Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elan píše:
Ahoj nevíte někdo, jak mám řešit. Mému dědovi 3,5 roku po úmrtí přišla na adresu bývalého bydliště pokuta za špatné parkování v Praze v částce 500 kč, dědické řízení je dávno ukončené a vozidlo nikdo z dědiců neviděl, ani nestálo u domu, kde děda bydlel, vím, že 5 let vlastnil fungl nové vozidlo na leasing, které bylo součástí dědického řízení, o tomhle autě nevíme vůbec nic, ani kdo s ním nyní jezdí někde v Praze. Jak to řešit. Vyrozumění o pokutě mi dal nový majitel domu do schránky k mému domu.
@elan píše:
Přestupek za parkování byl 23.07.2020 a vyrozumění o pokutě přišlo dnes na bývalou adresu bydliště, pokud by mi to soused nechodil do schránbky, vůbec bych o tom nevěděla. Auto nebylo součástí dědického řízení, vůbec jsme o něm nevěděli.
Takže @elan by se měla podívat do Usnesení o dědickém řízení, komu připadlo auto (třeba ho i vlastní, ale neví o tom). Podle toho poslat pokutu skutečnému majiteli.
Pokud se v tom nechce babrat, jakože mezilidské vztahy, tak ať pošle úmrtní list magistrátu. Nic víc v tom není.
@mdvorak píše:
Takže si to shrneme:Takže @elan by se měla podívat do Usnesení o dědickém řízení, komu připadlo auto (třeba ho i vlastní, ale neví o tom). Podle toho poslat pokutu skutečnému majiteli.
- Pokuta letos na zemřelého člověka před 3.5 lety
- Vozidlo na leasing (majitel leasingovka)
- Bylo součástí dědického řízení (asi ten leasing, který se musel doplatit), ale nikdo o tom autu nic neví
- Neví se, kdo s ním aktuálně jezdí
Pokud se v tom nechce babrat, jakože mezilidské vztahy, tak ať pošle úmrtní list magistrátu. Nic víc v tom není.
Omyl, tohle auto nebylo součástí dědického řízení, vždyť to píše. Vůbec o tom autu nevěděli, nemají k tomu žádné doklady. A pokuta byla udělena letos v létě.
@vokishka píše:
Omyl, tohle auto nebylo součástí dědického řízení, vždyť to píše. Vůbec o tom autu nevěděli, nemají k tomu žádné doklady. A pokuta byla udělena letos v létě.
Když nebylo součástí dědického řízení, tak proč to zakladatelka řeší?
Roztrhat pokutu, ať si magistrát/stát najde AKTUÁLNÍHO provozovatele vozidla.
Posílání pokut dávno zemřelému člověku je diletantismus a lenost úřadu.