Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vedle kancelare v nejmenovanem italskem meste je maly rodinny obchudek. Pracuje tam pan Remo se svou zenou a dospelou dcerou. Kazdy den v case obeda nam pan Remo dela oblozene housky se syrem, sunkou nebo salamem, ktery si vybereme za jeho pultem. Kazdy den si najde cas na nejake srandicky. Ma problem s desetinnymi carkami na vaze a kolikrat nam za par kolecek salamu namarkuje treba 150 euro misto 1,50. „Remo, ty mas nejdrazsi salam v cele Italii!“ Rekordem je pak „zlate“ jablko za 30.000.
Remo ma lidi rad - a lidi maji radi jeho. V lednu, kdyz jsme si stezovali na zimu a vlhko, otevrel pro nas flasku grappy na zahrati.
Pred nejakym casem Remo rekl, ze musi na operaci. Je to pry banalita. Po tydnu se zaciname vyptavat manzelky a dcery, jak se Remo ma, a kdy se vrati. Jeste ho neoperovali. Musi ho dovysetrit. A tak cekame, ale dny plynou a Remo se nevraci. V obchudku vypomaha, kdo muze: domovnik odnaproti, dcera sevce. Jednou chybi zena, jednou zase dcera. Uz se nemame odvahu vyptavat - z veseleho obchudku se stal smutny obchod. A dnes poprve po sesti letech zustala roleta stazena.
Neni to pribuzny ani rodinny pritel. Je to cizi clovek. Ale stejne mi je moc smutno. Remo, bude se nam moc styskat po tvych zlatych jablkach. ![]()
@Pretty One píše:
No jo, mate pravdu. Jsem melodramaticka krava.
proc melodramaticka? ![]()
Je mi jedno, jestli to je z knizky ci z realneho zivota… precetla jsem, je to smutne, ale krasne cteni… proc ne ![]()
@samurajka píše:
Hezky napsane, p. Remo bude v poradku
Já pochopila, že když byla roleta zatažená, že zemřel ne?
@Pretty One píše:
No jo, mate pravdu. Jsem melodramaticka krava.
Proč taková silná slova… Do teď to působilo tak hezky.
@Krasavicaa píše:
Na čem jedeš?
víš, proč se při užívání LSD tak hrozně hubne? Protože přesto obrovskýho draka, se nedostaneš do lednice.
@anairda píše:
Proč taková silná slova… Do teď to působilo tak hezky.
Vis proc? Protoze ten clovek umira a nekdo se me pta, jestli nejsem zhulena. A jinym to pripada strasne vtipne. Ale to je riziko internetu. Obcas na to proste zapomenu.