Neohlášená návštěva tchána

Anonymní
23.3.23 16:50

Neohlášená návštěva tchána

Dobrý den,

Žiju s partnerem v domě se zahradou. 20 minut od nás bydlí jeho rodiče. Tchýně dá vždy vědět dopředu že se staví a něco předá nebo přijede jen tak na čumendu, max hodinu. Za to tchán, to je oříšek. Je teď v důchodu a jezdí na kole. Vždycky nečekaně přijede, a já se strašně leknu. Předtím, když jsme neměli plot, vjel až do zahrady a já se opalovala v tangach. Prostě trapas. Přijede si, vždy, nečekaně. Nikdy se extra nezdrží, max půl hodinu, hodinu. Domů nikdy nejde, jen čumí na zahradě, pokeca a zase jede. Přítelovi jsem říkala, že mi to vadí a jestli by se pan táta nemohl ohlašovat dopředu. Přítel řekl, že to je zbytečný, když jede na kole, tak rovnou zavítá jestli jsme na zahradě a že mu to nevadí, že se staví. Jasně že ne, když je to jeho táta. Tuhlen přijel a já měla poznámku,,fuj to jsem se lekla,, :D naštěstí jel vrátit jen nějaký nářadí a zase odjel. Přítel měl týden dovolenou a jeho táta přijel 4× za ten týden 8o já už začínám mít oči na stopkách, kdy se zase objeví. 8o zamkla jsem bránu, to mi poradil přítel, abych byla tedy víc v klidu a vepředu je branka na kouli, konečně. Takže jen tak už nevtrhne do zahrady. Ale i tak, nevím jak naznačit, že mi vadí neohlášená návštěva kór, když je krátká, ani nic nechce, jen se chce podívat co se u nás změnilo. Nechci být zlá, přítel to asi nevyřeší. Jeho táta jezdil ještě před tím, než mě přítel poznal. Nechci dělat nějaky rozbroje, ale hrozně mě ta neohlášená návštěva vytáčí, byť je krátká. Nevím, jak to naznačit a tchán je takový buran, že to asi ani nepochopí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
23.3.23 16:54

Podle mě se tchán nudí a prostě se jen staví na slovíčko. Zřejmě tak byli se synem zvyklí, podle toho co píšeš. Pokud to vadí tobě, měla bys mu to říct ty, ne tvůj partner. Jen se připrav na to, že to může pochopit ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
23.3.23 16:58

Tak u těch navstev přeci nemusíš být. Našla sis chlapa, který je takhle zvyklý, tak ho těžko zmenis. A tedy nevidím nic špatného na tom, že se staví na slovíčko, když jede okolo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.23 17:00

@Pitaya1 jasný. Jen potřebuji vědět názor od nestranných lidi, jestli nehledám problém, tam kde není. :) Všichni spolu dobře vychází, tak abych nebyla za krávu. To mi říkal i přítel, že si mám dělat svoje a nemusím se s nimi bavit…jen nejsem zvyklá na takový přepadovky no. :)

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
23.3.23 17:10

Hele u nas je bezne, ze prijdou kamaradi a jdou rovnou do baraku, predtim tedy klepnou na okno, ale proste je to takhle tady uz leta a nehodlame to menit.. kdyz se to nekdy nehodi, tak jelikoz mame kamarady inteligentni, tak to hned poznaji, prohodi par slov a zase jdou :)
Joo, taky uz me par z nich videlo v tangach apod, ale ja to teda tolik neresim, jezdime obcas i na vylety nebo dovolene spolecne a tak me videli vsichni v plavkach a to uz fakt neni zadny extra rozdil..
Tchan si proste chce jen popovidat, prohodit par slov ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.23 17:15

@Vesnickaholka já jsem taková introvertní a mám ráda samotu. S moc lidmi se nestykam, mám tady kamarádku, ale vždy si dáme vědět dopředu. To samý přítel s kamarády. Ale tak pokusím se to tedy nějak moc nehrotit a zkusit si zvyknout. :)

• Citovat
  • Upravit
14625
23.3.23 17:16

Tohle by mi vůbec nevadilo, když nechodí do baráku a nečeká, že ho budeš půl dne hostit. Buď bych pokecala taky, nebo si dělala na zahradě svoje, nebo šla do domu s tím, že tam mám něco na práci, vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
23.3.23 17:17
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka já jsem taková introvertní a mám ráda samotu. S moc lidmi se nestykam, mám tady kamarádku, ale vždy si dáme vědět dopředu. To samý přítel s kamarády. Ale tak pokusím se to tedy nějak moc nehrotit a zkusit si zvyknout. :)

Zkus to ;) ja Te na jednu stranu chapu, ale tchana uz nezmenis, kdyz je na to zvykly cely zivot :D

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
23.3.23 17:20

To přece není to žádná přepadovka. Je v důchodu, jezdí na kole tak se staví k synovi. Taky takhle přepadávám příbuzné a kamarádky. Ne teda 4 x týdně. Neřešila bych to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.23 17:20

@Vesnickaholka ano, to mi říkala i švagrová, že nemá smysl mu něco říkat, že se nezmění. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
23.3.23 17:21
@Anonymní píše:
@Pitaya1 jasný. Jen potřebuji vědět názor od nestranných lidi, jestli nehledám problém, tam kde není. :) Všichni spolu dobře vychází, tak abych nebyla za krávu. To mi říkal i přítel, že si mám dělat svoje a nemusím se s nimi bavit…jen nejsem zvyklá na takový přepadovky no. :)

Taky to nenávidím a ani to nedělám. Nikomu. Naštěstí ani nikdo mě. Nebyla bych v klidu a žila bych v neustálém napětí. Ale co rodina, to jiný způsob žití…

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.3.23 17:27

Je to u nich normální, oni to takhle měli už před tebou, ty ses přistěhovala, tak se přizpůsob. Já tyhle oficiální audience nechápu.

• Citovat
  • Upravit
6794
23.3.23 17:32

To bych nedala. Ale vzhledem k tomu, ze priteli to nevadi, budes se muset toho zhostit sama a pozadat ho, aby se ohlasoval, ze se u sebe doma necitis kvuli nemu komfortne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
23.3.23 17:33

Tohle by mi nevadilo, pokud tam nejezdi denně, nevleze do obýváku a nevyžaduje full servis na půlku odpoledne, tak bych to neřešila. Aby te nepřekvapil v tangach jsi zařídila :D a prohodit par vět s nudicim se duchodcem by mě nezabilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
23.3.23 17:35

U nás je zvykem stavit se, když jde člověk okolo(pouze rodina) a má třeba půl hodinky čas, ten druhý tím riskuje, že nebudu doma, ale ani jedna strana nemá problém. Někdo to tak prostě má. Kdyby to mému protějšku horzně vadilo a chápu, že na to má právo, tak bych prostě řekla, že se jeden k druhému nehodí.
Protiže tohle kvůli nikomu měnit nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová