Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určitě fyzioterapie a volala bych tam co nejdříve. Doktorka ti dá žádanku. My řešili, že syn neotáčel hlavu na jednu stranu a samozřejmě měl hlavu slehlou. Vystupovalo mu dopředu už i čelo. Ale šli jsme už po šestinedělí, bylo to už dost vidět. Na břiše byl jen lehce nestabilní a šel do oblouku. Museli jsme cvičit. Hezky mu to pomohlo. V půl roce měl rehabilitace ukončené. Celkově byl dráždivý.
To vypadá na blokádu. Objednala bych se hned na osteodynamiku ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím doufám, že mi někdo řekne svou zkušenost a názor…
Mám skoro 2 měsíce a půl starého syna a když leží na zádech a já jsem hlavou (nebo hračkou) nad ním a POMALU pohybuji ze strany na stranu, tak se zamnou neotáčí…jen když sedím, mám pokrčené nohy a ho na nich, tak to jo…ale to je jediný případ…
Zdá se mi že vidí dobře…když je na bříšku, tak leporelo sleduje, sleduje obrazy na stěně, klidně i půl h upřeně, když ho máme na nohou tak kouká…jen prostě v tomto případě nereaguje…a já mám z toho velké obavy…
Jinak v ničem jiném pozadu není…koníčky pase, sice ne dokonale (sem tam se zvedá o jednu ruku a ještě nemá otevřené pěstičky) a ne nějak extra dlouho.
K doktorce jdeme v půlce tohoto týdne, tak jí to řeknu, ale mám strach, aby to nebylo něco vážného…mělo to tak i některé vaše miminko? Máte zkušenost?
Stejná diskuze tu byla v týdnu ![]()
https://www.emimino.cz/…zrak-499350/
Nas syn mel blokady a neotacel hlavu doleva, od narozeni. Byli jsme v zahranici, na osteopatii a odstranili mu je, celkem natrikrat, po mesici pokazde
@Anonymní píše:
@blumen tím odstraněním to myslíte jak?
Ty blokády prostě odblokují. Často se ale musí víckrát, protože nesprávnou manipulací (např. vertikální držení, zvedání jinak než přes “navalení” atd.) rodiče dítě často zase zablokují.
@blumen
A uměl normálně otáčet hlavu - myslím za obličejem/hračkama, případně u pasení koníčků ze strany na stranu?
Nebo u všech úkonů ji měl prostě hlavně na té straně?
Ahoj, prosím doufám, že mi někdo řekne svou zkušenost a názor…
Mám skoro 2 měsíce a půl starého syna a když leží na zádech a já jsem hlavou (nebo hračkou) nad ním a POMALU pohybuji ze strany na stranu, tak se zamnou neotáčí…jen když sedím, mám pokrčené nohy a ho na nich, tak to jo…ale to je jediný případ…
Zdá se mi že vidí dobře…když je na bříšku, tak leporelo sleduje, sleduje obrazy na stěně, klidně i půl h upřeně, když ho máme na nohou tak kouká…jen prostě v tomto případě nereaguje…a já mám z toho velké obavy…
Jinak v ničem jiném pozadu není…koníčky pase, sice ne dokonale (sem tam se zvedá o jednu ruku a ještě nemá otevřené pěstičky) a ne nějak extra dlouho.
K doktorce jdeme v půlce tohoto týdne, tak jí to řeknu, ale mám strach, aby to nebylo něco vážného…mělo to tak i některé vaše miminko? Máte zkušenost?