Nepapá a nepřibírá - měsíční

3684
20.7.11 13:53

nepapá

Prosím o radu. Malinká mi vůbec nechce papat.je jí měsíc a sotva vypije 50ml z lahvičky,je na sunaru :cry: ,bohužel od porodu nechtěla mateřské mlíko,mohly sme zkoušet všechno možné,ale s ní to nic nedělalo. Doktoři mi tvrdí že je to tím že je narozená v 37 týdnu a je prostě líná sát,a že až nabere tak se to zlepší,nyní má 2,95kg,před týdnem měla 2,85kg,přibrala tu nejnižší hranicia teď do toho přestala jíst,když už do ní dostanu 60ml,tak se mi poblinká. Stalo se to už někomu? Moc děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
20.7.11 13:57

A co lekarka,mela by ti pomoci :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
20.7.11 13:59

Ta mi jen řekla ať jí budim po hodině a nakrmím jí,ale Terezka prostě nechce :-( pokaždé usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.7.11 14:04

ahoj teď to bude znít asi blbě, ale vypije ti 50 ml na jedno krmení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
20.7.11 14:06

jj,na jedno krmení,občas jen 30ml :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
20.7.11 14:09

Určitě bych konzultovala s MUDr. :kytka:
Kolik toho vypije za celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
20.7.11 14:13

to je různé,dlabe tak 8 až 12 krát za den a pokaždé vypije buď 50 nebo 30 ml :-( doktorka mi řekla že by měla vypít už 90ml :-( přemýšlím jestli si nemám říct o vyšetření v nemocnici,jestli nemá něco se žaludkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.7.11 14:17

ahojda, já jsem měla malou v termínu,ale vážila jen 2000 g byla hodně spavá a nechtěla sát.V porodnici mě nutili krmit je injekční stříkačkou odstříkaným mlíkem,ale bez valného výsledku, za týden nás poštěly dom a malá měla 2080 g.Doma jsme najely na sunar a po tom zvracela, tak jsem zkusila nutrilon a dobrý.Jo a její běžná dávka byla 30 ml po 2 hodinách.Budit po hodině je podle mě blbost děti potřebují spát a takhle si neodpočine.Zkus ji nechat 2 hodiny a dát opravdu jen to co vypije, ten žaloudeček prostě víc nesnese a pak to vyblinká.Pořád lepší trocha než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
20.7.11 14:20

Moje starší dcera byla taky narozená v 37.týdnu, s novorozeneckou žloutenkou, taky byla hodně spavá. Sice jsem kojila, takže jsem takovou kontrolu jako ty neměla, přibývala taky na spodních hranicích, pak jsem si pořídila váhu a mohla se zbláznit strachy, když vytáhla třeba jen 25ml… Doktoři mi už nutili přechod na UM, nakonec jsem se pochlapila a vykašlala se na vážení a ona se sama časem rozjedla :-) Fakt to teď neřeš. Jestli má dost počůraných plínek, vystačí si. Se žaludkem určitě nic mít nebude, jen je prostě spavá a unavená tím malým nedonošením. Vydrž, bude to dobrý

• Citovat
  • Upravit
3684
20.7.11 14:32

děkuju moc :-) počůraných plínek máme dost. Přemýšlela jsem že bych koupila Nutrilon,hodně maminek ho chválí. Mam strach,protože moje starší dcera je také narozená v 37 týdnu,ale takové problémy jsem sní neměla a kojila jsem jí do 7 měsíců bez problémů a dlabala hodně,takže to je pro mě šok,že mi Terezka nechce tolik jíst. je teda pravda,že je hodně spavá a líná,ona i zaspala porod :-) málem jsem s toho křesla vyletěla,když se narodila a nebrečela,doktor mi oznámil,že spinkala :-) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
20.7.11 14:34

Nemůže to být dudlíkem?
Já mám bradavky žádná sláva a tak se dcera nechytla už z porodnice jsem odcházela na UM. Už tam nastal problém na který přišla stará sestra,která byla jen na záskok,že dcera si dává špatně dudlík do pusy jako pod jazyk. Dudlíky typu Avent a podobně se nechytal vůbec vypila mi třeba jen 20 ml a usla pak jsem koupila dudlík od CHICCA je kulatý jako banbule a ten se teprve chytil. Hned se nerozjedla trvalo to, mněla stáhlý žaludek trvalo to tak 3 týdny co začala pít 100 a pak 120 atd… Zkus vymněnit lahev a dudlík.

Vím z poradny, že to mněla taky jedna paní co mněla mlíka haba kuk a stajně musela s dítětem do nemocnice, že nepřibývá a tam se na to přišlo, že si dává bradavku pod jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.7.11 14:53

Ahoj, já myslím, že 50 ml po hodině je na měsíční miminko dost, mně malá taky nikdy nepila předepsané dávky a přibírala na spodní hranici, hlavní je jestli celkově prospívá a přibírá souměrně. Můžeš se domluvit s doktorkou ať nechá malé udělat krevní obraz může mít málo železa, to způsobuje nechutenství, ale u nás třeba bylo všechno v pořádku a malá stejně nejedla, některý děti jsou prostě nepapací :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
20.7.11 15:01

malá naštěstí neubrala,ale je na spodní hranici. Ted se mi zrovna vzbudila po 2 hodinách a zase vypila jen 35ml :-( a usla. Dudlík si dává dobře do pusinky,to už sme kontrolovaly :-) Možná bych zkusila ten nutrilon,ale nevim jestli je dobré jí to po měsíci měnit,když je zvyklá na sunar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
20.7.11 15:03
terezka24 píše:
malá naštěstí neubrala,ale je na spodní hranici. Ted se mi zrovna vzbudila po 2 hodinách a zase vypila jen 35ml :-( a usla. Dudlík si dává dobře do pusinky,to už sme kontrolovaly :-) Možná bych zkusila ten nutrilon,ale nevim jestli je dobré jí to po měsíci měnit,když je zvyklá na sunar

já mněnila NUTRILON za BEBU v 2m a ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
20.7.11 15:44

Tak já zítra zkusim koupit ten Nutrilon,třeba jí bude chutnat víc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...