobě, pokud tam děti dáváš i normálně, tak jí je prostě dej, pokud mají být na oslavě, tak to s ní dohodni na další víkend. Já bych se s ní vůbec nedohadovala, prostě bych jí řekla, v pátek né, v sobotu, pokud se vám to nehodí, tak další víkend. Hotovo. Žádné vytáčky okolo a pod.
Ne jsem zásadová a tohle by mě pěkně sra.. řekla bych ji, že ať si přijedou pro děti až ten další víkend a hotovo.
Záleží jaké máte vztahy jinak mimo… Pokud můžeš tak bych jí děti dala aspoň si oslavu pěkně užijete a budete mít s manželem čas i na sebe.. Já jsem dceru na víkend nikdy nikam nedala a furt mi na to přijde malá
takže si to dosti představit neumím…
Každopádně ohledně dohadů bych prostě řekla své a žádné takové, že přijedou taky to ani omylem! Jedou k Vám na návštěvu tak platí vaše pravidla ve vašem bytě a pokud nemůžete tak to prostě nejde! Až pojedete vy k nim taky si asi nebudete vymýšlet kdo kde kdy a jak ![]()
No, přišlo by mi divné, dávat děti pryč, když je doma nějaká oslava… A děti by chtěli radši k babi místo na oslavu? Něco podobného mi tchýně dělala před svatbou
Takže když si vzpomenu na ty pocity, tak bych ji odmítla a vůbec se s ní nedohadovala - prostě to udělej podle sebe a hotovo.
A ja by som jej rekla, ze jelikoz sa objednali ako posledny tak na zemi mozu spat oni..deti by som nedala, i z principu, ze asi by nemalo byt po jej ale i z toho dovodu, ze mate oslavu, bude tsm tvoja segra a rodicia, tak asi tam budu chcet byt i deti..
..
Hlavně se s ní nehádej, ušetříš si energii. Pokud cítíš, že chceš mít děti doma a na oslavě, jen jí oznam, že pokud si je chce vzít, že třeba další víkend, ale teď ne. Hotovo finíto. Ty jsi matka, nenech si do toho mluvit.
He, tak to by mě tedy dožralo
Co to je za chování, todlecto? A ještě si vymýšlet, že se zúčastní vaší soukromé oslavy s tvojí rodinou, byť nejsou pozvaní? No to bych teda pěkně řvala ![]()
Na oslavu bych je nepříbírala už z principu, pokud to nebylo v plánu. Manžel je má vézt k nim kdy? A když je tam poveze, to se nebude účastnit té oslavy? Děti na oslavě být měly?
Možná bych to řešila tak, že v pátek oslava a v sobotu děti ke tchýni.
A není spíš bába nasraná, že není na oslavu taky pozvaná
moje tchýně se takhle prostě zve ![]()
Já to mám do větších extrému ta moje pak pláče a odjíždí na pohotovost a volá všem z příbuzných, že se jí udělalo ze mě špatně jak jsem na ní zlá. To, že oona po mě před dítětem řve, ať držím hubu nebo uvidím atd už, ale neřekne. Já jí prostě nesnáším.
@tetma
tak tohle by mi udělala jednou… Moje maminka se svojí tchýni vyběhla tak, že měla babka zákaz k nám chodit
a tvůj případ by měl u mě stejné řešení…
Ahoj, potřebuju se nutně vypovídat. Tchýně mi před 14 dny volala, že už dlouho neviděla děti, normálně jezdí tak za 3-4 týdny, teď to jsou tak 2 měsíce, co u nás nebyli. Že chtějí tento týden přijet. Já jí říkám, že tento víkend nemůžeme, v sobotu slavíme se sestrou narozeniny, máme to naplánované dlouho dopředu. Ale můžeme ten další víkend. Tchýně mi skoro poručila, že bysme si ty narozeniny mohli oslavit v pátek a oni že by v sobotu přijeli. Udělali to už několikrát, že jsem kvůli nim všechno přesouvala, nakonec to kvůli nim bylo stejně na poslední chvíli všechno jinak a už jsem si řekla dost. Říkám jí, že bysme teda nemohli, už jsme takto domluvený a hotovo. Tchýmě to ukončila slovy, že si teda ještě zavoláme. Pak jsem za pár dní mluvila s mámou, že by pro ně byl ten pátek nakonec lepší, pokud mi to nevadí, tak jí říkám, že teda oslavu necháme na pátek a zavolám tchýni, že jestli teda chtějí, můžou v tu sobotu přijet. Teď v pondělí s ní mluvím, jestli teda přijedou a oni že by přijeli už v pátek. Podotýkám, že pátky nikdy nejezdili, vždycky na sobotu, někdy přespali do neděle, ale to je výjimka. Tak jí říkám, že v pátek slavíme ty narozeniny, že u nás naši a ségra s přítelem budou spát. A že nevím, kam bych ještě je měla na noc uložit. Tak mi řekla, že ségra je mladá, můžou spát s přítelem na zemi. Strašně jsme se pohádali, co si to vůbec dovoluje mi diktovat, kdy si můžu koho pozvat a kdo kde bude u nás spát a pokud se jí nelíbí sobota, ať přijedou ten další víkend a hotovo. Nakonec si domluvila přes manžela, že by si odvezli na ten víkend děti k sobě, mám se do zítra rozhodnout jestli jim je dám. Mě by to normálně ani nevadilo, ale jde o princip, že si tchýně dupne, že chce být tento týden s dětma a zkrátka bude. Mohli přijet 3 víkendy předtím, doma jsme byli a oni taky nic neměli, mohli přijet víkend potom, ale tchýně na potvoru trvá na tohle, když se nám to nehodí. Co myslíte, mám jí děti nechat nebo poslat do háje?