Tchýně generál

Anonymní
12.10.13 16:05

Tchýně generál

Omlouvám se za anonymitu, ale chodí sem spousta známých, takže z bezpečnostních důvodů.

Mám problém - tchýni. Je to generál, který absolutně nerespektuje cizí názory.

O tom, že se nemusíme se nemusím ani zmiňovat, zkrátka jí vadí, že neposlouchám. Manžel je jedináček. Máme jedno dítě. Manžel je na dcerku docela přísný, je fakt, že je jediné vnouče a všichni by jí dali první poslední. Tchýně by jí nejradši krmila a obouvala až do sedmi let a déle.

Teď k problému. Dneska manžel na malou zvyšoval hlas, malá se bezdůvodně vztekala a dělala scény. Tchýně na něj začala křičet, že je magor, koupí si pušku a postřílí ho, zliská atd. Nikdy jsem se do toho nezapojovala, ale dnes už mě to tak nas…, že jsem fakt chtěla vyletět. Manžel si to samozřejmě nenechá, ale dovolí si na něj. Třeba kdybych zakročila, tak na mě by si tak nedovolila. Copak nechápe, že jsme její rodiče a ona nás musí respektovat. Moji rodiče by si tohle v životě nedovolili. Je fakt, že na na malé už je docela vidět odstup k tatínkovi. Stačí, aby na ni zvednul hlas a malá začnš fňukat a stěžovat si babičce nebo mně.
Co vy na to? Zakročili byste? Protože tohle už je fakt moc. Nevím, jak po sedmi letech dusení v sobě mám tchýni říct, že máme svůj život a ať se nám do něj neplete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
12.10.13 16:07

Moje mamka se se mnou dokaze pohadat, jen kdyz zvysim na malou hlas…takze si to tak moc neber a bud rada, ze je babicka takova, jaka je…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 16:11

Já nevím, ale nepřijde mi normální. Když před dítětem takto mluví s jeho tatínkem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 16:15

Moje tchýně je taky neskutečný generál. Jednou jsem se s ní hodně chytla i já, a bylo to ve chvíli, kdy nerespektovala opět naše názory ohledně syna, které v tu chvíli prezentoval manžel, a já jsem si (ve zcela výjimečné situaci) dovolila se ho zastat. Tos měla vdět ten uragán, co spustila na mě, jak to v ní bylo nakumulováno za delší dobu. Ale ve mě taky. :P Samořejmě se nevyhla útokům, jako ať se nepletu mezi ně dva, apod. Načez jsem jí opáčila, že jak jde o našeho syna, mám k tomu co říct, a nebude si ona s ním dělat, co bude chtít. Pak se dlouhou dobu tak nějak držela, my jsme se odstěhovali.. návštěvy probíhají „v zájemném respektu“, a je relativně klid. Ale následky to má dodnes.
Anonym C. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21625
12.10.13 16:15

Víš, těžko říct. nemám vlastní zkušenost, protože mám tchýni úžasnou a pokud se jí něco nezdá, tak to zásadně neřeší před dítětem.
asi by stálo za to, abyste si to probrali bez emocí a bez přítomnosti dětí. ať už manžel s maminkou sám a nebo ve třech. není dobré se hádat o výchově dítěte před ním. držíme všichni doma zásadu, že před dětmi se ve výchovných postupech podporujeme a případné neshody si vyříkáme večer bez dětí. děti musí cítit jednotnou autoritu z celé rodiny a ne model „tatínek zakáže, běžím za maminkou a ta to povolí“.
jinak možná by sis mohla i promluvit s manželem. asi není dobré, když dítě fňuká hned při zvýšení hlasu rodiče… ale to odbočuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
12.10.13 16:20

V tom mas samozrejme pravdu..tchyne i ostatni by meli respektovat, jak sve dite vychovavate a jak ho chcete vychovavat…uprimne…ja budu taky asi takovy general do budoucna :lol: :lol:…oni babicky maji sva vnoucatka radeji, nez nas deti :lol:

• Citovat
  • Upravit
2355
12.10.13 16:27

Každopádne by som jej vynadala. Ide tu predsa o vaše deti! Čo z nich potom vyrastie? Bud rovnaký generáli ako ona alebo zakrýknuté chúdatká…
Mala som podobnú ex-tchýni ale takúto blbost v živote nevyslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
12.10.13 16:58

Teda já nevím. vy všechny radíte, vynadat tchýni. a jak si to reálně představujete? dám ukázkový scénář: rodina se chystá ven, dcera něco rozbije, je u toho tatínek, maminka, babička. tatínek dceři vyhubuje, dle babiččina názoru přehnaně, tak se vnučky zastane, ale ne ideálně - viz popis zakladatelky. Následně se do babičky obuje maminka, že nemá právo zasahovat do výchovy a ať se takto nechová. podle povahy babičky se pravděpodobně strhne ohromná hádka. to vše před očima vyděšeného dítěte. No, to bude mít zážitek na celý život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
12.10.13 21:44

Pokud si to chlap umi sam vyrikat s matinkou, tak bych se do toho vubec nepletla… asi bych se ozvala, kdybych videla, ze z neho dela blbce a on se necha, tudiz je za blbce i pro dceru.
Jako hlavni problem vidim v tom, ze toto dela pred vnuckou, shazuje vasi autoritu. Ale pokud je aspon trochu rozumna, tak at ji manzel rekne, ze pokud chce neco rict, at to rekne nekde bokem…
Jinak nesouhlasim s nazorem, ze by to od tebe vzala nejak lip… pokud nerespektuje syna, tak urcite nebude respektovat vic snachu (aspon podle vzorce generalu v mem okoli) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
16.10.13 22:25

Tak co tchýně? ještě žije? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3030
17.10.13 12:25

No tak jednoznačně bych volila, aby manželovi když tak, domluvila bez dcery. To bych jí řekla. Samotné ti vadí manželovo chování k dceři, tchýně se jí zastane a ty za to nenávidíš tchýni. No zvláštní. Před dítětem ro řešit nemá, ale kdyby se mi moje děcko tak chovalo k dceři, pro mě k vnučce, tak by to taky slízla, vadilo by mi to, a možná z pohledu tchýně i to, že ty se jí nezastaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
17.10.13 14:17

I kdybys to měla udělat po dvaceti letech, řekni to. Říkej své pocity a nedus je v sobě. Z vlastní zkušenosti - generál bez empatie vždy zůstane generálem bez trocha citu. Přála bych ti, abyste jí změnili, ale podle mě to nepůjde. Musíš změnit sebe. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová