Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mě trápí naše-rodiny zdravotní problémy
to, že druhé dítě nebude
to, že dítě půjde do velkého kolektivu ve školce, zatím bylo v malém kolektivu
zakl.
@Anonymní píše:
Také máte své Achillovy paty? Já jich mám hned několik. Pojďte si o tom povídat. Klidně i anonymně. Jen si vymyslet přezdívku.
Zdraví Vás všechny
Zakladatelka (Zakl.)
Předem díky za zachování anonymity.
Já strašně nerada řídím, ale fakt strašně, když nemusím, tak nejedu. ![]()
@Anonymní píše:
Tak mě trápí naše-rodiny zdravotní problémy
to, že druhé dítě nebude
to, že dítě půjde do velkého kolektivu ve školce, zatím bylo v malém kolektivuzakl.
Ale tak to ani nejsou achilovky, to jsou normální starosti, co přináší život. ![]()
@Zabatko píše:
Já strašně nerada řídím, ale fakt strašně, když nemusím, tak nejedu.
Já mám to samy…dokonce se bojim řídit!!!
@Zabatko @vertunka A jezdily jste často hned po dodělání autoškoly? Já právě byla varována, že pokud hned nesednu a nebudu jezdit několikrát týdně, dokud nepřekonám ten prvotní blok, pak už to bude těžší a těžší a hodně ženských přestane díky tomu, že se nevyjezdily jezdit úplně. Proto jsem hned začla a to jsem měla před každou jízdou střevní problémy, ruce se mi potily, klepaly, no nebylo to jednoduché. Ale musela jsem, občas jedu do práce nebo vezu děti nebo na nákup a je supr pocit, že člověk nemusí všechno nechávat na manžela.
Holky ani bych nevěřila, že to má někdo jako já
dřív jsem řídila občas, vcelku slušně, pak pár nepříjemných zážitků, nejela jsem asi 5 let
jednou jsem sedla do auta, popojela a zjistila, že to fakt nedám, že jsem z toho nervní, natož ještě s děckaa vzadu..ale je pravda, že mě to fakt dost omezuje, je to naprd
…na druhou stranu, naše děti aspoň dobře ví, co je to pěší chůze a mhd ![]()
@Zabatko Nápodobně, vidím, že v tom nejsem sama
! řízení je pro mě stres a za trest!
@jitro píše:
Holky ani bych nevěřila, že to má někdo jako jádřív jsem řídila občas, vcelku slušně, pak pár nepříjemných zážitků, nejela jsem asi 5 let
jednou jsem sedla do auta, popojela a zjistila, že to fakt nedám, že jsem z toho nervní, natož ještě s děckaa vzadu..ale je pravda, že mě to fakt dost omezuje, je to naprd
…na druhou stranu, naše děti aspoň dobře ví, co je to pěší chůze a mhd
@donaga píše:
On každý problém je obyčejný problém, který život přináší. Jen ne každý o má zpracovaný a pak se z něj stává achilova pata, kdy i drobná narážka přináší nepřiměřenou reakci. Aspoň takhle já chápu achilovu patu.
Já nevím, ale že dítě půjde do většího kolektivu a já z toho mám obavy, tak si achillovu patu nepředstavuju, to je takový jednorázový problém, který má řešení, resp. pomine relativně brzy, moje obavy z řízení jsou zkrátka letitého rázu a řešení bohužel nemají, protože jsem na to ježdění zkrátka d.bil a nic s tím nenadělám, i kdybych se na hlavu postavila.
@Zabatko píše:
Já nevím, ale že dítě půjde do většího kolektivu a já z toho mám obavy, tak si achillovu patu nepředstavuju, to je takový jednorázový problém, který má řešení, resp. pomine relativně brzy, moje obavy z řízení jsou zkrátka letitého rázu a řešení bohužel nemají, protože jsem na to ježdění zkrátka d.bil a nic s tím nenadělám, i kdybych se na hlavu postavila.
A nemluvě o tom, že se za to stydím a připadám si před lidmi kvůli tomu neschopná, trápím se tím dost, ale snažím se s tím bojovat, nicméně se obávám, že to bude vždycky silnější než já. Strach se prohloubil poté, co jsem se dostala do kolize s chlapem, který se nekoukal a napálil to do mě na přechodu, když jsem zastavovala nějaké babičce. Měla jsem vzadu 6 týdenní dcerku a byl to zadní náraz, takže hned k doktorce jestli nemá hnutou páteř, no fuj. Byla to fakt prda, napálil to do mě v těch 50 km/h aniž by brzdil, měla jsem zrušený zadek a oprava stála přes 30 000. Ten pláč dcerky po tom nárazu se mi zařezává do uší ještě teď po letech. Brrr.
Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“? ![]()
@Knihomyš píše:
Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“?
Jo, u Achillea ![]()
Ale přeneseně se to používá na nějakou lidskou slabost, aniž by to vylučovalo, že dotyčný má ještě další slabosti. Když se o někom řekne, že matematika je jeho Achillova pata, neznamená to nutně, že ve všech aspektech života je dokonalý.
Ostatně Achillova pata Achillea byla v tomto smyslu třeba jeho prchlivost ![]()
@Knihomyš píše:
Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“?
Asi znamená jedno zranitelny
Také máte své Achillovy paty? Já jich mám hned několik. Pojďte si o tom povídat. Klidně i anonymně. Jen si vymyslet přezdívku.
Zdraví Vás všechny
Zakladatelka (Zakl.)
Předem díky za zachování anonymity.