Moje-naše Achillova pata

Anonymní
24.4.15 07:52

Moje-naše Achillova pata

Také máte své Achillovy paty? Já jich mám hned několik. Pojďte si o tom povídat. Klidně i anonymně. Jen si vymyslet přezdívku.
Zdraví Vás všechny
Zakladatelka (Zakl.)
Předem díky za zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.4.15 07:54

Tak mě trápí naše-rodiny zdravotní problémy
to, že druhé dítě nebude
to, že dítě půjde do velkého kolektivu ve školce, zatím bylo v malém kolektivu

zakl.

• Citovat
  • Upravit
5696
24.4.15 07:54
@Anonymní píše:
Také máte své Achillovy paty? Já jich mám hned několik. Pojďte si o tom povídat. Klidně i anonymně. Jen si vymyslet přezdívku.
Zdraví Vás všechny
Zakladatelka (Zakl.)
Předem díky za zachování anonymity.

Já strašně nerada řídím, ale fakt strašně, když nemusím, tak nejedu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 07:55
@Anonymní píše:
Tak mě trápí naše-rodiny zdravotní problémy
to, že druhé dítě nebude
to, že dítě půjde do velkého kolektivu ve školce, zatím bylo v malém kolektivuzakl.

Ale tak to ani nejsou achilovky, to jsou normální starosti, co přináší život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
24.4.15 08:11
@Zabatko píše:
Já strašně nerada řídím, ale fakt strašně, když nemusím, tak nejedu. :zed:

Já mám to samy…dokonce se bojim řídit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
24.4.15 08:23

@Zabatko @vertunka A jezdily jste často hned po dodělání autoškoly? Já právě byla varována, že pokud hned nesednu a nebudu jezdit několikrát týdně, dokud nepřekonám ten prvotní blok, pak už to bude těžší a těžší a hodně ženských přestane díky tomu, že se nevyjezdily jezdit úplně. Proto jsem hned začla a to jsem měla před každou jízdou střevní problémy, ruce se mi potily, klepaly, no nebylo to jednoduché. Ale musela jsem, občas jedu do práce nebo vezu děti nebo na nákup a je supr pocit, že člověk nemusí všechno nechávat na manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
24.4.15 08:37

Holky ani bych nevěřila, že to má někdo jako já :O dřív jsem řídila občas, vcelku slušně, pak pár nepříjemných zážitků, nejela jsem asi 5 let :O jednou jsem sedla do auta, popojela a zjistila, že to fakt nedám, že jsem z toho nervní, natož ještě s děckaa vzadu..ale je pravda, že mě to fakt dost omezuje, je to naprd :O…na druhou stranu, naše děti aspoň dobře ví, co je to pěší chůze a mhd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
24.4.15 08:40

@Zabatko Nápodobně, vidím, že v tom nejsem sama :oops:! řízení je pro mě stres a za trest!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 08:41
@jitro píše:
Holky ani bych nevěřila, že to má někdo jako já :O dřív jsem řídila občas, vcelku slušně, pak pár nepříjemných zážitků, nejela jsem asi 5 let :O jednou jsem sedla do auta, popojela a zjistila, že to fakt nedám, že jsem z toho nervní, natož ještě s děckaa vzadu..ale je pravda, že mě to fakt dost omezuje, je to naprd :O…na druhou stranu, naše děti aspoň dobře ví, co je to pěší chůze a mhd :D
:-D
No, já mám děti 4, takže zkrátka jezdit musím, teď budu vozit děti každý den 25 km do školy, tj. najezdím denně stovku a asi mě odvezou do Bohnic. Budeme rekonstruovat a zůstaneme pár měsíců u tchánovců. Ještě, že mám automat a velký, že se člověk cítí bezpečněji. Dřív jsem nechtěla s větším autem jezdit, ale teď co máme Viano, tak jsem za to vdečná. Já třeba obecně nemám potíže s ovládáním auta, odhadováním vzdálenosti co se parkování týče atd. ale jsem trošku zmatkař.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 08:44
@donaga píše:
On každý problém je obyčejný problém, který život přináší. Jen ne každý o má zpracovaný a pak se z něj stává achilova pata, kdy i drobná narážka přináší nepřiměřenou reakci. Aspoň takhle já chápu achilovu patu.

Já nevím, ale že dítě půjde do většího kolektivu a já z toho mám obavy, tak si achillovu patu nepředstavuju, to je takový jednorázový problém, který má řešení, resp. pomine relativně brzy, moje obavy z řízení jsou zkrátka letitého rázu a řešení bohužel nemají, protože jsem na to ježdění zkrátka d.bil a nic s tím nenadělám, i kdybych se na hlavu postavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 08:47
@Zabatko píše:
Já nevím, ale že dítě půjde do většího kolektivu a já z toho mám obavy, tak si achillovu patu nepředstavuju, to je takový jednorázový problém, který má řešení, resp. pomine relativně brzy, moje obavy z řízení jsou zkrátka letitého rázu a řešení bohužel nemají, protože jsem na to ježdění zkrátka d.bil a nic s tím nenadělám, i kdybych se na hlavu postavila.

A nemluvě o tom, že se za to stydím a připadám si před lidmi kvůli tomu neschopná, trápím se tím dost, ale snažím se s tím bojovat, nicméně se obávám, že to bude vždycky silnější než já. Strach se prohloubil poté, co jsem se dostala do kolize s chlapem, který se nekoukal a napálil to do mě na přechodu, když jsem zastavovala nějaké babičce. Měla jsem vzadu 6 týdenní dcerku a byl to zadní náraz, takže hned k doktorce jestli nemá hnutou páteř, no fuj. Byla to fakt prda, napálil to do mě v těch 50 km/h aniž by brzdil, měla jsem zrušený zadek a oprava stála přes 30 000. Ten pláč dcerky po tom nárazu se mi zařezává do uší ještě teď po letech. Brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.4.15 09:31

Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.4.15 09:44
@Knihomyš píše:
Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“? :think:

Jo, u Achillea :lol:

Ale přeneseně se to používá na nějakou lidskou slabost, aniž by to vylučovalo, že dotyčný má ještě další slabosti. Když se o někom řekne, že matematika je jeho Achillova pata, neznamená to nutně, že ve všech aspektech života je dokonalý.

Ostatně Achillova pata Achillea byla v tomto smyslu třeba jeho prchlivost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.4.15 12:19
@Knihomyš píše:
Moment, Achillova pata už neznamená „jediné zranitelné místo“? :think:

Asi znamená jedno zranitelny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová