Otáčení hlavičky a zrak

Anonymní
7.6.23 17:10

Otáčení hlavičky, zrak.

Ahoj, chtěla bych se zeptat…mám 2 měsíční (+ 2 týdny) miminko a vleže se mi otáčí, více méně, jen na pravou stranu, na levou málo kdy a když jí natočím sama, tak se začne často vztekat. Snažím se vše dělat na tu stranu, kterou nepoužívá (polohuju hlavičku když usne, když si hraje, při krmení, při odkrkávání,…). Má jí dokonce trošku, na té jedné straně, slehlou, ale není to tak hrozné, viděla jsem horší.
Tak jestli je to nutné řešit s fyziem, nebo ne…
A další věc, asi to přeháním… :lol:
Ale od kdy začne miminko „upřeně koukat“?
Zatím se soustředí jen když si sednu, dám ho na nohy a „zpíváme“ spolu, tak když s hlavou otáčím na strany, tak jde za ní…ale to je jediný případ…neotáčí se za hráčkama, ani ho nezajímají, jen leporela, když je na bříšku…
Miluje i jeden můj obraz v pokoji, dokáže na něj koukat i 20-30 minut😀 ale to je vše, kdy s tím pohledem/zrakem „funguje“… Není to málo, docela mě to někdy vystraší, že ještě pořádně neostří, nekouká…nebo je na to ještě brzo?
Jsem prvorodička, tak proto ta nevědomost 😅

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6421
7.6.23 18:11

Řeš to s pediatrem. Není dobré se na to vykašlat. Lépe chodit na rehabilitaci než pak řešit pozdě následky. Tady máš o tom odborný článek:
 https://fyzioklinika.cz/…i-brat-vazne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.6.23 08:15

Pravděpodobně predilekce hlavičky, jdi na fyzio

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.6.23 08:21
@ZuzaM píše: Řeš to s pediatrem. Není dobré se na to vykašlat. Lépe chodit na rehabilitaci než pak řešit pozdě následky. Tady máš o tom odborný článek:
https://fyzioklinika.cz/…i-brat-vazne

Skvěle popsané :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.23 08:52

@Anais Brno
Tak to mi je jasné, že s ním nebudu sedět doma a čekat, jak to dopadne 😀
Spíš mi šlo o zkušenosti🙂 samozřejmě to řeknu pediatrovi…ale někde jsem četla zkušenost maminky, že jí pediatr řekl, že se to spraví samo (což nechápu, co to je za doktora)😅 😅
Tak mě spíše zajímají vaše zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
6421
8.6.23 21:28
@Anonymní píše:
@Anais Brno
Spíš mi šlo o zkušenosti🙂 samozřejmě to řeknu pediatrovi…ale někde jsem četla zkušenost maminky, že jí pediatr řekl, že se to spraví samo (což nechápu, co to je za doktora)😅 😅

I pediatři jsou blbci. Takže se oplatí, když si to matka pohlídá a vynutí. V článku máš napsané, že samo se to fakt nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.23 12:21
@Anonymní píše:
@Anais Brno

my jsme to měli také, pediatra nás hned napsala na fyzio, ale řešili jsme od narození mnohem závažnější a složitější zdravotní problém a dojíždění na fyzio do vedlejšího města k tomu všemu pro nás bylo strašný, že nám i sama fyzio řekla že chápe pokud se na to teď vybodneme… můj vlastní fyzio který i s manželkou dělají rehabky mi řekl že třeba oni ikdyž na to kurzy mají, tak to nedělají, a že si myslí že se mu to srovná samo až začne lézt a pak chodit… no a měl pravdu naštěstí. Přestali jsme tam chodit protože jsme to prostě nedávali, hrozně u toho brečel a s tím jak to měl už tak těžké jsem to nesnesla mu dělat ještě další bolest, a je z něj úplně rovný dvouletý kluk :D nicméně tím nechci říct aby tam někdo nechodil, spíš že prostě my jsme nechodili a dopadlo to zrovna dobře no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 12:59

@Veronikapop
A myslíte „jen“ to upředňostňování na jednu stranu a splošťelou hlavičku?
Nebo i to, že se moc nesoustředí u otáčení ze strany na stranu vleže?
On když leží na zádech a já hýbu ze strany na stranu, tak málo kdy jde za tou hlavu, např. třeba z 10 pokusu se za ní otáčí 3-4×…
Jinak moc děkuji za odpověď, aspoň tohle mě utěšilo🙂

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
11.6.23 13:00
@Veronikapop píše:
my jsme to měli také, pediatra nás hned napsala na fyzio, ale řešili jsme od narození mnohem závažnější a složitější zdravotní problém a dojíždění na fyzio do vedlejšího města k tomu všemu pro nás bylo strašný, že nám i sama fyzio řekla že chápe pokud se na to teď vybodneme… můj vlastní fyzio který i s manželkou dělají rehabky mi řekl že třeba oni ikdyž na to kurzy mají, tak to nedělají, a že si myslí že se mu to srovná samo až začne lézt a pak chodit… no a měl pravdu naštěstí. Přestali jsme tam chodit protože jsme to prostě nedávali, hrozně u toho brečel a s tím jak to měl už tak těžké jsem to nesnesla mu dělat ještě další bolest, a je z něj úplně rovný dvouletý kluk :D nicméně tím nechci říct aby tam někdo nechodil, spíš že prostě my jsme nechodili a dopadlo to zrovna dobře no…

A jak je dítě staré?

• Citovat
  • Upravit
6421
11.6.23 13:28
@Anonymní píše:
@Veronikapop
On když leží na zádech a já hýbu ze strany na stranu, tak málo kdy jde za tou hlavu, např. třeba z 10 pokusu se za ní otáčí 3-4×…

Věř a víra tvá tě uzdraví. Takže nikam nepůjdeš a budeš čekat jak to dopadne. Protože se ti prostě nikam nechce. Good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 13:34

@ZuzaM
Než začnete psát takové blbosti, tak se zkuste zamyslet, že jsem to třeba myslela tak, že i když to takhle někdo má dopadne to dobře 🙂 Řekla jsem, že mě to utěšilo, ne že to nebudu řešit🙂

• Citovat
  • Upravit
11.6.23 13:47
@Anonymní píše:
@Veronikapop

No v podstatě všechno, protože to spolu všechno souvisí. Také se nám neotáčel a nesledoval protože mu to na tu stranu prostě nešlo. Pro srovnání, teď máme druhého syna 2 měsíce miminko a ten sleduje krásně, ale jen když je dobře vyspinkaný a spokojený a nemá prdy a je správná konstelace hvězd, ale umí to krásně :lol: :lol: náhodou neměla jste dítko koncem pánevním? já oba kluky měla KP a první syn byl prostě takto pomačkaný z břicha, druhému se to vyhlo protože byl strašně malinkaty tak tam měl více místa, jinak by to měl určitě taky protože leželi oba v úplně stejně poloze celé těhu a ty konce panevnim to dělají, jak si to miminko celou dobu sedí na zadečku a má zkroucené nožky pod sebou a hlava je nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.6.23 14:05
@Anonymní píše:
@ZuzaM
Než začnete psát takové blbosti, tak se zkuste zamyslet, že jsem to třeba myslela tak, že i když to takhle někdo má dopadne to dobře 🙂 Řekla jsem, že mě to utěšilo, ne že to nebudu řešit🙂

Tak ikzd chceš tu zkušenost, tak samo se fakt nic neupraví.
Slezena hlava není to nejhorší a nejde i kosmetickou vadu. Pokud jsi přečetla ten odkaz, co tu dávala @ZuzaM, tak jde o to, že dítě nepoužívá obě hemisféry mozku tak jak by mělo.
U nás se problémy i přes intenzivní cvičení Vojtovky projevují dysleksii, stále upřednostnění jedné poloviny těla, ač to umí na svůj věk kompenzovat, tak neumí dobře propojit levou a pravou stranu těla, u některých činností, jaký by měl oddělenou spodní část a horní část těla, problém s přechodem přes střed těla ( hemisféry nespolupracují jak mají). Plus díky tomu, že ač jsem pediatrů na to upozornila, tak se mi mi fyzio podaří cvičit až od 3,5 měsíce, bohužel už se mu začala měnit obličejová část a má příliš malé horní patro, zkřížený skus a nemá dost místa, aby mu vyrostly všechny zuby…a to jsem byla ta aktivní, která pořád někde běhá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.23 14:20

@Veronikapop
Nene, měla jsem císaře, protože malý nesestoupil a byli tam ještě nějaké problémy.
Moc děkuju za vaší zkušenost, aspoň tohle mě uklidnilo…každopádně všechno řeknu doktorce a pro jistotu půjdeme i k tomu fyzioterapeutovi…ať to máme aspoň nějak vyřešené 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.23 14:32

@Anais Brno
Já jsem na začátku diskuze neřekla, že to nebudu/nechci řešit, jen jestli je to nutné řešit s fyziem, nebo ne…co mi tak řeklo okolo a internetové články/fóra tak někdy stačí rady pediatra…proto jsem se zeptala takto. Šlo mi o zkušenosti ostatních, abych věděla, jak je nejlepší postupovat dále.
Ano článek jsem četla…už dříve, než mi na něj byl dán odkaz tady.
Nikdy bych nic takového nepodcenila…šlo mi jen o zkušenosti a rady.
Proto z toho co jsem se dočetla, se poradím s doktorkou a objednám nás na fyzio (i kdyby doktorka řekla, že to není potřeba).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure